Vanliga beteenden du kommer att se under varje tonårsår

Anonim

Det finns en drastisk förändring mellan hur tonåringar beter sig vid 13 år i jämförelse med 18 år. Ändå händer det så gradvis att du inte ens känner igen att din tonåring omvandlas till en vuxen precis framför dina ögon.

Det är viktigt att veta vad du kan förvänta dig av din tonåring under varje år av ungdomar. Medan alla tonåringar växer och utvecklas i olika takt, är det viktigt att veta vad din tonåring kan uppleva längs vägen mot vuxen ålder.

1

13-årig

Trettonåriga tonåringar avslutar en fas av livet, lämnar barndomen bakom och går in i en annan, blir en tonåring. Förvänta dig så att din tonåring söker mer självständighet när hon försöker bli mer vuxen i en takt snabbare än hon kan hantera. De kan rebellera mot sängsregler och du måste låta dem göra sina egna matval. De kan ha mycket stress och behöver avkopplande aktiviteter.

2

14-årig

Fjorton markerar ofta början på gymnasiet. Och för många tonåringar, den spännande ännu skrämmande tiden. Det är viktigt att ge din 14-åriga riklig vägledning för att förhindra att han sverger på fel väg. Det kommer att finnas många val för efterskolans aktiviteter för att utmana hennes sinne och kropp. Med de nya skolrutinerna måste du hjälpa din tonåring att utveckla goda måltider och upprätthålla goda sömnsvanor.

3

15-årig

Din 15-åriga tonåring vill göra sina egna beslut. Och ofta finns det många beslut som ska fattas vid denna ålder. Allting från att göra till sysslor blir ofta ett problem under denna ungdomsfas.

Femton är en tid då vissa tonåringar verkligen börjar blomstra. Och för dem som släpar efter sig blir deras omodern särskilt synlig. Det är viktigt att du bygger dina regler och konsekvenser på hur mycket ansvar din 15-årige visar att han kan hantera.

4

16-årig

Nu har du bara ytterligare två år tills ditt barn blir lagligt vuxen. Det är ett utmärkt tillfälle att undersöka de skicklighetsunderskott som din tonåring kan ha så att du kan se till att hon är redo för den verkliga världen.

Många 16-åriga tonåringar landar sina första jobb, får sina körkort och börjar experimentera mer med större ansvar. Det är en bra tid att låta din tonåring misslyckas en gång i taget, bara för att visa henne att hon kan studsa tillbaka. Men ge mycket vägledning när hon accepterar nya ansvarsområden.

5

17-årig

Vid 17 års ålder ska din roll vara mer av en guide, snarare än en disciplinär. Din tonåring kan ändå behöva konsekvenser ibland, och det är viktigt att använda i år för att verkligen se till att din tonårs misstag blir lärande innan han går in i den verkliga världen. Om din 17-åriga tonåring alltid har varit i organiserade idrott är det en bra tid för dem att tänka på vad de ska göra för rekreation när de har examen från skolsporter.

6

18 år gammal

Artonåriga tonåringar börjar en mycket spännande tid i sina liv, en tid med mer frihet och mycket mer ansvar. Om din tonåring fortfarande är i gymnasiet är det viktigt att fortsätta att övervaka hennes verksamhet.

Påminn henne om att så länge hon bor i ditt hus måste hon följa dina regler, även om hon är 18. Men förhoppningsvis kan du i denna ålder vara lite lättare att veta att du har gjort allt du kan för att utrusta henne för livet efter gymnasiet.

Populära Inlägg

Läs Mer