Vanliga villkor som används i arbete och födelse

Anonim

Graviditet kommer med en helt ny ordförråd. Låt oss börja med att lära dig lite om din kropp och de villkor som används i graviditeten för att diskutera det. Detta kommer att innebära vissa termer och definitioner. Dessa termer och definitioner kommer att vara till nytta under hela graviditeten och födelsen.

1

Definitioner av arbetsvillkor

Braxton Hicks sammandragningar: Smärtlösa, oregelbundna sammandragningar av gravid livmoder, som börjar under första trimestern och ökar i frekvens när graviditeten förflyttas.

Livmoderhalsen: livmoderhalsen.

Sammandragning: rytmisk åtdragning av livmodern, vilket vanligtvis leder till livmoderhalsförlängning och tillåter barnets passage. I arbetet blir sammandrag starkare, närmare varandra och längre.

Fördjupning: Förstoring av livmoderhalsen till tio centimeter.

Effacement: uttunning av livmoderhalsen. Din livmoderhals börjar bli två inches lång, och femtio procent utblåst skulle vara en tum tjock livmoderhals.

Arbete: Perioden av sammandragningar som ändrar livmoderhalsen och slutar med ditt barns födelse.

Lightening: Din baby ändrar positioner i livmodern före arbete, vanligtvis beskrivs som att barnet "släpper". Första gången mammor kan se detta så snart som fyra till sex veckor före förfallodagen, medan andra mammor kommer att märka detta inte förrän arbetet börjar.

Placenta: Orgeln i gravid livmoder genom vilken fostret härleder sin näring, i genomsnitt är det en sjätedel av fostrets vikt. är skivformad, cirka två och en halv centimeter tjock och sjutton och en halv centimeter i diameter.

Station: Hur långt är barnet "nere" i bäckenet. Mätt i negativa och positiva tal. negativa fem är en flytande baby, nollstationen sägs vara förlovad i bäckenet, och plus fem är kronan.

Uterus: Kvinnligt reproduktionsorgan som väger cirka två och tre ounces och handlar om storleken på en liten kvinna näve före graviditeten. Under graviditeten blir detta organ tio av fjorton inches och väger in på cirka två-tre pund. Det är här en vanlig graviditet äger rum.

2

Viktiga villkor i arbetsprocessen

Utspädning av livmoderhalsen

Komplett dilatation är tio centimeter, detta är när livmoderhalsen är helt öppen och barnet kan vidare sjunka in i födelsekanalen (vagina) under arbetets tryckande (andra steget).

Förutom hur långt din livmoderhals är öppen, blir utmattningen eller gallringen av livmoderhalsen (mätt i procent) och mognadens mognad. Effacement och dilation händer tillsammans snarare än en för den andra för majoriteten av kvinnorna.

Prova detta! Om du känner spetsen på näsan, så skulle det vara hur en orörd livmoderhals känns, fast men köttig. När det börjar mjuka eller mogna blir det mer som känslan av öronloben (rör den!). När det är väldigt mjukt och smörigt blir det mer som insidan av din kind, väldigt flexibel och mjuk.

Vad som händer om livmoderhalsen

För första gången mammor är utmattning faktiskt viktigare än dilatation i början eftersom livmoderhalsen behöver bli mjuk att utvidga. Efter att ha haft en baby tidigare tycks livmoderhalsen öppnas lättare. Det sägs att den genomsnittliga förstklassiga mammen kommer att expandera strax under en centimeter per timme när aktivt arbete har börjat och mamma som har baby nummer två eller mer kommer att dilatera drygt en centimeter per timme när aktivt arbete har börjat.

Det finns emellertid inga hårda och snabba regler om vem som kommer att utvidga hur snabbt det faktiskt fungerar. Som du vet kan barn inte läsa kalendrar och din livmoderhalsen kan inte berätta för tiden. Vissa kommer att dilatera mycket snabbare och andra långsammare.

Tidskontrakt i arbetet

Kontraktioner är vad de flesta människor fokuserar på under arbetet. De kan vara till hjälp för att bestämma var du är i arbete, i själva verket ibland mer än din cervicala dilation. När du går till sjukhuset eller födelsecentret, när du ringer till din utövare, kommer dessa beslut vanligtvis att göras utifrån vad dina sammandrag gör. Timing contractions är inte så svårt. Men många förstår inte grunderna. Du kan räkna ut de tre viktigaste bitarna av information som samlas in av timing-sammandragningar: hur långa sammandragningar, hur långt ifrån varandra är de och vilken typ av viloperiod du har mellan sammandragningarna. Vissa föredrar att använda en tid för samtalstidning.

Du kan använda en klocka med en andra hand, en timer eller en stoppur för att kollidera sammandragningarna. Vissa väljer att skriva ner dem, andra gör det inte. Jaga inte henne med stopuret, om du inte har något emot att skrika på. Det är också praktiskt att ta några sammandragningar och få en uppfattning om var de befinner sig och stanna sedan tills flera timmar har gått eller det finns en bestämd förändring av sammandragningar, antingen närmare varandra, starkare, längre eller längre ifrån varandra.

Slemhinna

Den slemhinna pluggen är egentligen inget mer än förhärligad snot. I grund och botten har det hållit positionen på insidan av livmoderhalsen för många moths som skyddar din kropp och baby från infektion. När livmoderhalsen börjar suga ut och dilatera små bitar av slemhinnor, ses i bitar eller strängar när de torkas. Ibland kommer du att förlora en stor bit på en gång, kallad pluggen. Eftersom livmoderhalsen är så känslig och blodkärlen är okej på ytan kan du ibland upptäcka att kontakten har en rosa eller blodig kant på den. Arbetet börjar vanligtvis eventuellt inom några dagar, men även upp till flera veckor efter det att pluggen har blivit lossad.

Lightening

I första gången mammor kan detta hända upp till sex veckor före födseln, men inte alltid och ofta inte förrän i arbetet. Vanligtvis kommer mammor att märka att de kan andas lite lättare, halsbränna kan tillfälligt minska, även om avvägningen är mer frekventa resor till badrummet. Det här är helt enkelt att barnet bosätter sig i bäckenet som förberedelse för sin födelsedag!

Nesting

Här får du en energiutbrott och känns som att städa ditt hus eller tvätta hela barnets kläder. Jag kan inte säga att det inte är ett tecken på övergående arbete, men det är inte ett tillförlitligt tecken. Det är också en du kan lura dig in. Fråga bara andra mammor om den delen, en mamma hängde faktiskt fjorton fönster av plastfolie och gjorde värmeansökan att täta fönstren för vintern i hennes nionde månad, hoppas det skulle sätta henne i arbete! Du kan inte tvinga nesting, det händer helt enkelt, om det kommer att hända.

sammandragningar

Till skillnad från Braxton Hicks Contractions du tidigare haft kan du ha perioder av sammandragningar som förändrar din livmoderhalsförlängning och utslag, men slutar utan varning. Det är därför vi berättar för kvinnor att använda dessa övningar för just den ändamålet. Vad kan du göra för att göra livet mer bekvämt under sammandragningar ">

Andra tecken på arbetskraft kan innehålla:

 • Lös avföring
 • En upprörd mage
 • Diarre
 • Viktminskning
 • Liten ökning av blodtrycket

Många kvinnor kommer att berätta att de gjorde flera resor till sjukhuset eller tillbringade timmar i telefon med sin utövare eller doula som försökte avgöra om detta var verkligt arbete eller falskt arbete.

För det första. låt mig säga att det inte finns något sådant som falskt arbete. Visserligen finns det perioder av sammandragningar som inte slutar med barnets födelse, men de är fördelaktiga av skäl som vi kanske inte kan mäta som utvidgning. Kanske hjälper de barnet att rotera till en bättre position eller det finns en annan fördel.

Här är ett praktiskt diagram för att berätta om det här är den riktiga grejen eller inte:

Falskt arbete

 • Sammandragningar kommer inte närmare varandra.
 • Sammandragningar blir inte starkare.
 • Kontraktioner tenderar att känna sig bara i fronten.
 • Sammandragningar blir inte längre.
 • Walking har ingen effekt på sammandragningarna.
 • Livmoderhalsen förändras inte med sammandragningar.

True Labor

 • Sammandragningar kommer närmare varandra.
 • Sammandrag blir starkare.
 • Kontraktioner tenderar att känna sig överallt.
 • Kontraktionerna varar längre.
 • Walking gör sammandragningarna starkare.
 • Cervix öppnar och tennar med sammandragningar.

Oroa dig inte om du slutar ringa din läkare eller barnmorska några gånger. Även de mest erfarna mammorna kan luras av sammandragningar.

Populära Inlägg

Läs Mer