Orsakerna och förebyggandet av sugande bröst

Anonim

Den medicinska termen för sagging bröst är ptosis. Bröstförändringar som ptos sker naturligt med åldern. Men många andra faktorer kan leda till bröst som går ned. Här är vad du behöver veta om orsakerna, förebyggandet och behandlingen av slingrande bröst.

Åldern när bröst börjar droppa

Det finns ingen specifik ålder när man kan förvänta sig att dina bröst börjar sakta. En kvinna i tjugoårsåldern kan ha droopiga bröst, medan en kvinna i fyrtioårsåldern fortfarande kan ha snygga bröst. Eftersom många saker bidrar till sagginess upplever kvinnor det på olika tidpunkter. Naturligtvis blir ålder slutligen en faktor för alla kvinnor. Om du lyckas flyga hängande i trettiotalet och fyrtiotalet börjar du med största sannolikhet märka förlusten av elasticitet och fullhet i dina bröst när du går igenom hormonella förändringar i klimakteriet.

Orsaker till bröstsmärtning

Ligament i dina bröst, kallade Cooper ligament, lyfta och stödja dina bröst. Med tiden kan dessa ligament sträcka sig ut och orsaka brösten att sakta. Lös hud eller förlust av hudens elasticitet kan också leda till droopy, deflated boobs.

Många saker kan påverka när dessa förändringar kommer att hända eller graden av hängande som du kommer att uppleva. Här är några av orsakerna till snygga bröst.

 • Gravity: Gravity arbetar mot dig varje dag. Medan det drar dina bröst ner, stammar det och sträcker sig bröstets ligament.
 • Storleken och formen på dina bröst: Mindre bröst med runda botten tenderar att hålla sin form bättre än större eller smala bröst. Större bröst är också mer benägna att sänka gravitationen före mindre bröst.
 • Din vikt: Kvinnor med ett högre kroppsmassindex (BMI) tenderar att ha större bröst än kvinnor med lägre BMI.
 • Viktminskning eller vinst: Att få eller förlora mycket av vikt, särskilt snabbt, kan förändra formen på dina bröst och sträcka eller krympa huden som omger dem.
 • Rökning: Rökning får huden att förlora elasticitet, så rökare är mer benägna att utveckla saggiga bröst.
 • Din genetik: Ärftlighet och de gener som du får från din familj spelar en roll i storlek och form eller i dina bröst, styrkan hos Cooper-ledningarna och din kroppsvikt.
 • Hur många gånger har du varit gravid: Ju fler barn du har, desto mer utsträckta dina bröst blir.
 • Övning utan stöd: Övning som medför mycket bröströrelse kan ge extra belastning på bröstbanden. Om brösten - speciellt stora bröst - inte har ordentligt stöd, kan det leda till sträckning av ligamenten och slingring av brösten.
 • Din ålder: Åldern fångar så småningom upp till alla. Tyvärr är sagging en helt vanlig del av åldrandet, särskilt efter klimakteriet när hormonförändringar kan påverka strukturen och volymen av bröstvävnaden.

Hur man förebygger snabba bröst

Eftersom det finns så många faktorer som bidrar till sagging, kan du inte helt förhindra det. Det finns dock några saker du kan göra för att försöka hålla dina bröst från att sjunka nedåt så länge du kan.

 • Öva bra hållning. När du slår och har dålig uppgift ger du tyngdkraften mer möjlighet att dra på dina bröst. Men stående eller sittande i ett bra läge med ryggen rakt och axlarna tillbaka, kan hjälpa till att stödja brösten och även ge dig en naturlig hiss.
 • Håll en hälsosam vikt. Ät en välbalanserad diet, ta lite motion och försök att inte vinna eller gå ner i vikt för fort.
 • Drick mycket vatten. Håll huden frisk och hydratiserad för att försöka bevara dess elasticitet.
 • Rök inte. Avsluta eller börja inte röka. Det är inte friskt för dig eller dina bröst.

Kan en bh förebygga sagging?

Det finns inte någon forskning som säger att en bh kan förhindra att slingras. Många kvinnor tror emellertid att bära en bekväm, stödjande bh kan hjälpa till att hålla upp brösten och möjligen hålla ledbanden sträcker sig, speciellt om du tränar eller om du har stora bröst.

Å andra sidan tror vissa kvinnor att bras orsakar sagging och att om du inte bär en bh, blir ligamenten i ditt bröst starkare. En fransk studie konstaterade att det gick utan att böja orsakade och kunde till och med förbättra bröstets fasthet. Det är viktigt att notera att författaren av denna studie visste att den var liten och inte representerade kvinnor i alla åldrar och brösttyper. Han säger att kvinnor som är äldre, överviktiga eller har haft barn bör inte nödvändigtvis ge upp på att bära en bh.

Finns det övningar för att förhindra eller förbättra sagging?

Brösten består inte av muskler, men det finns muskler i bröstet bakom brösten. Nu finns det inga övningar som kan göra droopy bröst igen. Men du kan bygga upp och tona pectoralmusklerna och din överkropp för att förbättra ditt brösts utseende och förbättra din övergripande hälsa. Övningar för bröstmusklerna inkluderar push-ups, bröstpressar och fjärilskurvor.

Såg efter graviditet och amning

Även om amning tenderar att ta en hel del skyldighet för snygga bröst, ammer den inte ensam som orsakar brösten att dölja. Sagging är faktiskt resultatet av graviditet och andra influenser.

Bröst går igenom många förändringar under graviditeten och blir större för att förbereda sig för amning. Sedan fyller bröstmjölken, efter att barnet är födt, dina bröst och sträcker huden ännu mer. När du brinner ditt barn och bröstmjölken torkar upp, kan dina bröst vara mindre, mindre fulla och till och med saggy. Naturligtvis kan dessa bröstförändringar hända även om du väljer att inte amma.

Efter graviditet och amning kan brösten återvända till det sätt de var före, förbli större eller bli mindre. Om bröstvävnaden krymper ner, men huden stannar sträcker sig, kommer brösten att se sakta ut.

Här är några tips för att försöka minimera effekterna av graviditet och amning på dina bröst.

 • Ha en stödjande vårdbarn under dagen och på natten medan du är gravid och ammar. En ammande bh ger stöd till trumbringar i dina bröst som de växer och blir tunga med bröstmjölk.
 • Håll dig inom riktlinjerna för viktökning under graviditeten. Ju större vikt du får under graviditeten, och när du ammar, desto större och mer utsträckta kan dina bröst bli. Senare, när du vill gå ner i vikt, är den utsträckta huden mer sannolikt att sakta.
 • Använd en säker fuktkräm på dina bröst. Frisk, fuktad hud kan studsa bättre än torr hud. Var noga med att välja en produkt som är säker för ammande mödrar, eller fråga din läkare om en rekommendation.
 • Försök att förlora graviditeten tyngre. När du går ner i vikt snabbt, ger det inte din hud chansen att krympa ner med viktminskningen. Huden kan hänga ner och se mjukt ut. Det är hälsosammare att gå ner i vikt långsamt. Plus, långsammare viktminskning ger din hud tid att strama upp som din kropp krymper i storlek.
 • Rök inte. Om du röker, försök att sluta. Rökning bidrar inte bara till snygg hud, men det är också farligt för både dig och din baby.

Bröstinvolution efter graviditet och amning

Involution är bröstens återkomst till det sätt de var före graviditet och amning. Cirka sex månader efter att du slutat amma borde dina bröst likna deras tidigare storlek och form, även om de kanske var lite mindre eller större än de var tidigare.

Efter avvänjning upplever vissa kvinnor en större grad av involution än andra. Ibland krymper bröstvävnaden som producerar bröstmjölk hela vägen ner, men huden runt bröstet förblir densamma. I det här fallet kan bröstet förlora sin form och verka utflöde.

Svår bröstinvolution kan vara ett kosmetiskt problem, men det är inte ett medicinskt problem. När du bestämmer dig för att få en annan bebis, kommer din bröstvävnad att växa igen och göra bröstmjölk. Om du inte blir gravid igen kan dina bröst bli fylligare och återgå till sin tidigare form. Även om det kan ta några år.

Sagging Bröst och Plastikkirurgi

Om du är missnöjd med förlusten av perkiness i dina bröst som du ålder eller efter graviditet och amning, kan du överväga plastikkirurgi. Bröstförstoring eller bröstlyft är två procedurer som kan återställa formen och storleken på dina bröst. Men kom ihåg att om du fortfarande är i dina födda år och vill ha ett barn eller fler barn, kan bröstkirurgi störa amning i framtiden. Att diskutera detta ämne med din plastikkirurg är viktigt.

Ett ord från Verywell

I en värld där kvinnor är bemyndigade, starka, intelligenta och ledare på alla områden, är skönhet något som många fortfarande kämpar med. Alla kvinnor är vackra, men varje kvinnas definition av skönhet kan forma sin självbild och självkänsla. Alla vill se bra ut, men när spegeln visar en kropp som skiljer sig från idén om skönhet som ses på TV eller i tidningar, kan det vara svårt.

Det är inte alltid lätt att acceptera förändringarna i din kropp och dina bröst över tiden. Men försök att komma ihåg att det du ser på TV eller i tidningar inte representerar de flesta naturliga kvinnor. De är orealistiska bilder. Och mellan photoshop och touch-ups är de ofta inte ens riktiga. Det skulle vara bra om du kan hitta fred i kroppen som gav dig ditt barn, eller om du inte har ett barn, är den kropp som fick dig till den punkten i ditt liv du nu. Men om du verkligen är missnöjd kan du prata med din läkare. Det är OK att göra vad du behöver göra för att må bra om dig själv. På så sätt kan du fokusera på att vara den hälsosammaste och lyckligast du kan vara.

Populära Inlägg

Läs Mer