Välja bästa solskyddsmedel för barn och spädbarn

Anonim

När man väljer solskyddsmedel för sina barn, småbarn eller barn, väljer de föräldrarna sina val på solskyddsmedel med endast några egenskaper:

 • Den högsta SPF som de kan hitta, typiskt 50+ eller 100+
 • Ett barns varumärke (Aveeno Baby, Banana Boat Kids, California Baby, Coppertone Kids, Coppertone Waterbabies, Neutrogena Wet Skin Kids, Neutrogena Pure & Free Baby, etc.)

Medan det är bra att använda dessa, är de verkligen inte så mycket annorlunda än de som är gjorda för vuxna, så du behöver inte nödvändigtvis köpa en separat solskyddsmedel bara för dina barn.

Kom ihåg att solskyddsmedel inte är bättre bara för att det är dyrare. Faktum är att några av de högst rankade solskyddsmedel i ett Consumer Reports-test var de billigaste, inklusive Up & Up Sport Continuous Spray SPF 30 (Target) och Walgreens Sport Continuous Spray SPF 50. Alla de mest populära solskyddsmärkena testade av Consumer Reports Testade antingen bra eller väldigt bra.

Vad är nytt i solskyddsmedel

Medan solskyddsprayer nyligen var den senaste och bästa solskyddsmedeltekniken som alla måste ha och prova, kommer det här året att hitta många nya typer av solskyddsmedel, inklusive de som är:

 • Tear-free
 • Skummande lotioner
 • Våta hudsprayer
 • Fettfria eller torra beredningar som inte är komedogena (kommer inte att orsaka finnar)

Medan jag brukar tro att många nya idéer är bara gimmicker för att sälja mer av samma gamla produkter, om du någonsin har fått solskyddsmedel i ditt barns öga, kommer du att välkomna tårfria solskyddsmedel.

Bästa solskyddsmedel

Saker att leta efter det skulle indikera att du köper "bästa solskyddsmedel", inkluderar att det:

 • ger bred spektrum UVA och UVB skydd.
 • har en SPF på minst 15 till 30. Du kan gå för en högre SPF, men de flesta experter tror att dessa höga SPF-solskydd inte ger så mycket extra skydd. Vissa experter går så långt som att säga att SPF-värdet bör begränsas till SPF 30 eller SPF 50, vilket ger skydd mot 97 till 98 procent av UVB-strålarna. Att använda en hög SPF-solskyddsmedel kan ge mer skydd för de föräldrar som inte använder tillräckligt med solskyddsmedel och använder inte det tillräckligt ofta.
 • är vattenbeständig. Även om du inte simmar, om ditt barn är ute, kommer han troligen att svettas, så en vattenbeständig kan ge bättre skydd än vanlig solskyddsmedel.
 • är allergivänlig och doftfri, speciellt om ditt barn har känslig hud.
 • finns i en form som är lätt att använda på ditt barn, oavsett om det betyder att det är en pinne, gel, lotion, spray eller kontinuerlig spray etc.

Nya solskyddsmedel från FDA har gjort det enklare att välja solskyddsmedel. De nya reglerna kräver testning för bredspektriska solskyddsmedel, nya etiketter som gör det lättare att se alla solskyddsmedel och begränsningar på termer som vattentät och svettät.

Broad-Spectrum Sunscreens

Tyvärr är många solskyddsmedel som säger att de är bredspektrum verkligen inte eller blockerar inte strålar från hela UVA-spektret. För att få gott skydd mot UVA-strålar, leta efter solskyddsmedel som listar avobenzon, titandioxid eller zinkoxid som en av deras ingredienser, förutom en eller flera solskyddsmedel som ger UVB-skydd.

Solskyddsmedel

Om ditt barn får utslag från sin solskyddsmedel kan du se listan över solskyddsmedel och välja en annan nästa gång. Se till att du väljer en som är PABA-fri. Du kan också leta efter en som får sitt UVA-skydd från ett solskydd, såsom titandioxid eller zinkoxid eftersom de kan vara mindre irriterande än avobenzon, en vanlig solskyddsmedel.

Var noga med att applicera den på ett litet område av ditt barns hud om du tror att han kanske har en reaktion på den nya solskyddsmedel.

Bland alla solskyddsmedel kan de som berör vissa föräldrar inkludera retinylpalmitat (vitamin A) och oxybenzon. Även om många experter tror att de är säkra, om du är orolig kan du välja att undvika dem genom att leta efter solskyddsmedel med olika ingredienser.

Barnvänlig solskyddsmedel och solskydd

De bästa solskyddsmedel och solskydd som har alla egenskaper som du vill leta efter för att skydda dina barn från solen inkluderar:

 • AVEENO Baby Natural Protection Lotion Solskyddsmedel med Bred Spektrum SPF 50
 • Bananbåt Kids Stick Solskyddsmedel SPF 50
 • Coppertone Vatten BABIES Ren och enkel solskyddsmedel (SPF 50)
 • Coppertone KIDS Wet'n Clear Solskyddspray (SPF 50)
 • Neutrogena Pure & Free Baby Faces Ultra Gentle Solskyddsmedel Spektrum SPF 45+

Föräldrar bör undvika låg solskyddsmedel eller solskyddsmedel, som inte ger tillräckligt med solskydd för barn.

Få extra solskydd

Andra delar av en bra solskydd plan, förutom traditionella solskyddsmedel krämer, lotioner och sprayer, bör innehålla att du anser att ha dina barn:

 • Bär en hatt eller mössa, med en breddad hatt som ger bästa skydd
 • Applicera en läppbalsam som innehåller en solskyddsmedel med en SPF 15 eller högre
 • Bär riktiga solglasögon som blockerar 100 procent av UVA och UVB strålar
 • Använd kläder av tygduk eller solskyddskläder med en ultraviolett skyddsfaktor (UPF) på 15 (bra solskydd) till 50+ (utmärkt solskydd)
 • Undvik mediciner, när det är möjligt, som kan göra dem mer känsliga för att få en solbränna
 • Få alternativa, säkrare former av D-vitamin än oskyddad exponering för solens UV-strålar, inklusive vitaminer, mjölk och andra vitamin D-starka livsmedel.

Och var noga med att undvika eller begränsa sol exponering när solen är starkast, från klockan 10 till 4 pm

Populära Inlägg

Läs Mer