Välja en epidural för arbete och leverans

Anonim

En epidural kan göras för regelbunden arbetskraft och förlossning, inducerad arbetskraft (induktion), en tång eller vakuumleverans eller till och med en kejsarsnitt. Du kan lära dig mer om epiduralanestesi från din förlossningsinstruktör.

Hur är en epidural klar?

En epidural görs vanligtvis med dig på din sida eller sitter upp, men i dessa positioner, krular du upp hårt över din gravida buk för att ge anestesiologen den bästa uppfattningen av din ryggrad. Området på baksidan tvättas sedan med en mycket kall rengöringslösning. Du är sedan numbed med en lokalbedövning för att minimera smärtan du känner av den faktiska epiduralnålen som går in. En testdos levereras för att vara säker på att medicinen går in i rätt utrymme. Nålen avlägsnas och en tunn plastkateter lämnas i ryggen och tappas ner för säkerhet.

Hur Epidural ger smärtlindring

Om den givna provdosen är bra, är du ansluten till en påse mediciner som kommer att flöda kontinuerligt tills kateteret är avlägsnat från ryggen. Denna medicinering kan ändras eller ändras beroende på dina behov.

Hur känns det för att få en epidural?

Det faktiska förfarandet beskrivs var som helst från obekväma till mycket smärtsamma. Det kan vara svårt att luta sig över medan gravid och har sammandragningar. Lokalbedövning gör ont mer än epiduralnålen, för i det ögonblick som epiduralnålen går in är du dödlig. De flesta kvinnor beskriver epiduralnålen som känns mer som att trycka och skjuta. Ibland kommer nålen att röra på en nerv som får ditt ben att hoppa eller du kan känna en skyttbesvär. Detta är normalt och betyder inte att du är förlamad.

Vad kommer jag att känna med en epidural under arbetet?

Vad du känner kommer att bero på kombinationen av mediciner, hur långt du är i arbete och olika faktorer. Vissa kvinnor känner sammandragen men upplever inte det som smärta. Andra kvinnor rapporterar att de inte känner något från sina bröstvårtor till knäna. Var noga med att prata med din anestesiolog om vad du vill känna och se om de kan arbeta med dig.

Vad händer efter att jag ger födsel?

Efter att du har föttts avlägsnas epiduralkatetern genom att ta bort bandet runt det och dra ut katetern. Du kan fortfarande uppleva domningar i dina ben i flera timmar. Ibland kommer mödrarna att känna sig svaga i benen eller ens numrera under långa perioder. Ryggsmärta kan också uppträda vid epiduralens sida.

risker

Riskerna med en epidural är många. De komplikationer som är mest vanliga är saker som en droppe i mammas blodtryck, som vanligtvis snabbt kan behandlas med mediciner och positionförändringar. Andra risker som fosterskador, fostrets missbruk och en ökning av kejsarsatsen är också möjligheter med epiduraler, men det finns ofta säkerhetsåtgärder som vidtas för att förhindra eller, vid behov, minimera effekterna. Förlamning, domningar, nervskada och infektion för mamma är verkligen mycket extremt sällsynta.

Kan alla ha en epidural?

Inte alla kan ha en epidural. Det kan finnas skäl till varför en epidural kanske inte är för dig. Det kan innebära din medicinska historia, vissa villkor du kan ha, bemanning av sjukhus eller tillgänglighet. Om du har en oro före arbetet är det möjligt att planera ett möte för samråd med anestesi.

När en epidural är klar

Vissa sjukhus, läkare eller barnmorskor kan ha en policy att bara ge epiduralanestesi efter en viss punkt i ditt arbete. Detta är tänkt att bidra till att ditt arbete inte saktar eller stoppar på grund av epidural. Det kan också minska riskerna med vissa komplikationer. Var noga med att fråga vad din utövare och sjukhus politik handlar om när du kan få en epidural. Innan du får en epidural kan du använda andra former av smärtlindring som komfortåtgärder och IV-mediciner för att hjälpa dig att klara av arbetskraft.

Vad om jag inte vill ha en epidural?

Om du inte vill ha en epidural behöver du inte ha en. Många mammor väljer att använda olika tekniker för att komma igenom arbetet utan att använda någon medicinering. Att använda en doula är också känd för att minska sannolikheten för att du vill ha en epidural.

Populära Inlägg

Läs Mer