Klassiska en-fyllbara namn för babyflickor som känner ström

Anonim

Att välja ett unikt och meningsfullt namn för ditt barn kan vara en svår uppgift. Att använda specifika kriterier, till exempel att välja ett stavningsnamn för att komplimera ett långt efternamn eller mellannamn, är ett smart sätt att para ner den ändlösa listan över möjligheter. Singelstavsnamn tenderar också att komma över lika starka och avgörande, en föräldrars föräldrar hoppas ofta att infalla i sina barn. En extra fördel är att det finns mindre risk att namnet kommer att övergå till ett smeknamn.

Kort och söt: Singel Syllabla namn för tjejer

Om du är på marknaden för ett enstavbart flicknamn, innehåller följande lista de namn som är klassiska men ändå moderna, med vackra betydelser associerade med dem:

Blå

Långt före Beyonce och Jay-Z hette sin dotter Blue Ivy, namnet Blue har använts som ett mellannamn, eftersom färgen ofta är associerad med blå himmelens positivitet och symboliserar förtroende, lojalitet, visdom och självförtroende.

Brooke

Det hetaste namnet på 1980-talet, tack vare supermodellen och skådespelerskan Brooke Shields, har detta namn tagits över av de tvåstavliga Brooklyn på popularitetsdiagrammen. Fortfarande är Brooke ett kallt ljudande namn som är irländskt och skapar trevliga tankar om naturen (dess vanligaste betydelse är "en liten ström").

Brynn

Även om detta namn kan ses som en kombination av Bree och Lynn, är Brynn härledd från det walisiska namnet Bryn, vilket betyder "hill".

Claire

Detta klassiska namn, som har analoger på franska, engelska och italienska, har sett en ny upplevelse i popularitet. Claires mening, "klar, ljus", har en viss överklagande.

eve

Detta eleganta namn är bokstavligen den äldsta i boken (om vi pratar om Bibeln, det är). Eva är hebreiska ursprung och betyder "liv". Den klassiska enkelheten i det här namnet gör det till ett utmärkt alternativ till moderna återgivningar som Ava och Eva.

Tro

En av de mest framgångsrika landskonstnärerna i hela tiden, Faith Hill, tog med sig detta dygdnamn i strålkastaren i mitten av 1990-talet. Tro betyder "fullständigt förtroende eller förtroende för någon eller någonting" och har förblev en lågkvalitativ favorit bland föräldrar som söker namn med djupare mening.

Nåd

Det här mycket gamla namnet har nyligen sett en återuppkomst på de bästa namnen diagram, tack delvis till kändis föräldrar väljer det för sina döttrar. Namnet får extra poäng för den enkla betydelsen av "elegans eller förfining av rörelse" och är en dygd eller förståelse av gudomligt ursprung i kristendomen.

Hoppas

Vad bättre känsla att skänka på en ny dotter än Hope? Det här namnet har fortsatt låg vikt i sin popularitet men har aldrig helt lämnat allmänheten. Liksom nåd och tro är Hope ett bibliskt namn som har tagit ny relevans i modern tid.

Glädje

Joy är också ett dygdnamn som låter friskt och fullt av optimistiskt hopp.

juni

Det här enkla, blöta namnet ger upphov till varma visioner att gå i gräset på en solig dag. Det är också namnet på Elizabeth Moss starka karaktär i den drabbade dystopiska TV: n seriösa "The Handmaid's Tale", perfekt för en söt tjej med massor av smarts.

kai

Denna unika, världsliga, flickans namn har många olika ursprung med många tilltalande betydelser.

På estniska är Kai ett kvinnligt namn som betyder "brygga". På Hawaiian betyder ordet "hav", och på japanska kan det betyda "hav", "skal", "restaurering" och "återhämtning". På det frisiska språket, som talas av frisiska människor som bor på södra fransarna i Nordsjön i Nederländerna och Tyskland, är Kai kort för "Kaimbe", vilket betyder "krigare".

Kate

Detta namn har många kända namesakes, de flesta av dem heter Catherine (som i hertiginna av York) eller Katherine (eller i Hepburns fall, Katharine) och använder Kate för kort. Den latinska innebörden av namnet är "ren" eller "klar" och namnet Kate ges ofta på egen hand för en mindre noga ta på den långa versionen.

Körfält

Variationer i stavningen av detta namn finns i Laine och även Layne. Det här namnet kommer från den engelska betydelsen "lång ängväg eller vägväg" och är mindre konventionell än Jane.

Lärka

Det här namnet är ett tilltalande alternativ som ger upphov till solsken och varma vårdagar som spenderas utomhus (som i "glad som en lark"). Namnet beskriver också merriment när det används i sådana uttryck "på en lark" för ett infall eller en fantasi.

Kärlek

Ofta används som mellannamn eller scennamn, detta namngivna enkelspel ger inget annat än känslor av kärlek och sötma.

Mae

Det här vintagenamnet för en tjej betyder "pärla". Eftersom det ofta förvandlas till att vara ett mellannamn, använder det som ett förnamn ett underbart sätt att gå om du syftar till unik utan att vara konstig.

Noor

Beteckningen "ljuset" på arabiska, är detta namn ofta förknippat med kungligheter som amerikanfödd drottning Noor av Jordanien bär detta eleganta namn och Koh-i-Noor eller "Mountain of Light" är en av världens största snittdiamanter i den brittiska kronan.

Paige

Populär på 1970-talet och 1980-talet dyker Paige fortfarande upp så ofta som ett namn på tv-program. Som Brooke är Paige ett av de namn som utstrålar enkel sofistikering, oavsett årtiondet. Beteckningen "ung hjälpare" eller "skötare" är detta namn franska ursprung.

Quinn

Quinn är ett populärt efternamn som har haft en bit av en bump som ett förnamn för tjejer. Namnet är härledt från efternamn Conn, vilket betyder visdom, anledning eller intelligens är ett bra val för föräldrar som söker lite irländsk charm för deras dotter namn.

Regn

Regnet är ett stort naturinspirerat namn som betyder mild och stark samtidigt.

Reese

Detta namn brukade vara främst ett efternamn eller en pojkes namn, men tack vare Academy Award-vinnaren Reese Witherspoon, gör detta namn en liten comeback. Ett walisiskt namn som betyder "glödande" eller "eldig" är fortfarande inte bland de vanligaste namnen, rankning utanför topp 100, vilket gör det till ett bra val för föräldrar som söker ett lätt att säga, genkendbart namn som är fortfarande unik.

Reste sig

Förutom att vara ett vanligt mellannamn för kändisar som har valt det för sina egna buntar av glädje (inklusive Jennifer Garner och Ben Affleck, Jon Stewart och Eric Clapton) har Rose fått lite skärmtid i filmer som Titanic och Harry Potter som en förnamn. Betraktad som ett emblem av skönhet, delikatess eller renhet, gör Rose ett vackert blommaval.

Salvia

Beteckningen "klokt" eller "lärt en", är detta namn också förknippat med läkning och rengörande egenskaper hos doftande ört och växt. I Vampyr Diaries är karaktären Sage en vacker vampyr med superstyrka och snabbhet.

Sann

Födelsen av Khloe Kardashian dotter, True Thompson, har katapultat detta dygdnamn i rampljuset. Det är sant att en engelsk babynamn betyder "äkta, lojal, ärlig" och har funnits länge. Faktum är att Khloes stora farfar på hennes mammas sida var True Otis Houghton och hennes biologiska farfar var Robert True Houghton.

Gärdsmyg

En wren är en lillande sångfågel som betraktas som "fåglarens trollkarl" i Irland och en profetisk fågel av Druiderna. Tack vare Wren Kingston, en karaktär från TV-serien Pretty Little Liars, har detta namn fått ny popularitet som en unik tjejs namn.

Populära Inlägg

Läs Mer