Checklista för säker co-sovande

Anonim

Oavsett om det är en önskan att vara nära barnet, behovet eller för att få en god natts sömn med ett barn som inte kan tyckas sova ensam, visar undersökningar att nära 70 procent av föräldrarna sova tillsammans med sina barn för att minst del av natten. American Academy of Pediatrics rekommenderar mot sängdelning på grund av risken för oavsiktlig skada eller dödsfall. Men om du bestämmer dig för att dela en säng med ditt barn är det som passar dig och din familj, finns det några saker du behöver veta för att hålla ditt barn tryggt.

Tänk på ditt sängval

Använd en stor madrass för att ge gott om utrymme och komfort för alla. Det bästa alternativet är att placera madrassen på golvet, se till att det inte finns några sprickor att ditt barn kan bli inkrustat. Din madrass ska vara platt, fast och slät. Låt inte en baby sova på en mjuk yta, såsom en vattensäng, soffa, madrass på madrasser, bänkstol eller någon annan flexibel och avkastande struktur.

Håll arken säker

Se till att dina monterade lakan är säkra och kan inte dras lös.

Ta bort alla kuddar och filtar

När du sover med ett spädbarn, ta bort kuddar och filtar, vilket kan kväva ett ungt barn. För att vara varm, klä baby och dig varmt för sömn. Tänk på att kroppsvärmen kommer att ge värme under natten, så se till att din baby inte blir överhettad.

En studie från US Consumer Product Safety Commission (CPSC) fann att barn under 2 år som sover i vuxna sängar har större risk för död genom kvävning eller kvävning än barn som sover i cribs.

Använd Bed Rails

Om sängen lyfts upp från golvet, använd maskskydd för att förhindra att barn rullar av sängen och se till att det inte finns något utrymme mellan madrassen och huvudet eller fotbrädet. (Vissa skyddsräcken avsedda för äldre barn är inte säkra för spädbarn eftersom de har utrymmen som kan införa små kroppar.)

Tänk på Gap (s)

Om din säng placeras mot en vägg eller mot andra möbler, kontrollera varje natt för att vara säker på att det inte finns något utrymme mellan madrassen och vägg eller möbler där barnet kan fastna.

Barnsäkert ditt rum

Se till att rummet ditt barn sover i, och alla rum som han får tillgång till är barnsäker. Om du sover på övervåningen, bör en barngrind installeras längst upp på trappan. En dag inom en snar framtid kommer ditt barn troligen att krypa ut ur sängen när du sover för att utforska huset.

Steg-för-steg-guide för att skydda ditt hem

Kontrollera din sovdjup

Föräldrar bör uppmärksamma sin egen känslighet för sin bebis. Din lilla ska kunna väcka dig med minimal rörelse eller ljud (t.ex. en sniff eller en snort). Om du upptäcker att du sover så djupt att du bara vaknar när din baby låter ett högt gråta, överväga att flytta barnet ur sängen, kanske i ett "sidvagn" arrangemang med barnens spjälsäng eller vagga direkt bredvid din säng.

Undvik alkohol och droger

Sova aldrig med din baby om du har druckit alkohol, om du har använt droger eller lugnande läkemedel, om du är en särskilt bra sömn eller om du har sömnbrist och det är svårt att vakna.

Ha på sig enkla pyjamas

Undvik nattkläder med strängar eller långa band. Använd inte smycken till sängs, och om ditt hår är långt, kläm det upp.

Undvik starka dofter

Använd inte stark luktande parfymer eller lotioner som kan påverka din barns känsliga sinnen.

Håll djur utanför sängen

Medan du kanske kan följa alla dessa förslag, kommer ditt husdjur inte att göra det. Det är bäst att hålla husdjur ur sängen du delar helt med din baby. Om ditt husdjur inte kommer anta det är det bäst att överväga en annan sovande situation för ditt barn.

Co-Sleeping, Sleep Sharing och Family Bed

Populära Inlägg

Läs Mer