Med tanke på övergripande antagande

Anonim

Att anta utanför din egen ras är ett stort beslut. Det är också kontroversiellt. Frågor kvarstår om en vit familj kan ordentligt förbereda ett svart barn för att hantera rasism. Tack vare lagen om multietnisk placeringen 1994 och de revideringar som gjordes 1996, strider mot lagen om att förbjuda en antagande eller fördröja ett antagande som enbart grundar sig på adoptivföräldrarnas eller barnets ras.

Nu ligger beslutet främst med familjer, socialarbetare och berörda organ. Vilka frågor bör du tänka på innan du fattar det slutgiltiga beslutet att anta transracially? Här är några frågor att fråga dig själv.

Hur kommer du att hantera andras rasism?

Trots de enorma förändringarna i vår värld är racism fortfarande där ute. Är du beredd att hantera frågor från människor, ibland totalt främlingar, om ditt barns arv eller föräldraskap? Vad sägs om åsikterna hos din utökade familj? Till skillnad från främlingar där kommentarer kommer att vara nya vet man vanligtvis vad man kan förvänta sig av familjen. Kommer det att störa dig att en farbror använder raserna? Hur ofta ser du den här personen? En gång om året? Är det ofta tillräckligt för att svänga ditt beslut på ett eller annat sätt? Var medveten om att du kanske måste bestämma för att begränsa kontakten med några familjemedlemmar för att skydda ditt barn.

Frågor om din gemenskap

Det är viktigt att ditt barn kan ansluta sig till andra i samma ras, så du kan tänka på följande:

  • Vad är rasenavbrott i ditt samhälle?
  • Är skolorna olika?
  • Har du vänner av olika raser?
  • Finns det rasskillnad i din kyrka?
  • Känner du folk som har antagit eller giftit sig utanför deras ras?

Barnets kultur

Vissa har sagt att när du adopterar internationellt adopterar du både barnet och hans kultur. Du behöver inte ändra hela ditt liv för att tillgodose detta. Små förändringar kan få stor inverkan. Kan du hjälpa till att införa i barnet en känsla av stolthet i sin kultur och arv?

Hälsa, hud och hårvård

Varje lopp har sin egen känslighet för olika medicinska problem. Har du utbildat dig om de olika medicinska och hudförhållandena som barn av färg kan utvecklas? Förstår du de olika hud- och hårvårdbehoven hos personer med mörkare hudtoner och hårfärger?

Firande av skillnaderna och likheterna

Barn börjar se att varje person har olika fysiska egenskaper runt 3 eller 4 år. En av de första sakerna som de märker är hudens färg. Det är viktigt för barn att se människor runt dem som liknar dem själva.

Populära Inlägg

Läs Mer