Crowdfunding för IVF eller Adoption

Anonim

Crowdfunding är uppgiften att hämta medel från en folkmassa . Det går ut på att insamling av relativt små mängder från många människor är lättare än att få mycket stora investeringar från mycket få.

Crowdfunding har vanligtvis använts av artister och nystartade företag för att få finansiering för projekt och affärsverksamheter. Men vardagliga människor använder också crowdfunding för att samla in pengar, men för personliga behov, som medicinsk behandling, IVF och adoption.

Du har sannolikt deltagit i crowdfunding tidigare, men bara inte tänkt på det sättet. Om du någonsin har deltagit i en fondförsäljning, har du crowdfunded. Kakorna är som "förmåner" som ibland erbjuds av några crowdfunding-kampanjer. Om du någonsin har tappat några mynt till en donationstunna har du deltagit i crowdfunding.

Crowdfunding för IVF eller adoption är inte för alla, och det krävs planering och arbete för att ha en framgångsrik kampanj. Men om det är något du skulle vilja överväga, läs vidare.

Varför skulle folk vilja finansiera din familjebyggnad?

Om du pekar på crowdfunding som massor av främlingar som inte känner till att du donerar alla pengar du behöver för IVF, glöm det. Ja, du kan hämta några givare som du inte alls vet. Men de främsta donationerna kommer från vänner och familj, och lite mer från dina vänner och familje sociala förbindelser.

Av vänner kan detta betyda din goda vän på gatan, en kollega eller en online kompis som du aldrig har träffat men pratar med varje dag på Twitter eller Facebook. Om du har en mycket aktiv blogg kan dina mest engagerade läsare vara villiga att bidra.

Med familjen betyder det att dina föräldrar och syskon, men också dina faster och farbröder, dina kusiner, dina andra kusiner och kanske även "kusinerna" din mamma svär är kusiner, men du har inte bestämt dig exakt hur. Allt som händer är att de ser dig som en "kusin" och du har en del interaktion i det verkliga livet eller online.

Lyckligtvis för oss alla, gillar folk i allmänhet att hjälpa andra. Tanten vars primära kontakt med dig nu är genom att tycka om varandras Facebook-statuser kan vara väldigt glad att göra en liten donation till din IVF-fond. Du kommer inte veta förrän du frågar.

Naturligtvis kommer inte alla som har en koppling till dig att ge eller ge samma belopp.

Förutom de främsta givarna - människor som har en direkt koppling till dig - kommer det förhoppningsvis att bli sekundära givare. Det här är människor som känner till de personer du känner till. Din mamma stickning grupp kompisar, till exempel.

Och bortom dessa kontakter kommer de människor som stöter på din crowdfunding-sida via din kampanj och sociala delning. Detta utgör vanligtvis den minsta delen av din insamling.

Är Crowdfunding för dig?

Som nämnts ovan är crowdfunding för infertilitet inte för alla. Det kanske inte är för dig om:

  • Du är inte bekväm med alla som vet om dina infertilitetskamp. Alla dina vänner, familjemedlemmar och medarbetare kommer att veta (och förmodligen kommer att vilja prata med dig om det).
  • Du eller din partner är obekväma med att fråga personer du känner (och människor du inte) för pengar.
  • Du saknar tillräckligt med kontakter för att höja de pengar du behöver.

Indiegogos webbplats föreslår att du tar med dig summan av pengar du behöver höja och dela det numret med 100. Det ger dig en uppskattning av hur många vänner och familj du behöver för att nå ditt mål.

Om du till exempel behöver höja 15 000 dollar behöver du minst 150 bra vänner och familjemedlemmar som du tror skulle vara villiga att donera och dela din kampanj med andra.

Komma igång

Om du tycker att du vill prova crowdfunding, är här grunderna för att komma igång:

Kolla in liknande crowdfunding kampanjer först : Lägg till cirka $ 50, och kolla in de olika crowdfunding webbplatser med familjebyggande kampanjer. Överväg att ge $ 5 till minst 10 olika kampanjer på olika webbplatser. Du får en uppfattning om hur folk tränger för infertilitet och ser också hur olika webbplatser fungerar från givarens synvinkel. Du kommer också att hjälpa människor.

Välj en crowdfunding webbplats : När du bestämmer vilken webbplats att använda, först kontrollera att webbplatsen tillåter crowdfunding för medicinska behandlingar eller adoption. Till exempel tillåter Kickstarter, en av de mest kända crowdfunding-sidorna, kampanjer för icke-kreativa projekt.

Vid utvärdering av webbplatser, kolla in avgifter (från själva webbplatsen och från betalning av betalningar), användarvänlighet för givare, verktyg och stöd som ges till fundraisers, betalningsalternativ för givare och godkännandeprocesser.

Några crowdfunding webbplatser att överväga är:

  • AdoptTogether
  • GiveForward
  • YouCaring
  • Indiegogo
  • GoFundMe

Obs! Det här är inte en godkännande för någon av dessa webbplatser. Var noga med att kolla in politik, fördelar och begränsningar för varje webbplats innan du väljer.

Skapa ditt kampanjmaterial : Det här är bara ett fint sätt att säga skriva din historia. Var noga med att inkludera ett foto, och ännu bättre, ett videoklipp.

Tänk på vilka förmåner du kan ge : Du behöver inte inkludera förmåner - som är lite som små tack gåvor för givare-men de kan vara till hjälp att erbjuda. Se till att dina förmåner är genomförbara och låga kostnader.

Börja skapa buzz innan din kampanj börjar : Berätta för personer du planerar att börja hämta pengar för IVF eller adoption innan din kampanj börjar. Be om moraliskt stöd och ditt hopp om att de kommer att dela din kampanj med sina vänner och sociala kontakter när den är levande.

Om du inte har delat din infertilitet med vänner och familj, dela det här innan du börjar prata om crowdfunding. Att ta reda på infertilitet, och sedan en dag senare efterfrågas pengar kanske inte går bra. Tillåt tid.

Noggrant överväga dina insamlingsmål : Försök inte höja varje öre av dina IVF-utgifter via crowdfunding. Människor är mindre benägna att donera om de anser att ditt mål är för högt eller ouppnåeligt.

Förklara i din berättelse hur mycket det kostar. En fördelning av dina utgifter hjälper fondföretag att förstå hur dyrt ditt familjeprojekt är. Och berätta för dem vad du gör för att träffa dem senast halvvägs om du kan.

Kom också ihåg att när människor ser dig närmar sig ditt mål kan de vara mer glada att hjälpa dig komma dit. Människor kommer ofta att fortsätta donera även när du har passerat ditt mål.

Var försiktig med din kampanjlängd : Längre är inte nödvändigtvis bättre. Det är svårt att hålla spänningen för din kampanj under en längre tid. Indiegogo föreslår en 30- till 40-dagars kampanj.

Ställ in din crowdfunding sida : Följ anvisningarna och handledning på din valda crowdfunding webbplats. Om det finns en godkännandeprocess involverad, ta hänsyn till det också.

Starta officiellt din kampanj : När du är helt redo-allt ser ut precis hur du vill ha det, och du är inte på väg att gå på semester så att du är redo att marknadsföra din kampanj och du har fått alla godkännanden du behöver från webbplatsen går live.

Lycka till med din insamling.

Populära Inlägg

Läs Mer