Cesarean Section Steg för steg Procedur

Anonim

Den kejsarsnittskirurgiska graden är ungefär en tredjedel av alla födda i USA. Här är en bilduppsats, steg för steg av en födelse i c-sektionen.

1

En kejsarsnitt

Beslutet att få en kejsarsnitt kan uppstå före arbetet, ofta kallad en planerad eller planerad cesarean. Vanliga skäl att schemalägga en kejsarsnitt före arbetet kan innehålla en breechpresentation, en tidigare kejsarsnitt där vaginalfödsel efter kejsarsnitt (VBAC) inte rekommenderas eller önskas, placenta previa etc. Beslutet kan också hända i arbetet. Det här kan bero på att det anses att arbetet tar för lång tid, mamma eller baby tolererar inte arbetet väl, eller andra problem uppstår som att det är uppenbart att barnet är i missbruk. Detta kallas vanligtvis en oplanerad kejsare. I några få fall kommer det att bli en sann nödsituation, som vid en placentaavbrott, svår blödning etc.

2

Cesarean Sektion Kirurgi börjar

När du har fått din anestesi, vanligtvis en ryggrad eller epidural och allt som medför, kommer du att vara redo för operation. Narkos kan ta lite att uppnå, ibland 20-30 minuter. Den kraftfulla nummen kommer att hända snabbt och effektivt. På det här fotot ser du att mamman har drapats med sterila draperier och befinner sig i operationsrummet när de gör det första snittet i buken.

Medan du får din anestesi, kommer rummet att vara upptagen, eftersom de andra sjuksköterskorna och läkare förbereder rummet med instrument och förbereder varmaren för barnet.

3

Flera lager av ingrepp

Det finns flera lager som din kirurg måste gå igenom innan du når barnet. Allt från början av operationen, tills barnets födelse är cirka 5-10 minuter.

Läkaren kommer att använda en kombination av skarpa instrument och trubbig dissektion som han / hon går igenom varje lager. Du kan också höra whirring ljud eftersom en maskin används för att cauterize eller bränna små blodkärl för att förhindra blödning. Ibland finns det konstiga dofter.

4

Sugande fostervätskor

När läkaren når livmodern hörs också sugning. Efter att ha skurits genom livmodern kommer amniotvätskan att sugas bort för att göra lite mer utrymme i livmodern för läkarens händer eller instrument som tång eller en vakuumutdragare.

5

Barnets huvud är född

Din bebis är vanligtvis engagerad i bäckenet, vanligtvis huvudet ner, men kanske bakre första eller breech. Oavsett vilken del som har kommit in, kommer bäckenet att lyfta ut av läkarna. Du kan känna tryck på denna punkt och vissa kvinnor rapporterar att de känner sig illamående under detta intensiva, men korta ögonblick.

Barnets huvud är född! När huvudet är ute, kommer din läkare att suga barnets näsa och mun för vätskor. I en vaginal födelse pressas dessa ut av arbetet. I en kejsarsnitt behöver barnet lite extra hjälp att bli av med dessa vätskor. Om meconium är närvarande kan det krävas extra sugning.

6

Dislodging barnets huvud och axlar

Kirurgen måste manövrera barnet fram och tillbaka för att hjälpa dem att födas. Du kanske känner det här vinklar. När din baby har sugits väl, kommer läkaren att börja hjälpa resten av kroppen att födas. Han / hon kommer att kontrollera om navelsträngspärr eller andra komplikationer när kroppen är född. Du kan också få assistent kirurgen att trycka på den övre delen av din buk av fundus för att hjälpa till i födseln.

7

Babys kropp Född

Det ögonblick du har väntat på - din bebis födelse! Det har gått 5-10 minuter sedan din operation startade. Din bebis kommer normalt att hållas kort över draperingen för att visa dig barnet och sedan tas bort av en sjuksköterska eller neonatolog till en närliggande varmare beroende på operativsystemets inställning. Med någon tidigare planering kan du begära att du är hud-till-hud med din bebis omedelbart, medan de avslutar operationen.

Om din baby går till varmare är det vanligtvis i samma rum som operationen. Här kommer din baby att sugas igen för att säkerställa att de har hjälp att rensa fostervätskan. Din baby kan också ha någon grundläggande vård som vägning, mätning, vitamin K, etc.

Reparationen av livmodern och skikten som skars under operationen måste slutföras före operationens slut. Under denna del av operationen kommer placentan också att tas bort och undersökas av din läkare. Det här är den längsta delen av kejsarsnittet, som totalt tar cirka 45-60 minuter att slutföra. Under denna tid kan du vanligtvis få din bebis med dig att amma eller hålla. Det kan också vara möjligt för din supportperson att hålla barnet nära ansiktet om du inte kan hålla din bebis.

8

Sårvård Efter en kejsarsnitt

När allt är avslutat kirurgiskt kommer din kirurg att sutur (sy) eller häfta din snittstängning. Det kommer att täckas med ett bandage. Du kommer att bevakas i posten-området i minst en timme för att säkerställa att dina vitala tecken är stabila och att du inte blöder för hårt, men alla kommer blöda vaginalt från den helande livmodern. Du kommer då att tas till ditt postpartumrum. Där kommer du att spendera resten av din vistelse, vilket vanligtvis är fyra dagar.

Populära Inlägg

Läs Mer