Vanliga myter om gradvis kvarhållande

Anonim

Vissa myter om att hålla barn tillbaka en betygsnivå verkar aldrig gå bort. Om du är förälder som är frustrerad och letar efter ett sätt att hjälpa ditt kämpande barn att lyckas, kan du låta ditt barn tillbaka - även kallat retention eller grade failure - tyckas som en enkel och uppenbar lösning. Innan du gör ett så dramatiskt beslut, se till att du inte sätter din tro på någon av dessa vanliga myter.

Myt 1: Att misslyckas med en grad kommer att "lära dem en lektion"

Skolbarns barn är rädda för att hålla tillbaka en betyg. Föräldrar vet detta, och många föräldrar använder hotet om att de inte får barnet att få sitt barn att göra skolarbete som barnet inte vill göra. Denna myt är också lätt för vuxna att köpa in eftersom det har en illusion att matcha verkliga konsekvenser.

Retention bör aldrig användas för att straffa ett barn. Om du tror att orsaken till att ditt barn inte gör skolarbetet orsakas av någon form av beteendeproblem, måste du hitta ett disciplinsvar som lär dem att göra sitt arbete.

Att hålla ditt barn tillbaka ett betyg kommer att ändra sin grupp och vara ett bestående beslut som kommer att påverka resten av sin k-12-utbildning. Att bara ha ett barn upprepa ett år av skolan lär inte dem att göra sitt arbete. Istället försöker du leta efter andra sätt att motivera ditt barn, som belöningar och förlust av privilegier för att uppmuntra ditt barn att göra skolarbete.

Du bör också ta en djupare titt för att se om ditt barn saknar nyckelkunskaper eller kan ha en inlärningssvårighet. Det är vanligt för barn och tonåringar som kämpar för att helt enkelt ge upp och bli svåra elever på skolan.

Myt 2: Att hålla dem tillbaka kommer att ge dem en chans att mogna

Oförmåga är en av de faktorer som kan bidra till den övergripande bilden av ett skolbarn som skulle ha nytta av att upprepa en betyg, men att behållning av betyg inte i sig uppmuntrar löptid. Barn som är bakom socialt eller akademiskt behöver extra hjälp och riktning för att få de färdigheter som de saknar. Att helt enkelt upprepa en betyg utan en plan att få de saknade färdigheterna garanterar inte att ditt barn kommer att få vad de behöver.

Om du känner att ditt barn behöver mognad påverkar deras skolprestanda, tala med ditt barns lärare eller skolrådgivare om sätt att uppmuntra mognad eller hjälpa ett yngre barn.

Myt 3: Retention är svaret på saknade akademiska färdigheter

Denna myt kommer stammar från ett mycket verkligt faktum - att varje betygsnivå undervisar en specifik uppsättning akademiska färdigheter. Medan varje betygsnivå verkligen har standarder som studenter förväntas behärska varje år, innebär det bara att upprepa en betyg inte betyda att ditt barn plötsligt kommer att uppnå dessa färdigheter genom att upprepa en betyg.

Det är viktigt att leta efter den bakomliggande orsaken som ledde till att barnet inte förstod materialet första gången det presenterades. Ofta. gör samma sak igen får samma resultat en första gången.

Titta istället på olika alternativ till retention. Som tidigare nämnts i denna artikel är det viktigt att titta på den verkliga underliggande orsaken som ledde till den nuvarande kampen i skolan och ta itu med den underliggande frågan. Många av alternativen till retention kan hjälpa ett barn att fylla i några luckor som de har för att förstå material.

Om du har tittat på dessa myter och fortfarande överväger att hålla ditt barn tillbaka, bör du vara medveten om att du fortfarande behöver ta itu med de faktorer som ledde till att du behövde behålla ditt barn. Att hålla ditt barn tillbaka ensam ändrar inte någonting till det bättre. Det är viktigt att du jobbar med ditt barns skola för att göra repetitionsåret ett bra år för att hjälpa ditt barn att komma tillbaka på rätt spår.

Populära Inlägg

Läs Mer