Orsaker och behandling av postpartum håravfall

Anonim

En av de små talade om postpartum symptom är håravfall i postpartum, ibland kallad "postpartum shedding".

orsaker

Även om amning ofta är skyldig till håravfall finns det inga bevis som visar att amning orsakar eller ökar håravfall i postpartumperioden. Tyvärr är detta ett symptom som nästan alla mammor kommer att uppleva. Även om detta tillstånd kan bli extremt (kallat postpartum alopeci) är vissa håravfall vanliga och en naturlig del av postpartum. De flesta mammor kommer att uppleva detta symptom någonstans kring tre månader efterparten. Det kan ta några veckor eller några månader, beroende på hur länge dina hårcykler varar. Ofta glömmer mammor att de fortfarande betraktas som postpartum vid denna punkt och inte tänka att relatera barnlossning till detta symptom.

Du kanske har märkt under graviditeten att ditt hår såg bra ut - fylligare och mer levande än vid andra tillfällen. En av anledningarna är att du sannolikt tar prenatala vitaminer, vilket hjälper vårt hår att se sitt bästa ut. Den andra anledningen är att när du är gravid går ditt hår i en vilande cykel och du förlorar mindre hår. Detta kallas telogenfasen. Så småningom kommer ditt hår att gå in i nästa fas (telogen effluvium) och falla ut. Därför när du har barnet börjar du förlora allt hår som du inte förlorade när du var gravid. Hårförlusten och återväxten kommer troligtvis att vara mest uppenbara i området ovanför pannan. Om du fick mycket extra hår när du var gravid, kan det se ganska dramatiskt ut.

Hur man hanterar postpartum shedding

Vad gör du om det? Först, ta ett djupt andetag och påminna dig om att detta är normalt. Därefter går du till affären och investerar i en bra statisk mopp. Det är lättare att städa upp det extra håret från badrumsgolvet om du har ett bra verktyg. Medan du är där, var noga med att plocka upp några söta huvudband och hårklipp. Om du märker betydande shedding i ett område, försök skicka håret på ett annat ställe. En zigzag-del kan gömma en mängd synder. Du kan be din hårspännare för att lägga till några höjdpunkter eller lowlights för att lägga till lite djup för att tunna håret. Kom också ihåg att fråga din utövare om att fortsätta dina prenatala vitaminer, särskilt om du ammar.

När ditt hår börjar växa tillbaka i

Överväg att fråga din stylist att skära några lager i ditt hår. Detta gör det mindre uppenbart att du upplever hårväxt. Om du märker en ny uppsättning "bangs", ta tag i dessa pannband och hårspännen för att hålla de mindre håren ur ögonen på framsidan av ditt huvud. Du kan ta det som en tid för att lägga till smäll om du inte redan har dem. En ny frisyr kan hjälpa dig om du känner dig lite frumpig postpartum, ändå! Om du upptäcker att du har små hår som klämmer fast över hela ditt huvud när det regrows, försök att stryka strykjärnen nedåt. En liten bit av stylingkräm eller gel kan hjälpa till med det också.

När ska du prata med din utövare

Vanligtvis, när ditt hår börjar tunna, har du redan haft din postpartum checkup med din läkare eller barnmorska. Om din shedding blir extrem eller du förlorar stora hårfläckar, ring din utövare och nämna det. Ibland håravfall är tecken på andra postpartum problem, som hypotyreoidism. Du vill vara säker på att styra dem ut. Om du fortfarande förlorar håret runt barnets första födelsedag, ring din utövare. Typisk håravfall fortsätter vanligtvis inte så länge in i postpartumperioden.

Populära Inlägg

Läs Mer