Komplikationer efter ett missfall

Anonim

Om du nyligen har missfall, är du troligt medveten om de fysiska och känslomässiga utmaningarna människor står inför. Men ibland har kvinnor komplikationer efter ett missfall också. Till exempel kan tillstånd som överdriven blödning, infektion eller depression uppkomma efter ett missfall.

Även om de flesta första trimesterns missfall är relativt okomplicerade, åtminstone ur ett hälsoperspektiv, kanske du vill veta vad du ska se efter. Se till att du pratar med din läkare om du misstänker att du har några av dessa problem så att du kan återhämta sig och fortsätta att läka eller bli gravid igen utan ytterligare bekymmer.

1

Ofullständigt missfall

Ett ofullständigt missfall är relativt vanligt. Det betyder att du fortfarande har lite vävnad kvar i din livmoder från graviditeten. Det vanligaste tecknet på ett ofullständigt missfall är blödning eller krämpning längre än vad som kan förväntas efter ett fullständigt missfall

Om du har haft missfall, kommer din läkare att berätta hur snart blödningen ska sluta. Om du fortfarande upplever symtom ungefär två veckor efter missfallet, kan det vara en ofullständig graviditet, och du ska prata med din läkare.

Ibland kommer ett ofullständigt missfall att lösa på egen hand, men andra gånger kanske du behöver en D & C eller medicinsk behandling med Cytotec (misoprostol) för att rensa alla produkter av befruktning från din livmoder.

2

Överdriven blödning

Din läkare kommer att informera dig om att blödning är normalt när ett missfall utvecklas. För mycket blödning kan dock vara farligt för dig.

En liten andel kvinnor har blödning som komplikation av missfall. Den allmänna regeln är att du omedelbart ska söka läkarvård om du suger igenom en menstruationsplatta på under en timme.

Om du har symtom på blodförlust, såsom blek, klamig hud, ljushårighet eller ökad hjärtfrekvens, är det troligt att du redan har förlorat en signifikant mängd blod. Vänta inte. Ring 911.

3

Infektion efter missfall

Ungefär tre procent av kvinnorna kommer att förvärva en infektion relaterad till ett missfall. Detta kan orsakas av behållna produkter av befruktning i livmodern. Var noga med att kontakta din läkare om du tror att du har symtom på en infektion som:

  • Långvarig blödning och kramper (längre än 2 veckor)
  • Feber (en temperatur över 100, 4 F)
  • Frossa
  • Felaktig luktande vaginal urladdning

En infektion efter missfall kan vara farlig men är generellt lätt behandlad med antibiotika.

4

Ashermans syndrom

Asherman syndrom är en sällsynt komplikation hos en D & C. (Det kan också hända av andra skäl, till exempel infektion.)

I detta tillstånd bildar ärrvävnad, som kallas adhesioner, i livmodern. Dessa vidhäftningar kan orsaka fertilitetsproblem och ytterligare missfall. Det vanligaste symptomet är frånvarande, lätta eller sällsynta perioder.

Ett test som heter hysteroskopi brukar användas för att antingen göra eller utesluta diagnosen Asherman syndrom. Kirurgi kan användas för att avlägsna vidhäftningarna så att du kan försöka bli gravid igen.

5

Återkommande missfall

Enligt American College of Obstetricians och Gynecologists, 1 procent av kvinnorna kommer att ha mer än ett missfall. Detta är känt som återkommande missfall eller upprepade missfall.

Om du har två eller tre på varandra följande missfall, prata med en läkare om testning av möjliga orsaker, till exempel Ashermans syndrom, livmoderhals eller hormonella abnormiteter, immunförsvaret antifosfolipid syndrom (APS) eller ett genetiskt problem som kallas balanserad translokation.

Tyvärr kan minst 50 procent av tiden inte hittas för återkommande missfall.

6

Depression

Enligt Dimes March, om du upplever följande symptom länge efter ditt missfall, eller om du känner dem väldigt starka och de stör ditt liv, kan du vara deprimerad:

  • Har lite intresse för dina vanliga aktiviteter eller hobbyer
  • Känner sig trött hela tiden
  • Att få eller gå ner i vikt
  • Har svårt att sova eller sova för mycket
  • Har problem att koncentrera sig eller fatta beslut
  • Tänker om självmord eller död

Sorgen är en vanlig reaktion på missfall och graviditetsförlust och det finns inte en magisk tid som detta varar. Men om du börjar visa tecken på klinisk depression efter ett missfall, prata med din läkare. Det finns en del kontroverser om huruvida depression efter ett missfall är samma sak som postpartum depression, men oavsett diagnosen är depression lika allvarlig som någon av de andra komplikationerna som diskuteras här.

Mental hälsa rådgivning och / eller mediciner kan hjälpa dig att återvända snabbare till din normala, hälsosamma, själv.

Om du inte är säker på om du upplever sorg mot depression, vänta inte. Tala med din läkare.

7

Ångeststörningar

Vissa undersökningar tyder på att ångest och stressstörningar efter ett missfall är ännu vanligare än klinisk depression, och de kan bli din nya normala om du inte hanterar dem.

Det kan till och med vara möjligt att utveckla symtom på posttraumatisk stressstörning (PTSD) efter graviditetstab. Återigen kan du prata med en mentalvårdspersonal och lära strategier för att hantera din ångest, vilket kan hjälpa dig att känna sig mer som dig själv igen efter ett missfall.

Populära Inlägg

Läs Mer