Skapa begåvade barn genom naturen eller vård

Anonim

Frågan om naturen mot vård i skapandet av begåvning är en gammal. Men idag tror många människor att man kan skapa ett begåvat barn. Föräldrar som hoppas kunna ge sina barn en konkurrensfördel köper alla typer av instruktionsmaterial, inklusive cd-skivor från Mozarts musik för att leka till sina barn eller till och med till sina ofödda barn som fortfarande är i livmodern.

Är den här typen av instruktion användbar? Fungerar det? Inte riktigt. Tänk på det. Om vi ​​skulle kunna göra barn smartare bara genom att ge dem rätt instruktion i början av barndomen, skulle vi få väldigt få psykiskt utmanade barn. Allt vi behöver göra är att spela lite Mozart, köpa några Baby Einstein DVD-skivor och använd flashkort. Vi kunde få en nation av strålande barn. Det kan vara billigare för oss att köpa varje par med en ny bebis en uppsättning av dessa material än det är att betala för program som de som krävs enligt lagen om barn utan bakom sig.

Intelligens som ett gummiband

Det är nog lättare att förstå naturens inverkan och vård om vi tänker på intelligens som ett gummiband. Tänk på gummiband. De kommer i olika storlekar: vissa är ganska små, medan andra är ganska stora. Var och en av oss är född med en viss intelligens; bara bild det som ett särskilt gummiband. Det är naturens del. Om vi ​​vårdar den intelligensen kan vi hjälpa den att utvecklas. Det skulle motsvara att sträcka gummibandet. Ett begåvat barn har intelligens som motsvarar ett stort gummiband. Andra barn har mindre gummiband

Att vårda naturen och sträcka gummibandet

Även om material som flash-kort och pedagogiska leksaker och spel kanske inte skapar ett begåvat barn, är det fortfarande en bra idé att använda dem om ditt barn tycker om dem. De kan användas för att vårda, inte driva ditt barn. När ett barns naturliga förmåga uppmuntras sträcker vi väsentligen det gummiband som de föddes med. Vårt mål med varje barn borde vara att sträcka deras gummiband så mycket som möjligt.

Det finns naturligtvis en gräns för hur mycket vi kan sträcka ett gummiband. Vi kan sträcka ett stort gummiband mycket längre än vi kan sträcka ett litet gummiband och vi kan inte göra ett litet gummiband en stor. Medan de kan se likadant ut, är de inte det.

Behovet av utmaning

Om vi ​​utmanar ett begåvat barn sträcker vi sin intelligens. Detsamma gäller för alla barn. Ju mer vi utmanar det barnet, desto mer sträcker vi intelligensen.

Föreställ dig ett stort gummiband och ett medelstort gummiband. Tänk dig att sträcka det medelstora gummibandet och göra ingenting med det stora gummibandet. Du kan sluta med två gummiband som ser ut att vara lika stora. Det medelstora gummibandet kan till och med se ut som det stora gummibandet!

Detta är vad som händer med ett begåvat barn som inte utmanas jämfört med ett genomsnittligt barn som är. I skolan kan de två barnen likna varandra. Det genomsnittliga barnet kan till och med verka som mer intelligent. Det begåvade barnet har dock fortfarande ett större gummiband. De två gummibandarna är fortfarande olika. En sträckt gummiband och en som inte sträcker ser inte alls ut, även om måttet är lika lång.

Vårt mål är att utmana våra barn, oavsett hur smart de är och att sträcka sig så gott vi kan. Vi kanske inte kan vända varje barn till ett begåvat barn, men vi kan verkligen utmana varje barn så att han eller hon uppnår en maximal potential.

Populära Inlägg

Läs Mer