Välja en babyformel - Similac, Enfamil & More

Anonim

Medan kanske inte i samma klass av beslut som att avgöra huruvida man ska amma eller inte, kan det vara svårt att välja en babyformel.

Babyformelföretag gör det inte lättare eftersom de fortsätter att komma ut med nya babyformler, som vart och ett säger sig vara bättre än resten.

Baby Formel Brands

Ett av de första valen du måste göra när du väljer en babyformel är att bestämma vilket märke för babyformel att köpa.

I allmänhet kom ihåg att alla märken för baby- och spädbarnsformuleringar som säljs i USA måste uppfylla de minsta näringsbehoven i federala livsmedels-, drog- och kosmetiska lagen ("Infant Formula Act") och FDA-reglerna.

Det betyder inte att alla märken för spädbarnsformler är desamma, men några av de stora märkena, som Enfamil, Similac eller Nestle Good Start, och butiksnamn från Walmart, Target eller Kroger, etc., bör möta din bebis grundläggande näringsbehov.

Babyformeltyper

Det finns flera grundläggande formeltyper, inklusive:

 • Ko mjölkbaserad formel - typ av formel som medelbarnet ska vara på om man inte ammar (exempel: Enfamil Lipil, Nestle Good Start Gentle Plus, Similac Advance)
 • "Gentle" formel med mindre laktos än vanlig mjölkbaserad formel - för spädbarn med viss gas eller noggrannhet på mjölkbaserad formel (exempel: Enfamil Gentlease Lipil och Nestle Good Start Gentle Plus)
 • Laktosfri formel - för spädbarn med laktosintolerans (exempel: Enfamil LactoFree Lipil och Similac Sensitive
 • Tillagt risstärkelseformel - för spädbarn med surt återflöde (exempel: Enfamil AR Lipil och Similac Sensitive RS)
 • Soja formel - för spädbarn med galaktosemi, laktosintolerans och allergiproblem med mjölkproteiner (exempel: Enfamil Prosobee Lipil, Nestle Good Start Soy Plus och Similac Isomil Advance)
 • Formel för prematura barn - har fler kalorier och andra näringsämnen för barn som är för tidiga och lågfödda (exempel: Enfamil EnfaCare Lipil och Similac Neosure)
 • Nästa steg eller småbarnsformel - för äldre barn och småbarn mellan åldrarna 9 och 24 månader (exempel: Enfamil Next Step Lipil, Nestle Good Start Gentle Plus 2 och Similac Go & Grow)
 • Elementformel - för spädbarn med mjölkprotein och sojallergier (exempel: Nutramigen Lipil, Pregestamil Lipil och Similac Alimentum)
 • Aminosyrabaserad formel - för spädbarn med mjölkprotein och sojallergier som inte tolererar en elementär formel (exempel: Neocate och Nutramigen AA Lipil)

Om din baby har ett verkligt problem med hennes formel, kan du välja en annan typ av babyformel. Att helt enkelt byta varumärken, om inte du också ändrar formeltyper, hjälper vanligtvis inte.

Även om föräldrar ofta flyttar från en typ av formel till en annan när deras barn fortsätter att inte tolerera sin formel, är det nästan alltid bättre att prata med din barnläkare innan du ändrar formler.

Tecken på en formelintolerans kan innefatta oförklarlig noggrannhet, överdriven gas, diarré (som kan vara blodig), spyt upp, kräkningar och dålig viktökning.

Babyformelskillnader

Förutom de olika typerna av babyformel finns det också vissa skillnader mellan märken bland samma typer av babyformler.

Exempelvis är en skillnad mellan Similac Advance och Enfamil Lipil att Similac Advance inte använder palmoljeolja som källa till fett, istället genom att använda soja och kokosnötolja. Medan tillverkarna av Similac och vissa studier tyder på att palmoljaoljan sänker absorptionen av kalcium- och benmineralisering, andra formelstillverkare och andra studieregler som hävdar.

Både Similac Advance och Enfamil Lipil skiljer sig från Nestle Good Start i sminken av de mjölkproteiner de innehåller. Medan Similac Advance och Enfamil Lipil är en kombination av vassle- och kaseinproteiner, är Nestle Good Start, som bröstmjölk, tillverkad av 100% vassleproteiner ("Comfort Proteins").

Andra saker som har lagts till babyformeln på senare tid inkluderar:

 • DHA och ARA - finns nu i de flesta märken och typer av babyformler, inklusive Enfamil Lipil, Nestle Good Start Gentle Plus och Similac Advance. I själva verket verkar Nestle Good Start Nourish Plus vara den enda märkesformeln som fortfarande är tillgänglig utan DHA och ARA.
 • Prebiotics - Enfamil PREMIUM med Triple Health Guard och Similac Advance EarlyShield
 • Probiotika - Nutramigen med Enflora LGG och Nestle Good Start Protect Plus
 • Antioxidanter - Similac Advance EarlyShield och Nestle Good Start Protect Plus
 • Organiska Ingredienser - Similac Organic and Earth's Best Organic Infant Formula

Många av dessa nya typer av babyformler finns också i märkesbarnsformler, till exempel Bright Beginnings (CVS) och Parent's Choice (Walmart), som - som många butiks märkesbarnsformler - är gjorda av PBM Nutritionals.

Välja en babyformel

Även om bröstmjölk är en tydlig första plats favorit mellan formel utfodring och amning, kommer få experter att berätta vilket märke av formel kommer i andra.

Mycket få experter kommer att berätta att du inte kan spara pengar genom att välja en mindre dyr butiksmärkesformel över den senaste namnet märkesformeln. Håll i minnet att du aldrig ska försöka spara pengar genom att späda babyformeln. Oavsett vilken babyformel du köper, följ noggrant blandningsanvisningarna.

Populära Inlägg

Läs Mer