Välja rätt luftfuktare eller förångare för barn

Anonim

Det är vanligt att unga barn får ungefär sex till åtta förkylningar och övre luftvägsinfektioner varje år. En bra luftfuktare eller förångare kan minska trängsel och andra kalla symptom, vilket kan hjälpa dem att få bättre sömn. Det finns några saker att tänka på när du letar efter den bästa enheten för dina behov.

När man ska använda en luftfuktare eller förångare

Utöver kalla symptom kan en luftfuktare eller förångare vara till hjälp för ett antal andra vanliga barndomssjukdomar. Medan dessa enheter inte kommer att bota ditt barn, kan de hjälpa din lilla att må bättre.

Förutom trängsel kan en luftfuktare vara till hjälp om ditt barn har:

  • Vanliga näsblod som orsakas av torr luft i ditt hem
  • Förkylningar och övre luftvägsinfektioner
  • Sinusinfektioner
  • Torr hud och eksem
  • En cool dim luftfuktare kan vara speciellt till hjälp för barn som har croup.

försiktighetsåtgärder

I allmänhet rekommenderas inte befuktare och förångare för barn med astma. Tala med din läkare i förväg för att få hennes rekommendationer. Om de används för barn med astma är det viktigt att hålla luftfuktigheten mellan 30 procent och 50 procent.

Det är viktigt att inse att luftfuktare kan sprida mineraler i luften. Det är därför som det vanligtvis rekommenderas att använda destillerat vatten i din luftfuktare.

Kranvatten innehåller många mineraler och kan orsaka vitt damm för att belägga ytor i ditt hus. Det kan också producera en skala uppbyggnad inuti luftfuktaren. Detta kan vara en odlingsplats för mikroorganismer och aerosolisera metaller som kalcium och magnesium i luften.

Förutom att dispergera mineraler kan befuktare också släppa bakterier i luften. För att minimera detta, var noga med att följa tillverkarens anvisningar och rengör regelbundet din luftfuktare. Miljöskyddsområdet (EPA) rekommenderar att du rengör enheten var tredje dag när den används. Det är bäst att rengöra enheten med vanlig tvål och vatten och undvik desinfektionsmedel. Forskare har kopplat desinfektionsmedel i luftfuktare med potential för lungskada.

Luftfuktare kan också öka dammmidd och mögel i ditt hus. Båda dessa organismer som fuktighet, speciellt när den överstiger 50 procent. Det är bäst att undvika att lägga till luftfuktighet i ditt hem om någon familjemedlem har allergi mot någon av dessa.

Typ av luftfuktare

Typer av bärbara luftfuktare inkluderar de som är ultraljudsproducerande en sval dimma med ultraljudsvibrationer eller luftfuktare, som använder en höghastighets roterande skiva eller fläkt för att göra dimmen. Båda är kända att sprida material från sina vattentankar till inomhusluft. Förångningsfuktare, som använder en fläkt för att blåsa luft genom ett wick eller filter, gör det inte.

En studie visade att ång- och förångningsfuktare erbjuder den lägsta risknivån. Å andra sidan har ultraljud och impellerfuktare potential att släppa ut den högsta mängden patogener och dessa partiklar är tillräckligt små för att inandas i lungorna.

När du köper en enhet, kom ihåg att det finns också dolda kostnader för att äga och använda en luftfuktare eller förångare. Många luftfuktare behöver byta filter eller wicks för att fungera på en hälsosam nivå. Att veta kostnaden för dessa ersättningsartiklar och hur ofta de måste bytas kan hjälpa dig att hitta den sanna kostnaden för din luftfuktare.

Dessutom är vissa luftfuktare höga och har ljudutgångar som är högre än de rekommenderade ljudgränserna för en barns plantskola. Liksom spädbarnssömmaskiner tror forskare att dessa kan vara en riskfaktor för senare hörselnedsättning.

Bästa luftfuktare och förångare för barn

Den verkliga frågan är typiskt om man ska få en cool dimfuktare eller en ångförångare. I allmänhet föredras en sval dimförångare eller luftfuktare över ånga eller varm dimma på grund av risken för att ditt barn blir av misstag bränt eller skållat. Du behöver helt enkelt vara mer flitig om att rengöra den svala maskmaskinen.

  • Vicks V3100 Mist Luftfuktare: Det här är en avkylningsdämpare som fungerar i 18 timmar innan du behöver en påfyllning. Andra funktioner inkluderar en wick som tar bort orenheter och förhindrar vitt damm. Det har också en låg ljudnivå så ditt barn kommer att kunna sova.
  • Vicks ultraljudsfuktare: Med en 20-timmars tank och en viskande tyst variabel kontrollfunktion för finjustering av dimmaffekten, tillåter denna luftfuktare dig att rikta dimmen till var ditt barn sover. Denna nästan tysta enhet kan vara ett bra val om du är orolig för att ditt barn sover över natten.
  • Honeywell QuietCare Cool Mist Luftfuktare: Detta är en luftfuktare med hög effekt som kan köras i 24 timmar utan påfyllning och kan fuktas upp till 2300 kvadratmeter eller ett helt medelstort hem. Denna produkt kan vara ett bra val om du har mer än ett barn som lider av förkylning.

Ett ord från Verywell

Att lägga en luftfuktare i ditt hem kan vara ett bra sätt att lindra några av ditt barns kalla och sjukdomssymptom. Det kan vara en bra idé att fråga din läkare för rekommendationer, särskilt om ditt barn har långvariga medicinska tillstånd. Annars än, behåll maskinen ren och din lilla ska få en god natts sömn.

Populära Inlägg

Läs Mer