Välj det perfekta kommande hemmet för barn

Anonim

Att välja utrustningen som ditt barn ska bära hem från sjukhuset är en av de roligaste delarna av att förvänta sig en bebis. Din bebis kommer att ha den här speciella outfiten när hon möter den stora, stora världen och det kommer säkert att finnas massor av bilder.

Med alla söta nyfödda kläder där ute, kanske det inte är lätt att välja bara en bedårande outfit. Här är saker att komma ihåg för att se till att barnets hemdräkt är bekvämt, reser bra och ser bra ut i bilder.

Tänk på säsongen

Spädbarn brukar behöva bära ytterligare ett lager av kläder över vad vuxna skulle bära, utom när det är väldigt varmt. Tänk på vilken årstid det kommer att vara när barnet anländer, och planera typen av outfit i enlighet därmed.

Om du kommer att behöva vara ute i kylan bör barnets hemdräkt också passa lätt inuti en tröja eller en tunn jacka. Du kan hålla barn varm med extra filtar. Du borde ha en varm hatt. Om det är varmt är ett enkelt lager av kläder bra, men du kanske vill köpa en koordinerande solhatt eller skugga för att skydda din bebis hud.

Komfort är nyckeln

Bebisar har känslig hud, så nyfödda kläder måste ha mjuka, andningsbara tyger och stretchiga arm-, ben- och nacköppningar. Om det används elastiska för att samla öppningarna, se till att det inte är för hårt och att det finns ett lager av tyg mellan babyens hud och elastiken för att undvika irritation. Se till att knapparna och knapparna är fästa bra och kommer inte att klia.

Det är normalt att du vill klä barnet upp i något fancy, men kom ihåg att alltför noga klädda kläder ofta inte är bekväma, så vrid inte av ruffles och vuxna detaljer om kläderna inte är mjuka och bekväma.

Kontrollera storlek försiktigt

Det är svårt att veta hur stor ditt barn kommer att vara vid födseln, men i allmänhet är nyfödd storlek lämplig för att komma hem från sjukhuset. Många föräldrar försöker köpa barnkläder i något större storlekar i hopp om att deras barn kommer att kunna bära specialkläderna under en längre tid. Det här är en bra strategi när barnet är lite äldre, men för nyfödda kan några pund göra stor skillnad i hur kläder passar och ser ut.

Att köpa en för stor storlek kommer sannolikt att få ditt nyfödda att se ut som om hon simmar i sin speciella outfit. Titta på viktområdena på storlekstabellerna och gå av dem i stället för åldersintervaller. Inga två varumärken passar samma, så kolla alltid taggen och jämföra klädmärken i butiken för att se om det verkar som om det är stort eller litet.

Lätt på, lätt av

Nyfödda barn har floppy heads och curled-up lemmar som brukar vara i trånga kvarter. Leta efter huvudöppningar som blir bredare med snaps eller knappar. Ben och armväv borde ha tillräckligt med sträcka för att arbeta i styva, lilla lemmar genom.

Och naturligtvis kommer blöjaförändringar att vara nödvändiga, så se till att outfiten har snäppöppningar eller lätta att ta bort botten. Dubbel kontrollerar att kläderna är tvättbara i maskinen.

Grundläggande för Baby

På babyens små kroppar tenderar kläder med mycket detaljer och stora prydnader att se ut ur sin plats. Enkla kläder i fasta färger eller ganska lågmönstrade mönster tenderar att bäst se på nyfödda. Dessa typer av kläder tenderar också att fotografera bra, så barnet är redo att le (eller snooze) för kamerorna på väg hem.

Bär en reserv

Bebisar tenderar att göra röra i åtminstone lämpliga tider. Var noga med att få en andra outfit redo att gå bara om den första blir smutsig. Det här är också bra praxis de närmaste åren.

Resa nyfödda kläder

Om du kör hem från sjukhuset med din nya bebis måste några speciella kläder passa säkert i bilsätet. Mycket långa, ruffly klänningar, tjocka tröjor eller jackor eller sovsäckar som skulle behövas för att spänna upp är inte en bra idé.

Det är inte säkert att ha något extra tyg bundet under bilbarnselen eller bakom din bebis, och det är förmodligen inte bekvämt heller. Om det är väldigt kallt, överväga att sätta barnet i bilbarnstolen och sedan tappa varma filtar över toppen av selan, eller lägg barnet i en tunn fleece kostym. Använd aldrig tjocka snöbyxor eller vinterrockar i bilbarnstolar.

Populära Inlägg

Läs Mer