Barn Head Skada Orsaker och symtom

Anonim

Barn, speciellt småbarn som de lär sig att gå och verkar vilja klättra över allt, faller ofta och slår huvudet.

De kan falla så mycket att du kanske har tänkt på att de bär en hjälm hela tiden, inte bara när de cyklar eller scooter.

Det skulle givetvis gå för långt i alla utom de mest extrema omständigheterna.

Det är mycket bättre att barnsäkra ditt hem, uppmuntra dem att bära en hjälm när det är lämpligt och övervaka dina barn bra när de spelar för att försöka förhindra de flesta huvudskador. Att hålla dina barn säkra i bilen, inklusive användning av ett ålderspassat barnbarnstol, booster seat eller säkerhetsbälten kan också bidra till att förhindra huvudskada vid en bilolycka.

Olyckor händer dock, så det är också en bra idé att veta vad du ska göra om ditt barn har huvudskada.

Vad kan orsaka huvudskador?

En huvudskada följer ofta ett fall men kan inträffa efter några slag mot huvudet.

Detta kan innefatta:

 • Komma hit av en boll, slagträ, golfklubb eller hård leksak, etc.
 • Bilolycka
 • Barnmisshandel, inklusive skakning
 • Ett slagsmål

De flesta huvudskador på barn orsakas av fall, även om barn som kan rulla av sängen, småbarn och förskolor som kan falla medan de klättrar eller försöker gå nerför trappan och äldre barn som ofta faller medan de cyklar, skateboard, Heelys, eller en scooter. Äldre barn och tonåringar drabbas ofta av huvudskador vid sport.

symtom

En av de skrämmaste sakerna om huvudskador är att det ibland verkar vara en mindre huvudskada - som ett fall från kort avstånd - kan ibland orsaka allvarligare symptom än ett fall från ett andra historiafönster.

Det gör att du får så många detaljer om huvudskadorna och ditt barns symtom direkt efter huvudskadorna är mycket viktiga.

Det kan vara särskilt viktigt att veta om ditt barn:

 • Hade någon medvetslöshet omedelbart efter huvudskada
 • Hade en förändring av beteendet omedelbart efter huvudskador, som att bli irriterande, slöhet, inte komma ihåg skadan eller andra saker (amnesi), eller dålig balans etc.
 • Börjar kräkningar efter huvudskador, speciellt om han utvecklar bestående kräkningar, som vanligtvis definieras som kräkningar mer än tre eller fyra gånger
 • Har ett anfall strax efter skadan eller senare den dagen
 • Kan öppna ögonen helt efter huvudskadorna
 • Utvecklar andra symtom efter huvudskador, till exempel svåra eller förvärrade huvudvärk, stel nacke eller fotofobi (ljuskänslighet) etc.

I allmänhet skulle en förlust av medvetande, anfall, vedhållande kräkningar eller någon förändring i beteende efter huvudskada kräva omedelbar medicinsk behandling.

Du bör också vanligtvis söka läkarvård om ett barn under sex månader har ett fall, även om de inte har någon förlust av medvetande eller andra symtom.

Mindre huvudskador

Lyckligtvis är de flesta skador på barns huvudet milda, och barnet kommer inte att ha förlust av medvetande eller andra allvarliga symtom.

Dessa barn gråter vanligtvis när de först slår på huvudet, men snabbt sätter sig ner och återvänder till sitt normala beteende.

De flesta av dessa barn behöver inte en resa till akutrummet eller en CT-skanning. Istället kan föräldrar vanligtvis behandla och övervaka sitt barn hemma, vilket kan innefatta:

 • Första hjälpen för blödningsområden
 • Is eller kallt pack på svullna områden i hårbotten i 15 till 20 minuter eller så länge ditt barn kommer att tolerera
 • Resten
 • Ger en åldersrelaterad dos av acetaminofen (Tylenol) eller ibuprofen (Motrin eller Advil) för mild huvudvärksmärta
 • Observation av barnet i 12-24 timmar för symtom på allvarligare huvudskada, såsom långlivad kräkningar, allvarlig eller förvärrad huvudvärk, anfall, dålig balans eller någon förändring i beteende

Var noga med att söka läkarvård om, även efter en mycket mild huvudskada, ditt barn senare börjar visa symtom på mer allvarlig huvudskada.

Mindre huvudskada Myter

Några vanliga myter om huvudskador är:

 • Du får inte låta ett barn gå och sova efter en mindre huvudskada.

  • Fakta: Om du är för rädd för att låta ditt barn gå och sova, bör du normalt söka läkarvård för ditt barns huvudskada. De flesta barn med smärre huvudskador som inte har några allvarliga symtom kan gå och sova om det är sängtid eller tid för en tupplur. Kontrollera bara dem regelbundet (några timmar) för att se till att de sover bekvämt, men du behöver vanligtvis inte vakna upp om inte din läkare har sagt det. För de flesta unga barn, om du behåller dem när det är dags för sängen, kommer de sannolikt att bli irriterande, vilket gör observationen svår.
 • Om du inte har svullnad i hårbotten (ett "gåsägg") efter en huvudskada, betyder det att svullnaden gick "inuti" och du har en skallefraktur.

  • Fakta: De flesta barn utan svullnad i hårbotten kommer inte att ha en skallefraktur.
 • Om du inte har någon medvetslöshet så är det inte någon allvarlig huvudskada.

  • Fakta: Även om ditt barn är mer benägna att ha haft allvarlig huvudskada om han har förlorad medvetenhet, kan ditt barn sällan utveckla allvarligare symtom på huvudskadorna efter att ha få eller inga symptom i början, inklusive att inte ha någon medvetsförlust.

Oavsett om du går till ER efter huvudskada, följ upp med din barnläkare. Även en mild huvudskada kan orsaka hjärnskakning, vilket kommer att kräva en vårdplan för att hjälpa ditt barn att få tillbaka sina vanliga symptom så snabbt och säkert som möjligt.

Populära Inlägg

Läs Mer