Ta hand om Baby Ingrown Toenails

Anonim

Baby tånaglar växer oerhört snabbt och du måste ge dem särskild uppmärksamhet. Du måste också vara uppmärksam på ingrown tånaglar som kan vara mycket smärtsam för din baby. Lär dig hur man förhindrar dem och bryr sig om ditt barns tår.

symtom

Oftast ser du en ingrown tånagel utvecklas på storågen, men någon piggy kan falla byte. Vad som händer är att tånåns kant börjar växa in i huden. Det där tånområdet blir rött, svullet och kan oroa lite obehagligt urladdning.

Din bebis kommer att indikera att tånen inte är alltför comfy genom att gråta när tån är rörd eller har tryck på den. Han kan plötsligt börja hata sina skor, dra vid tårna, eller om han går, kan han halta eller gråta ut.

orsaker

Ingrown tånaglar händer oftare när naglarna blir för långa eller om tånån tenderar att växa eller kurva ner på tippens spets. Dessutom stubbar tånet eller bär strumpor eller babyskor som är för snäva kan orsaka ingrown tånaglar.

Hembehandling

Blötläggning i ljummet tvålvatten kan lugna smärta och hjälpa till att frigöra ingrown tånageln. Efter blötläggning i 10 minuter kan du försiktigt massera sidan av nagelvecket så att nageln drar bort från huden. Efter 15 till 20 minuter, torka området torrt. Du kanske vill prova detta några gånger om dagen. Om nageln har höjt sig tillräckligt, placera en del av en bomullsboll eller en liten bit av gasbind under hörnet av nageln.

American College of Foot and Ankle Surgery försiktar föräldrar att aldrig försöka gräva ut nageln eller skära bort den. Om du gör så ökar risken för infektion. Du kan diskutera med din läkare om du ska använda en antibiotisk salva och vad som kan vara lämpligt för att behandla smärta.

Medan du behandlar spiken, har din bebis slitstarka skor och / eller strumpor (eller ännu bättre, gå barfota). Du bör börja se förbättringar om några dagar.

När ska du ringa barnläkaren

Först försök de varma soaksna i ungefär en vecka. Om du inte ser någon förbättring, ring då din vårdgivare. Om tånen börjar bli smittade, tveka inte att ringa. En infektion kan förekomma som en dramatisk ökning av svullnad eller rodnad (tänk på att vissa kan förväntas), eller om det finns signifikant urladdning eller rodnad som strimlar upp tånen.

Förebyggande

Det bästa sättet att förhindra ingrown tånaglar är att ta hand om att trimma naglarna korrekt. Använd rena nagelfibrer eller en fil för att hålla naglarna välskötta. Toenails ska trimmas rakt över, inte avrundas vid kanterna som naglar ofta trimmas. Trim inte dem för korta, dock. Lämna en liten linje av den vita spiken på spetsen.

Det är verkligen viktigt att du trimmer naglarna innan de blir så långa att de tårar på egen hand. De rena snittet rakt över är så mycket bättre för att förhindra de sönderdelade, raggiga nagelkanterna.

Slutligen märker du att dina babyens naglar inte växer snabbt, så gör dina fötter. Kontrollera ofta att du har rätt skostorlek och att dina barns strumpor inte är för snäva. Skorna och strumporna måste vara tillräckligt breda och inte krama tårna.

Populära Inlägg

Läs Mer