Ta hand om din förlossade spädbarn hemma

Anonim

Ditt för tidiga barn kommer hem från sjukhuset. grattis! Det ögonblick du har väntat på har äntligen kommit, men med det kommer en hel del ångest över din lilla. Efter så mycket förväntan kan du bli överväldigad med osäkerhet om hur du bryr dig om ditt preemie. Vet att du inte är ensam.

Matning, förebyggande av sjukdom, säkerhet och allmän omvårdnad är alla lite annorlunda för barn som föddes tidigt. Även om detta inte är din första bebis, kan du ha ångest om hur du ska ta hand om din för tidiga baby. Preemies skiljer sig från heltidsbarn och har olika behov. Här är vad du kan förvänta dig.

1

Foder din Preemie hemma

Även efter NICU-utsläpp kan prematura barn ha problem med att ta in tillräckligt med kalorier för god viktökning. Preemier behöver ha god viktökning för att stödja tillväxten, men det är inte tillräckligt starkt att amma eller flaskan mår bra. Föräldrar kan också undra hur mycket och hur ofta deras för tidiga spädbarn ska äta eller hur man uppmuntrar en sömnig baby att mata bättre.

2

Hålla din förflutna spädbarn frisk

Eftersom de föddes tidigt blir vissa för tidiga barn sjuka lättare än fullfödda barn. Preemier är mer benägna att ha olika hälsotillstånd, inklusive kronisk lungsjukdom, som sätter dem i riskzonen för luftvägsinfektioner, omogen immunsystem som gör det svårt för dem att bekämpa infektion eller långvariga tarmproblem från anfall med NEC. Lyckligtvis kommer följa några enkla regler att hjälpa till att förhindra många sjukdomar i preemier.

3

Förhindra SIDS i för tidiga spädbarn

Plötsligt spädbarnsdödssyndrom (SIDS) är en fruktansvärd tragedi. Tyvärr har för tidiga spädbarn en högre risk att dö från SIDS än fullfödda barn. Även om läkare fortfarande inte är exakt vad som orsakar SIDS, vet de att de flesta fall av SIDS kan förebyggas genom att följa rekommenderade säkra sömnpraxis.

4

Bilsäkerhet

För tidiga spädbarn kan vara mycket små när de släpps ut från NICU, och de kanske inte passar säkert i alla bilstolar. Det kan inte bara vara svårt att placera din preemie i ett bilsäte, men den halvupprättiga positionen kan göra att din preemie har problem med att hålla en öppen luftväg. Skydda din preemie genom att se till att hon alltid är placerad i bilsätet säkert.

5

Badning

Även om badet ditt kan tyckas vara en av de enklaste föräldrauppgiften, kan ett för tidigt barn ge ett för tidigt barn ett skymt! Lär dig den utrustning du behöver och åtgärder för att ta medan du ger ditt barn ett bad och hur man håller din preemie varm under badtiden.

Populära Inlägg

Läs Mer