Skapa en Disciplin Verktygslåda fylld med användbara föräldraskap strategier

Anonim

Det finns mycket råd där ute om det bästa sättet att disciplinera barn. Men i verkligheten kan konsekvenser och disciplinstrategier som fungerar för ett barn kanske inte fungera för en annan.

Och ingen enskild disciplinstrategi är effektiv för varje regelbrott. Så medan time-out kan dämpa ditt barns aggression, tar bort privilegier kan fungera bäst när han inte gör sina sysslor.

Därför är det viktigt för föräldrar att ha en skräddarsydd disciplinverktygslåda, fylld med en rad disciplinstrategier som kan tillämpas på felbeteende.

Precis som med någon verktygslåda kommer det att finnas några verktyg du använder mer än andra. Och det kan finnas några verktyg som du ibland glömmer. Men bara att veta att verktygen är tillgängliga ger dig självförtroendet att hantera beteendeproblem av alla storlekar.

Varför behöver du många olika verktyg

Det är bra att ha flera val när du bestämmer hur du bäst ska lära ditt barn om lämpligt beteende. Om ditt barn missteds i skolan, ska du ta bort sin elektronik eller tilldela extra sysslor?

Vad händer om konsekvensen du väljer inte verkar fungera? Att ha ett annat verktyg att nå ut kan vara nyckeln till att ditt barn får en sund disciplin.

Självklart vill du inte bara slumpmässigt välja verktyg från din verktygslåda och tillämpa dem slumpmässigt. I stället är det viktigt att få en känsla av vilka verktyg som fungerar bäst med ditt barn.

Till exempel behöver ditt barn lära sig livsförmåga, som problemlösningsförmåga? Eller behöver han lära sig att förena sina känslor? Adressa eventuella kunskapsunderskott som kan hjälpa ditt barn att göra bättre val i framtiden.

Specifika disciplinverktyg

Din disciplinverktygslåda bör innehålla verktyg som förhindrar beteendeproblem innan de börjar, konsekvenser som lär lärdomar och strategier för att undervisa nya färdigheter.

Verktyg som förhindrar beteendeproblem

Dessa disciplinstrategier kräver lite extra tid och ansträngning, men de är en investering som kan förhindra många beteendeproblem:

 • Positiv uppmärksamhet - Dagliga doser av en-till-en-tid förhindrar uppmärksamhetssökande beteende. Time-out är mycket effektivare när ditt barn får gott om tid.
 • Beröm - Fånga ditt barn att vara bra och du uppmuntrar ditt barn att fortsätta det bra arbetet.
 • Förutbildning - Förklara reglerna och dina förväntningar innan ditt barn går till en ny plats eller tacklar ett nytt projekt.

Konsekvenser som lär livslektioner

När ditt barn bryter mot reglerna, använd negativa konsekvenser som dessa för att lära henne att göra bättre val i framtiden:

 • Ignorerar - Aktivt ignorerar uppmärksamhetssökande beteende och så småningom kommer ditt barns missuppträdande att sluta.
 • Time-Out - Ta bort ditt barn från situationen så att hon kan ta några minuter att lugna sig.
 • Förlust av privilegium - Ta bort ett privilegium, som TV, under en viss tid.
 • Logiska konsekvenser - Hjälp ditt barn att ta ansvar för sitt beteende. Om hon bryter något, får hon betala för att ersätta det.
 • Naturliga konsekvenser - Låt ditt barn möta de naturliga konsekvenserna av hennes val.
 • Återbetalning - När ditt barns beteende gör ont för någon annan, kan återbetalning bidra till att göra förändringar.

Verktyg som lär specifika färdigheter

Om ditt barn kämpar med ett specifikt beteendeproblem, som aggression eller glömmer att göra sina sysslor, använd ett belöningssystem som lär specifika färdigheter:

 • Beteende Diagram - Från chore diagram till belöningssystem finns det många olika typer av beteende diagram som kan ge ditt barn mål och incitament.
 • Token Economy System - Tokens ekonomisystem motiverar äldre barn eller de som har flera mål att jobba på i taget. Token kan bytas ut för större belöningar.

Vad ska man göra när ett verktyg inte fungerar

Om det disciplinverktyg du använder inte verkar vara effektivt, kolla in din teknik. Finns det saker du kan göra annorlunda som kan göra verktyget mer effektivt? Är du till exempel konsekvent när du använder verktyget? Är du klar över reglerna och konsekvenserna? Har du gett det tillräckligt med tid att arbeta?

Om det verkar som om en specifik följd bara inte är effektiv, byt till ett annat verktyg. Om du till exempel ignorerar svärjord inte har bultat ditt barns potatiska mun, försök att belöna honom för att använda bra språk eller placera honom i time-out för att använda olämpliga ord.

Om du verkligen kämpar för att hitta ett disciplinverktyg som fungerar bra, sök professionell hjälp. Prata med ditt barns barnläkare eller konsultera en mentalvårdspersonal. En professionell kan hjälpa dig att utesluta underliggande beteendestörningar och kan hjälpa dig att hitta de mest effektiva disciplinstrategierna.

Populära Inlägg

Läs Mer