Kan din småbarn vara laktosintolerant?

Anonim

Vid den mogna åldern av 30 upptäckte jag att jag faktiskt var laktosintolerant. Med den till synes enkla insikten såg jag plötsligt tillbaka på en livstid av minnen genom nya ögon. Alla dessa tider i min barndom som jag hade klagat på att min mage skadade? Alla nätter jag hade kört hem från min pojkvän hus, olycklig från uppblåsthet hade jag försökt att gömma mig i magen hela kvällen? Alla skålar och skålar av spannmål jag hade ätit, aldrig inser att de var den skyldige?

Jag insåg hur mycket annorlunda mitt liv kunde ha varit om jag hade insett att jag var laktosintolerant eller om mina föräldrar kände igen tecknen och symtomen i mig. Nu har jag, som förälder själv, varit särskilt försiktig med att leta efter några tecken och symptom på laktosintolerans hos mina barn så tidigt som möjligt.

Småbarnskap är en tid då många tecken på laktosintolerans kan presentera sig, eftersom många föräldrar börjar introducera mjölk till sina barn. Om du undrar om ditt barn kan vara laktosintolerant, här är några saker att leta efter.

Vad är laktosintolerans?

Laktosintolerans uppträder när kroppen inte kan bryta ner laktos på rätt sätt. Laktos är ett socker och det kräver en viss mängd enzym, som kallas laktas, för att kunna användas i kroppen. Två år gammal är också när kroppen börjar producera mindre laktas, enzymet behöver bryta ner laktos, så tecken på laktosintolerans kan vara särskilt tydliga i småbarnsåren.

Tecken på laktosintolerans hos småbarn

De vanligaste tecknen på laktosintolerans är:

  • Gas
  • uppblåsthet
  • Dålig andedräkt
  • Diarre
  • kramper
  • Illamående
  • Magont

Självklart, i ett barn kan dessa vara svåra att känna igen. En tvååring kan inte precis säga att hon känner sig uppblåst. Istället, i ett barn, är det mest till hjälp att spåra ditt barns kost och symtom efter att ha ätit mejeri. Gör en speciell punkt för att se efter följande:

  • Lös, illaluktande avföring: Det är svårt att förklara, men avföringen kan lukta sjukt söt och nästan fermenterad (det är brutto jag vet), vilket faktiskt ger mycket mening när du tänker på det - om ditt barn är laktosintolerant, sockret från laktosen bryts inte ordentligt, så det fers i stället i tjocktarmen i stället.
  • Gråt eller irritation efter att ha ätit mejeri: Ditt barn kanske inte kan vocalize att han eller hon har magebehov efter att ha ätit, men hans beteende kan vara ett tecken. Är din barn mer klumpig, whiny eller annars inte bara själv efter att ha ätit mejeri? Du kan också fysiskt observera hans mage för att kontrollera uppblåsthet. De småbarnsmummierna kan vara svåra att se, men uppblåsthet kan göra sig ganska synlig.
  • Dålig andedräkt: Återigen kan detta vara svårt att hämta på, men om du gör det vanligt att ta en pigg i ditt barns andetag på morgonen kan du kanske lukta en skillnad när han eller hon äter mycket mejeri . Det viktiga är att försöka hålla en tidskrift eller på annat sätt göra anteckningar för att jämföra symtom med och utan mejeri.

Hur man testar för laktosintolerans

Testning av laktosintolerans hos ett barn kan bero på din barnläkares preferens. Vissa kan diagnostisera laktosintoleransen baserat på symptomen i sig, och närmare bestämt om dessa symtom förbättras när du tar bort mjölk från din barns diet, medan andra kan begära att din barn har gjort några tester.

Till exempel förklarar American Academy of Pediatrics att icke-invasiv väteindandningstestning eller en invasiv tarmbiopsi kan hjälpa till att definitivt diagnostisera laktosintolerans.

Bor med laktosintolerans

Om ditt barn har laktosintolerans måste du gå vidare med att erbjuda mindre mejeri i sina kostvanor. Den goda nyheten är att det finns fler mejerifria alternativ för snacks och måltider än någonsin, så du får gott om menyalternativ till ditt förfogande. (Glass finns fortfarande kvar på bordet!)

Det är också viktigt att inse att laktosintolerans inte är en exakt vetenskap; din småbarn kanske kan hantera en liten mängd ost, till exempel, eller ett glas mjölk, men inte mer än det. Det är till hjälp att först avlägsna mejeri helt från ditt barns kost, så att hans eller hennes system kan frigöra sig fullständigt från laktosen och sedan långsamt återinföra specifika typer av mejeri, en i taget. Du kan också bli bekant med vanliga typer av hög- och låglaktasmatar. Mjölk har till exempel ca 5-8 gram laktas per glas, medan en portion smör har en lägre mängd laktas.

Att leva med laktosintolerans är mycket genomförbart och viktigast av allt kan du vara säker på att ditt barn kommer att vara mycket bekvämare efter att ha börjat en diet som inte kommer att störa hans mage längre.

Populära Inlägg

Läs Mer