Tygblöjor 101: Vad du behöver veta

Anonim

Det råder ingen tvekan om att diapering av en baby kan bli dyr. I genomsnitt går föräldrar igenom cirka 60 blöjor per vecka - ännu mer för nyfödda och unga barn. I genomsnitt kan detta kosta upp till $ 60 per månad med engångsblöjor, beroende på vilket varumärke du köper och i vilken mängd du köper dem (småförpackningar jämfört med stora lådor). Detta kan snabbt lägga upp under den tid som ditt barn spenderar i blöjor. Tygblöjor kan vara ett mycket mer ekonomiskt alternativ till engångsblöjor. Det är möjligt att köpa en blöja stash kostar mellan $ 100 och $ 300 som du kan använda hela tiden ditt barn är i blöjor-och du kan använda dem för ditt nästa barn också.

Tygblöjor kommer i olika mönster, de är billigare än engångsblöjor, och i viss mån skär de på avfall. Medan engångsblöjor lägger till avfallsinnehåll och fast avfall, använder tygblöjor mer vatten och energi för att tvätta och / eller torka. I slutändan är det ett personligt val på vilken typ av blöja du väljer.

Tygblöjor

 • Billigare än engångsartiklar

 • Nedskärningar på deponi

 • Hjälper barn med känslig hud

 • Avfall är bättre innehöll

 • Tidskrävande att tvätta (använder energi och vatten för att rengöra)

 • Behöver vara mer uppmärksam på att byta regelbundet

Engångsblöjor

 • Högre kostnader över tiden

 • Lägger till deponi

 • Vissa kemikalier / ingredienser kan irritera känslig hud

 • Läckage är vanligt

 • Ingen tvättning involverad

 • Bekväm och enkel att använda

Typer av blöjor

Moderna tygblöjor behöver inte säkerhetsnålar eller plastlock som mer traditionella tygblöjor krävs. Det finns flera typer att välja ut, och vissa är lika lätta att använda som engångsartiklar. Tygblöjor kan variera i kostnad och användarvänlighet, så många använder olika typer på olika punkter i deras tygduk.

Fördubbla blöjor

Dessa liknar de gammaldags tygblöjorna. De är de mest budgetmedvetna, men lite mer obekväm att använda. Förföljer är rektangulära, så du måste vika dem, fästa dem med ett blöjorklämma och lägg till ett skydd över dem eftersom de inte är vattentäta. När blöjan är nedsmutsad kan du lägga in en ny förkropp inuti samma omslag om locket fortfarande är rent.

Klädda blöjor

Dessa är blöjor gjorda av absorberande material med ben och ryggelastik och snäpp eller kardborrbandslåsningar. De har inte en vattentät ute, så du behöver ett lock över dem. De kommer i flera storlekar, så som ditt barn växer måste du köpa rätt storlek. Precis som omklädnad, om locket fortfarande är rent, kan du återanvända det och byt ut den monterade dukblöjan när du byter.

Ficklöjor

Detta är en av de första nya mönster av moderna tygblöjor. Den har ett vattentätt lager (inget skydd är nödvändigt) och det ser ut som en engångsblöja. Inuti har den ett övertorkat foder med en ficka där du lägger ett blöjainsats eller en förfölja för mer absorption. Naturligtvis, efter blöjan är smutsig måste du ta ut stoppet ur fickan. Till skillnad från de tidigare angivna blöjorna, när en ficklöja är smutsig måste du ersätta den med en ny blöja helt.

All-in-One Cloth Diapers (AIOs)

AIOs liknar engångsartiklar, förutom att de är tillverkade av tyg. Liksom fickblöjan, de har en vattentät ute och har flera inuti absorberande lager som du kan vika för mer absorbering efter behov. Om du behöver mer absorptionsförmåga finns det boosters som du kan hålla fast på lagren. Dessa boosters kan vara velcro (krok och loop) eller en snap. Liksom fickblöjan används AIOs en gång och då måste en ny ersätta den.

Hybrid Cloth Diapers eller All-in-Two Cloth Diapers (AI2s)

Hybrider kallas också all-in-twos (AI2s). De liknar AIO, men AI2 blöjor har ofta avtagbara absorberingsskikt inuti vilket gör att du kan anpassa absorberingen mer effektivt. Detta gör det också möjligt att ta bort en smutsig insats och snäpp i en ny, ren en så länge som resten av blöjan är ren. Det finns också booster och nattinsatser som du kan lägga till för övernattning av tygblöjor.

Var ska man starta

Om du ännu inte har provat tygdubbling kan det vara en skrämmande process. Men när du väl hittar den typ av dukblöja som fungerar för dig, är det ganska enkelt alternativ till engångsblöjor. Tygblömsamfundet och många naturliga balsalhandlare är glada att prata med dig, svara på eventuella frågor du kan ha, och även hjälpa dig att felsöka om du har problem med att använda blöjorna. Det finns dussintals sociala medier om tygblöjor och många återförsäljare har chattgrupper på Facebook där föräldrar pratar om olika produkter, föräldrafrågor och tygblöjafrågor.

Rengöring av blöjor

När du är smutsig kan du omedelbart skölja tygblöjan under varmt vatten. Men om din baby ännu inte äter fasta ämnen är det inte nödvändigt. Du kan placera den smutsiga blöjan i en blöja på blöja eller blöjahängare (med en fodring i den). Om din baby eller barn äter fasta ämnen, spola fast avfall i toaletten och placera sedan den smutsiga blöjan i påsen eller hinken. Om du använder engångsförpackningar, kassera dem i en papperskorg eller spola dem i toaletten (anteckna på förpackningen om produkten är spolbar). De flesta blöjor märker att du tvättar blöjor varannan tre till tre dagar.

Tvättdukblöjor är enkla: Följ de riktlinjer som blöjtillverkarna ställer. Använd mycket diskmedel och kör en extra sköljcykel för att se till att allt tvättmedel sköljs bort från blöjorna för att undvika hudirritation. Håll det enkelt, och hoppa över alla extrafunktioner som att lägga till mjukmedel.

Kostar

Du kan vara skeptisk till att spara pengar om du tittar på några av de dyrare tygblöjorna online. Vissa tygblöjor kostar upp till $ 40 vardera, och några är ännu dyrare. Det finns dock många köp / sälj / handel (BST) tygblöjor som finns för att hjälpa dig att bygga blöjan till ett reducerat pris. Även om du kan spendera mer pengar på ett stash av 30-40 tygblöjor, kan du använda den här försörjningen genom hela ditt barns blöja och spara pengar på lång sikt. När ditt barn är gjort med tygduk och om blöjorna fortfarande är i gott skick kan du även sälja dem tillbaka till en BST-grupp.

fördelar

Blöjapreferenser är ett mycket personligt val, och det finns inte nödvändigtvis särskilda hälsoeffekter för valet. Men det finns hälsoproblem att tänka på. Om du torkar blöja, måste du se till att du byter blöjorna regelbundet, för att undvika chafing och blöjautslag, eftersom tyget inte drar våt bort från huden som engångsbruk gör. Du kan lägga fleece liners till blöjorna som hjälper till med detta, men det är viktigt att byta tygblöjor regelbundet och efter varje vätning eller nedsmutsning för att undvika hudirritation.

Dessutom kan engångsblöjor ibland innehålla ingredienser eller kemikalier som potentiellt kan irritera din barns känsliga hud. Var noga med att övervaka tecken på hudirritation. Om du märker rodnad eller andra tecken på obehag kan det vara dags att byta till tygblöjor för att avgöra om det är ett bättre alternativ för din bebis.

Ett ord från Verywell

Kom ihåg att tygdiapering kan användas förutom engångsdiapering. Till exempel kan du använda tygblöjor hemma och engångsartiklar när du är ute av huset. Du kan använda tyg under dagen och engångsartiklar på natten eller någon kombination som passar din livsstil. Det finns inga fel kombinationer. Genom att prova olika metoder kan du snart upptäcka att tygduppning kan förbättra din diaperingupplevelse för både dig och ditt barn.

Hur tvättar du blöjor på det enkla sättet

Populära Inlägg

Läs Mer