Kycklingpoxvaccinrekommendationer

Anonim

Många barnläkare och föräldrar har varit mycket nöjda med Varivax, vattkoppevaccinet.

Historia av kycklingpox

Trots att vattkoppor vaccinen först utvecklades i Japan år 1974 var det inte förrän 1995 att det blev godkänt i USA och tillsattes till immuniseringsschemat.

Innan vattkoppsvaccinen började användas rutinmässigt, var vattkoppor en mycket vanlig barndomssjukdom, som även när det inte var allvarligt, lämnade barn fortfarande olyckliga i minst en vecka. Och tyvärr blev dessa vattkoppinfektioner ibland allvarliga, vilket ledde till sjukhusvistelse och till och med dödsfallet.

I USA, före vaccinen, var det i genomsnitt 4 miljoner fall av varicella som resulterade i 10 500-15 000 sjukhusvistelser och 100-150 dödsfall varje år, "varav många inträffade hos barn. Nu när Varivax används rutinmässigt har det varit "en väsentlig minskning av förekomsten" av vattkoppor och dess komplikationer.

Vaccines historia

Även om "varicellavaccinering har visat sig vara mycket effektiv för att förebygga sjukdomar" är det inte perfekt.

Endos av Varivax har visat sig vara ca 71% till 100% effektiv för att förhindra vattkoppor, med de flesta barn som får en genombrottsminfektion (en infektion efter att ha vaccinerats) får ett mycket mildt fall av vattkoppor. Vaccinen för vattkoppor erbjuder dock ett skydd på över 95% mot måttliga och allvarliga vattkoppor, trots att flera studier visade 100% skydd mot de mest allvarliga fallen av vattkoppor, med mer än 500 lesioner.

Om de bara får en dos av vaccin betyder det att många barn fortfarande får skinkor, även om vissa kan få måttliga eller allvarliga infektioner.

De senaste rekommendationerna

På grund av dessa genombrott infektioner, den rådgivande kommittén för immuniseringspraxis (ACIP) till centrum för sjukdomskontroll och förebyggande (CDC) utfärdat en ny rekommendation för en rutinmässig vattkoppor booster skott tillbaka 2006.

Barn ska rutinmässigt få sin andra dos av vattkoppsvaccinen när de är fyra till sex år gamla. Äldre barn och vuxna ska också få en andra dos om de inte redan har det.

Denna andra dos har visat sig ge ökat skydd mot vaccinerade barn.

Barn kan fortfarande få ett mycket mildt genombrott fall av vattkoppor, även efter två doser, men de kommer sannolikt inte att ha feber och kommer ofta att ha färre än 50 vattkoppor.

Vad du behöver veta om kycklingpoxvaccinen

Vaccinen för vattkoppor är ett levande vaccin som vanligtvis tolereras av de flesta barn. Andra saker att veta om vattkoppor vaccin inkluderar att:

  • Den första dosen vattkoppsvaccin ges när småbarn är 12 till 15 månader gamla.
  • Den andra dosen av vattkoppsvaccinet kan ges när som helst, så länge det är minst tre månader efter den första dosen.
  • Vaccinen för vattkoppor kan bidra till att hindra vattkoppor om de ges till en mottaglig person (har inte haft en naturlig vattkoppinfektion och inte redan vaccinerats) inom tre till fem dagar efter att de utsatts för någon med vattkoppor.
  • Vattkoppor vaccin orsakar inte en böljelse i bältros fall eller en bältros epidemi. Det här är helt enkelt en annan anti-vaccinmyth som används för att skrämma föräldrar bort från att vaccinera sina barn och skydda dem mot vaccinskyddande sjukdomar. Trenden i stigande bältrosfall hos vuxna började innan vi började ge barnen kycklingspoxvaccinen i USA och trenden i stigande bältrosfall hos vuxna finns i andra länder som inte rutinmässigt ger barnen kycklingspoxvaccinen.
  • Vattkoppevaccinet har nu inte och har aldrig inneburit timerosal.
  • Ett kombinationsvaccin med MMR och Varicella (ProQuad) är tillgängligt för att minska antalet skott som barnen behöver ta emot när de får dessa vacciner.

Och kom ihåg att vuxna ska få ett vattkoppevaccin också om de inte hade vattkoppor när de var yngre.

Populära Inlägg

Läs Mer