Vanliga barns beteendeproblem och deras lösningar

Anonim

Oavsett om du driver en energisk dotter eller om du har en starkvilja son, finns det vissa problem med barns beteende som är vanliga vid ett eller annat tillfälle. Hur du svarar på dessa beteendeproblem spelar en viktig roll i hur troligt ditt barn ska upprepa dem i framtiden.

Liggande

Det finns tre huvudorsaker barnljuger; att få uppmärksamhet, för att undvika att komma i trubbel och att må bättre om sig själva. Att skilja orsaken till lögnen kan hjälpa dig att bestämma det bästa handlingssättet.

När du fångar ditt barn i en lögn, fråga, "Är det vad som verkligen hände eller vad du önskar skulle ha hänt?" Ge ditt barn en extra följd för att ljuga.

Betona vikten av ärlighet genom att skapa en hushållsregel som säger "Berätta sanningen".

Beröm ditt barn när hon berättar sanningen - speciellt när sanningen kan få henne i trubbel. Säg något som "Jag är så stolt över dig för att vara ärlig om att äta det muffin efter att jag sa nej. Jag ska fortfarande ta bort dina datorspel idag men för att du sa sanningen kommer du inte att förlora ditt spel för imorgon också. "

Trots

Om ditt barn ignorerar dig när du berättar för henne att plocka upp leksakerna eller säger "Nej!" När du berättar för henne att sluta slå hennes leksak på golvet är defiance svårt att hantera. Men det är normalt för barn att testa gränser vid en eller annan gång.

När ditt barn är trovärdigt, ge en singel om ... då varning. Säg, "Om du inte hämtar dina leksaker just nu, så kommer du inte att kunna titta på TV ikväll."

Om ditt barn inte följer efter varningen, följ igenom med en konsekvens. Med konsekvens kommer ditt barn att lära sig att lyssna första gången du pratar.

För mycket skärmtid

Ett annat vanligt problem med barns beteende försöker hela tiden att anslutas till digitala enheter. Om ditt barn skriker när du berättar för henne att stänga av TV: n eller hon spelar ett spel på din telefon när du inte tittar, är för mycket skärm inte frisk.

Upprätta tydliga regler för skärmtid. Om ditt barn blir för beroende av elektronik för underhållning, ringa tillbaka skärmtiden ännu mer.

Ta bort elektronik när ditt barn bryter mot reglerna och vara en hälsosam förebild. Överväg att skapa en familjevänlig digital detox varje gång och samtidigt för att alla ska kunna fungera utan sina enheter.

Matrelaterade problem

Oavsett om du har en picky eater på händerna eller ditt barn hävdar att vara hungrig var 10: e minut, kan matrelaterade problem leda till stridskamp om du inte är försiktig.

Proaktivt arbeta för att hjälpa dina barn att utveckla en hälsosam attityd om mat. Gör klart att maten är avsedd att bränna ditt barns kropp, för att inte trösta honom när han är ledsen eller underhåller honom när han är uttråkad.

Undvik att säga saker som "grönsaker är friska." Barn tenderar att tro att hälsosam mat smakar illa. Istället pratar du om hur läckra grönsaker och andra näringsrika livsmedel är.

Och känner inte att du behöver bli en kort orderkock för att hålla alla nöjda vid måltiden. Servera en måltid hälsosam för alla och sätta gränser för snacking. Om ditt barn är hungrig, äter han vad du tjänar.

Respektlöst beteende

Namn ringer, kasta saker och bespottar dig är bara några av de vanliga beteendeproblemen som visar respektlöshet. Om det inte behandlas på rätt sätt, blir respektlöst beteende sämre med tiden.

Om ditt barns avsikt är att få din uppmärksamhet kan ignorering vara den bästa handlingen. Gör det klart att sticka tungan ut på dig från hela rummet kommer inte att få den reaktion hon letar efter.

Det är dock viktigt att ge omedelbara följder för de flesta respektlöst beteende. Om ditt barn kallar dig ett namn, till exempel, ta bort ett privilegium eller skicka honom till time-out.

gnälla

Whining kan vara en dålig vana - speciellt om det hjälper ditt barn att få vad han vill ha. Men det är viktigt att sänka käften innan det blir ett ännu större problem.

När allt kommer omkring kommer andra barn och ditt barns lärare inte att uppskatta en whiner.

En bra första handlingsplan ignorerar. Visa ditt barn att det inte kommer att få dig att ändra dig. Ge henne positiv uppmärksamhet när hon slutar whining.

Dessutom lär ditt barn mer lämpliga sätt att hantera obekväma känslor, som besvikelse. Visa henne det som säger: "Jag är ledsen att vi inte kan gå till lekplatsen idag" kommer att få henne mycket bättre resultat än att upprepade gånger gnälla om hur orättvist det är att du inte tar henne att spela i åskväder.

Impulsiv beteende

Medan små barn tenderar att vara mer fysiskt impulsiva så det är inte ovanligt att en 4-årig träffar. Äldre barn är mer benägna att vara verbalt impulsiva, vilket innebär att de kan sprida ut saker som skadar människors känslor.

Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att undervisa dina barns impulsstyrning. Ett enkelt sätt att reducera impulsivt beteende är att lova ditt barn varje gång hon tänker innan hon agerar eller talar. Säg, "Bra jobb med dina ord när du kände dig arg idag" eller "Det var ett bra val att gå bort när du var arg."

Lär också ilskahanteringsförmåga och självdisciplinfärdigheter. Att få kontroll över sina känslor hjälper ditt barn att känna sig mer kontroll över hennes beteende.

Bedtime Beteende Problem

Oavsett om ditt barn vägrar att stanna i sängen eller insisterar på att sova med dig, är sömnproblemen vanliga. Utan lämplig inblandning kan ditt barn bli sömnberövade, vilket kan leda till ännu fler problem.

Brist på sömn har kopplats till ökade beteendeproblem hos unga barn. Och sömnberövande kan också leda till fysiska hälsofrågor, som

Upprätta vissa klara regler för sömn och skapa en hälsosam sömnrutin. Konsistens är nyckeln till att hjälpa barnen att skapa hälsosamma sömnsvanor. Så även om du måste återvända ditt barn till sitt rum ett dussin gånger på en timme, fortsätt att göra det. Så småningom kommer ditt barns sömnbeteende att förbättras.

Aggression

Ditt barns aggressiva beteende kan skilja sig från att kasta en mattebok när han är frustrerad över sina läxor för att direkt slå sin bror när han är arg.

Vissa barn blir aggressiva eftersom de inte vet hur de ska hantera sina känslor på ett socialt lämpligt sätt. Andra är perfectionists som smälter ner varje gång saker inte går som de planerade.

Aggressivt beteende är normalt för småbarn och förskolor. Men aggression bör minska med tiden eftersom ditt barn får nya färdigheter.

Ge ditt barn en omedelbar följd av någon aggressiv handling. Ta bort ett privilegium och använd återbetalning för att hjälpa ditt barn att göra gott om han skadar någon. Om hans aggression inte blir bättre över tiden, sök professionell hjälp.

Vredesutbrott

Temper tantrums är vanligast hos småbarn och förskolor men de kan sträcka sig i klassskolan om de inte behandlas snabbt.

Ignorering kan vara ett av de bästa sätten att hantera tantrums. Lär ditt barn som stampar, skriker eller kastar sig på golvet, inte får henne vad hon vill. Det är också viktigt att visa henne bättre och effektivare sätt att få hennes behov uppfyllda.

Ett ord från Verywell

Barns beteendeproblem behandlas bäst med konsekventa disciplinstrategier. Tänk på att det är normalt för barn att regressa en gång i taget.

Ditt barn kan återgå till barnprat när han är 8 eller han kan växa trovärdig igen efter månader efter överensstämmelse. Faser som detta är normala och kan bara vara en utvecklingsprocess som ditt barn behöver gå igenom.

Men om beteendeproblem inte svarar på dina disciplinstrategier, eller om ditt barns beteende har börjat störa hans utbildning och hans relationer, prata med din barnläkare. Du vill utesluta några underliggande utvecklingsproblem, inlärningssvårigheter eller medicinska tillstånd.

Populära Inlägg

Läs Mer