Cardiorespiratory Endurance Activities

Anonim

Kardiorespiratoriska uthållighetsaktiviteter testar och förbättrar kroppens förmåga att bibehålla dynamisk träning, med stora muskelgrupper över tiden. Under denna måttliga till hög intensitetsnivå av träning måste kroppens cirkulations- och andningsorgan - hjärtat och lungorna - leverera bränsle och syre till musklerna.

Aktiviteter som körning, simning och cykling förbättrar kardiorespiratorisk uthållighet. Du brukar höra termen förkortad till bara hjärt eller aerob. Du kan också höra dessa aktiviteter som kallas cardiorespiratory fitness, aerobic fitness, aerob uthållighet, cardiopulmonary fitness eller en kardio träning. Dessa termer avser hela denna kategori av träning, där det primära målet är att öka hjärtfrekvensen. Däremot syftar andra former av träning som motståndsträning främst till att skapa muskel- och benstyrka. Övningar som syftar till flexibilitet och balans är också viktiga.

Hur mycket kardioövning behöver du?

De amerikanska centrumen för sjukdomskontroll och förebyggande åtgärder rekommenderar både aerob (cardio) och motståndsträning för de flesta amerikaner. Speciellt rekommenderar de att barn och tonåringar får minst 60 minuters fysisk aktivitet varje dag, och det mesta ska vara måttlig-till-kraftig aerob träning.

För vuxna föreslår CDC att "vuxna ska göra minst 150 minuter (2 timmar och 30 minuter) i veckan med måttlig intensitet eller 75 minuter (1 timme och 15 minuter) i veckan med intensiv aerob fysisk aktivitet, eller en ekvivalent kombination av måttlig och kraftig intensitet aerob aktivitet. "

Men du behöver inte - och borde inte göra all denna övning på en gång: "Aerob aktivitet bör utföras i episoder på minst 10 minuter, och helst bör den spridas under hela veckan", enligt riktlinjer.

Barn föredrar att göra aktiviteter i kortare utbrott, vilket kanske inte uppfyller kraven för att göra dem i 10 minuter åt gången men det är fortfarande bra för dem.

Kardiorespiratoriska uthållighetsaktiviteter du kan göra med dina barn

Running, simning, åka skridskor och cykling bygger kardiorespiratorisk uthållighet. Detsamma gäller för snabba promenader och klättra trappor. Men om du tränar med unga, kanske du vill vända din kardio träning till ett spel. Aktiviteter som dessa kan hjälpa dig att samla och njuta av din dagliga fysiska aktivitet:

  • Sport: Chasing en boll eller en annan spelare är bra cardio träning. Tänk på sport som kickball, basket, lacrosse, fotboll, tennis och andra raketsporter. Vintersport som skridskoåkning, längdskidåkning, snöskor och till och med släde (den stigande uppförsbacken) kräver också och bygga kardiorespiratorisk uthållighet. Ditt barn kommer också att få kraftig intensiv aktivitet från kampsport, som karate.
  • Lekplatsspel: Många klassiska, barn-favorit bakgårdsspel, speciellt taggar (i många former) kräver gott om att springa runt, vilket definitivt får hjärtan att pumpa.
  • Dans: Kom ihåg aerobics klasser? Återskapa kaloriförbränningen med din egen musik och film. Samordning krävs inte rörelse är det som verkligen betyder något. Du kan också spela dansspel som "Dance Dance Revolution". För icke-sportiga barn och föräldrar är det här ett utmärkt sätt att njuta av konditionsträning.
  • Hoppa, hoppa och twirla: Bryt ut repet och hula hoops för en kardio träning som är barnvänlig och mycket roligt, men utmanar också hjärtat och lungorna.

Populära Inlägg

Läs Mer