Barn kommer inte att använda potten vid dagvård

Anonim

Pottutbildning är ibland en frustrerande och förvirrande upplevelse, kanske mer för våra föräldrar än för våra barn. Bland utbildningsutmaningarna som du kan hantera är ett barn som, trots att du använder potten regelbundet hemma och offentligt, vägrar att använda den på daghem eller i skolan.

Så frustrerande som det här är för dig och ditt barns vårdgivare är det inte ovanligt. De exakta anledningarna till att ditt barn vägrar att använda toaletten för vårdgivare kan vara svårt att räkna ut och det kan ta en stund att bestämma vad orsaken är och hur man löser problemet. Det är också mycket möjligt att ditt barn bara kommer att bestämma en dag för att bli pottig i skolan och du kommer aldrig att veta roten till hennes ursprungliga motstånd. Bara om den magiska dagen inte tycks komma när som helst snart, kan du leta efter sätt att hjälpa honom att trivas med daghemmet nu. Det första steget är att försöka identifiera vad som kan bidra till hennes motstånd. Några möjligheter att överväga:

  • Skamhet kan göra det svårt för ditt barn att känna sig bekväm och närma sig en anställd vid hennes daghem om hjälp.
  • Det kan finnas något om barnkammarens badrum ditt barn inte gillar, och det här orsakar ångest.
  • Han kanske är rädd för att ha en olycka i skolan så han känner sig tryggare i blöjor.

Den dåliga nyheten är att i ditt utvecklingsstadium kan ditt barns begränsade vokabulär göra det omöjligt för honom att berätta vad som är fel (och han kanske inte vet vad som får honom att motstå att använda toaletten ändå). Den goda nyheten är att du kanske kan hjälpa honom genom att erbjuda massor av positiv förstärkning och försöka olika strategier en för en som tar upp de möjliga orsakerna till hans motstånd. Det är dock osannolikt att han kommer att ändra sig om potten över natten, dock. Detta kommer att ta tid och mycket tålamod från dig och din barns vårdgivare.

Hjälper ett skämt barn

Det viktigaste när man arbetar med ett blygt barn är att undvika att avfärda sin rädsla eller förlita sig på sin blyghet. Uttalanden som kräver att han "slutar" vara blyg, kommer bara att göra honom mer självmedveten. Om skamhet är på spel i potty träning i skolan var det förmodligen en faktor i andra milstolpar där också. Hur hjälpte din vårdgivare din son att känna sig lugn när du först lämnade honom? Hur fick hon honom att interagera med andra barn? Några av samma strategier kan tillämpas på denna situation.

Åtminstone bör personalen göra en ansträngning för att fråga honom om han vill använda potten istället för att vänta på att han ska närma sig dem. En erfaren vårdgivare kan ofta känna igen tecken på ett barn med full blåsan eller vet att ett barn är redo en liten stund efter att ha ätit och druckit. Och om han inte vill att någon ska gå med honom, måste personalen vara säker på att badrummet är inställt på ett sätt som gör det enkelt för honom att gå på egen hand. Det hjälper också att klä ditt barn i kläder som han kan dra upp och ner sig (elastiska midjeband, inga bälten etc.).

Att ta sin egen potta i skolan kan vara ett utmärkt sätt att få ditt barn att känna sig mer bekväm. Även om han motstår att använda den först, kan du fortsätta att hålla den på barnskolan så att han, när han är redo att försöka, har den extra komforten att använda ett kruksäte som är bekvämt och bekant.

Adressera ångest

Om du misstänker att ditt barn inte är bara blyg men verkar rädd (mildt eller allvarligt) av att använda potten i skolan, är det viktigt att jaga orsaken. Småbarn och till och med förskolor verkar utgöra egna "regler" och berättelser om vardagliga ritualer. En del av detta har att göra med det som kallas magiskt tänkande, vilket är samma fenomen som gör att en tvåårig insisterar på att endast använda en rosa sked (eftersom maten inte kommer att smaka så bra med en annan redskap) eller resulterar i att hon vägrar bad eftersom hon är helt säker på att barn kan försvinna ner i avloppet. Om ditt barn är uppriktigt om att inte använda vårdpotty, kan hon ha byggt upp en koppling i hennes sinne mellan det potta och något obehagligt.

Innan du överväger flygningar av fancy, överväga om det finns verkliga och konkreta skäl att hon inte vill använda potten. Titta runt i badrummet på ditt barns förskola. Finns det en bild på väggen som hon kanske inte gillar? Är det för mörkt? Min egen dotter vägrade en gång att använda potten på ett daghem eftersom det "luktade roligt" (luftfräscharen var mycket stark och hon är känslig för lukt). Återigen kan ditt barns begränsade ordförråd göra det svårt för honom att berätta vad som är fel, men om du misstänker något, kan du peka ut det till honom och observera hans reaktion.

Orsaken till ångest kan inte vara fysisk men kan relateras till den olika rutinen de använder i skolan. Använd barnen potten i en grupp? Vissa barn kanske tycker att det är oroande. Vilka metoder följer du hemma att du kan få personalen att anta? Vissa familjer har en sång som de sjunger på potten eller tillåter ett barn att läsa på toaletten. Att göra de ritualerna som är en del av upplevelsen på barnskolan kan gå långt för att göra din barn eller tvååriga känsla mer tillfreds. Och känner inte att du pålägger personalen. De är verkligen angelägna om att ha ett välutbildat barn i sin omsorg och borde vara villiga att göra vad som krävs för att hjälpa honom att utvecklas.

Att hantera rädsla för en olycka

En annan anledning att ditt barn kanske inte vill vara en av de potta användarna på barnskolan är att han inte gillar vad som händer när "dessa barn" har en olycka. Fråga personalen vad deras procedurer är när ett barn wets eller har en avföring i hennes byxor. Om du tycker att de använder olämpliga toalettträningstekniker, bör du ta itu med det med dagisvårdsdirektören.

Du kan också fråga ditt barn vad hon har sett hända. Kanske märkte han ett barnskrik efter en olycka, vill inte vara uppmärksamhetsfokus, eller vill bara undvika att vara den som ska mätta mattan. I det här fallet kanske du vill se om du kan kompromissa med din son: han kan bära absorberande träningsbyxor som Pull-Ups "just in case" men måste försöka använda toaletten när han måste gå.

Hantera Önskan att vara som alla andra

Varje inställning är annorlunda, men om ditt barn visar tecken på krukutbildningsberedskap men ingen av deras kamrater är toaletttränade, kan det vara liten motivation för henne att gå på toaletten även om de är kapabla. Och ännu värre, du kanske också handskas med en vårdgivare som känner att det är lättare att få alla tvååringar på samma sida.

Adressera läget på huvudet genom att stärka dina förväntningar och berömma ditt barn för att inte behöva blöjor längre. Också vara tydlig med din vårdgivare att du inte tillåter ditt barn att ha blöjor under dagen. Att använda förstärkningar som ett klistermärke kan också hjälpa ett barn att se att det är ett "stort barn" är speciellt.

Slutsatser

Som med allt som rör barnuppväxt är konsistens nyckel. Eftersom du vet att ditt barn är redo för potten är det okej att låta honom veta att du förväntar dig att han använder potten vid daghemmet. Var säker på att personalen erbjuder honom chansen att använda potten varje dag och är positiv när de berättar för honom att de vet att han kan göra det. Du och ditt barns leverantör måste dock undvika att vrida potten i fokus för strider och tantrums. Tvinga honom att sitta där, straffa honom för att vägra, eller att göra nedsättande kommentarer kommer bara att göra en försiktig småbarn gräva i och vägra mer.

Populära Inlägg

Läs Mer