Karotenemi och gul hud hos barn

Anonim

Ser ditt barns hud lite gul ut? Är du orolig att ditt barn är jaundiced?

Istället för gulsot kan det också vara ett klassiskt fall av karotenemi, där ett spädbarns hud verkar gult, eller till och med apelsin, efter att ha ätit mycket barnmat som är höga i karoten.

Dessa livsmedel inkluderar morötter, squash, sötpotatis, majs, yams, pumpa, äggulor, spenat och bönor. Andra grönsaker och frukter med djupgrön eller gul färg kan också innehålla höga halter karoten.

Äter ditt barn mycket av dessa livsmedel?

Bröstfödda barn kan också utveckla karotenemi om deras mamma äter mycket matar som är höga i karoten.

Carotenemi är ett ofarligt tillstånd och du behöver inte begränsa dessa livsmedel från ditt barnbarns diet. Det kommer sannolikt att gå bort med tiden, då ditt barnbarn blir äldre och äter mer av en mängd olika livsmedel.

Diagnos

Även om du bör nämna dina problem med din barnläkare är det troligtvis rätt att inga blodprov behöver göras, särskilt om hon annars växer och utvecklas normalt.

Det faktum att hennes ögon inte är gula är ett gott tecken på att hon inte är jaundiced, och om hon annars är bra så är det sannolikt inget annat som får hennes hud att se gul ut.

Om du är mycket bekymrad över det kan du också överväga att byta kost, så att hon inte äter för många högkarotenföda och se om hennes hudfärg blir mindre gul.

Kom ihåg att du inte behöver göra det. Carotenemi är tillfällig.

Populära Inlägg

Läs Mer