Orsaker och råd om blod i barns pall

Anonim

Om du märker en liten mängd blod i barnets avföring, undrar du sannolikt vad som orsakar det och om du borde vara orolig. Det här är vad du ska göra när du ser detta störande symptom.

Observera din barns pall mot blod

I dagarna framöver vill du övervaka ditt barns pall. Blod som uppträder i babybocken kan ha flera orsaker, varav några inte är alarmerande och vissa som kan kräva läkarvård.

Innan du antar att det du såg var blod, tänk på vilka livsmedel din baby nyligen åt. Eftersom deras matsmältningssystem är omogna, äter matbabyarna kanske inte förändras mycket innan det elimineras. Det varför deras avföring kan ta på sig alla regnbågens nyanser, inklusive rött om mat som betor och tomater ätes.

Du kommer att vilja notera om blodet blandas genom käften, visas bara på en isolerad plats, eller ser ut som en röd strejk eller rand. Hur blodet uppträder i barnstolarna kan hjälpa till att indikera källan till problemet. En strejk kan till exempel indikera att det finns en liten riva i analvävnaden, medan blod som är mer marmorerat genom avföringen kan indikera en annan typ av problem. Om blodet fortsätter att synas i avföringen, ring din läkare och beskriv vad du ser.

orsaker

Här är några av anledningarna till att ditt barn kan få blod i avföring:

 • En anala spricka, som är en liten anal tåra orsakas ofta av att passera en hård pall. Detta är den vanligaste orsaken.
 • En matallergi. Till exempel kan proteinet i konsumtionsmjölk irritera ditt barns matsmältningssystem och orsaka att hans eller hennes poo sticker med blod.
 • Maternalblod från leverans eller från krackta, ömma bröstvårtor
 • En tarminfektion
 • En tarm störning, såsom kolit eller intussusception

Skall du ringa din doktor?

Ring din läkare omedelbart om ditt barn verkar vara väldigt sjuk, har buksmärta eller gråter. Andra skäl att ringa omedelbart:

 • Det finns en stor mängd blod i barnets avföring.
 • Din bebis har diarré.
 • Du har sett blodet mer än två gånger.
 • Avföringen är svart eller tarry.
 • Din baby är under 12 veckor gammal.
 • Det var en skada på anus eller ändtarmen.

Du kan vänta med att ringa till läkaren för en dag under sin ordinarie arbetstid om din baby inte har ovanstående symptom. Försök att spara ett prov av blodet i avföringen för provning.

Behandling

I de flesta fall är problemet sannolikt den lilla tåran, eventuellt orsakad av en särskilt explosiv poop som du kanske har noterat eller med en mycket svår avföring. Om så är fallet kommer blodet sannolikt att framstå som en fläck eller en lång strejk i avföringen. Dessa läker i allmänhet snabbt, men din läkare kan föreslå smörjning av ditt barns rektum med ett glycerolstötpasta med ett varmt saltvattenbad eller en steroidsalva. Om förstoppning är orsaken, utforska alternativ för en icke-förstoppande diet.

Om din barns fråga inte är analsex, kommer din läkare att kunna rådgöra med lämplig behandling när en diagnos har gjorts.

Populära Inlägg

Läs Mer