Bilstolssäkerhet för för tidiga spädbarn

Anonim

Säkerhetssäkerheten är extra viktig för för tidiga spädbarn, som kan vara så små att de knappt passar i bilsätet eller som kan ha andningsbesvär som gör det svårt för dem att andas bra medan de sitter i en. Genom att välja rätt bilbarnstol och se till att ditt förtidiga spädbarn är placerat korrekt kan du se till att barnet är säkert i bilen.

Vilken sorts bilstolpe är bäst för en preemie?

Att välja rätt bilsits är ett av de viktigaste stegen för att säkerställa bilsäkerheten för ditt för tidiga barn. Många preemies kommer att gå hem under den lägre viktgränsen för många bilstolar, så det är viktigt att du väljer en plats som passar en liten baby.

Det finns två typer av bilstolar att välja mellan:

  • En spädbarnbärare är en bilstol för endast spädbarn. Spädbarnsbärare har handtag och har en bas som är fastsatt i bilen så att sätet lätt kan tas bort för att bära barnet.
  • En konvertibel bilstol kan användas bakåtvänd för spädbarn och äldre barn eller framåtvänd för småbarn. Cabriolet bilstolar har inte handtag, så de kan inte användas som spädbarn. Men de kan användas genom spädbarn och småbarn, så de hjälper till att spara pengar.

Vilken typ av bilstol du väljer väljer en som passar ett mycket litet spädbarn. Alla bilstolar har axelband som kan justeras utifrån barnets storlek. leta efter en med den lägsta inställningen som är 8 tum från sätet eller lägre. Sök också efter en bilsits med ett skrotband eller spänneposition som kan justeras så att det är snugger för att passa en mindre baby. Slutligen titta på viktgränsen. Många bilstolar kommer att passa barn så små som 4 pund.

Hur positionerar du din baby

Att välja rätt bilsäte är bara det första steget i bilsätssäkerhet för preemies. Att placera ditt förtidiga barn säkert i bilsätet är ett annat viktigt steg.

Om din baby var liten vid födseln eller föddes för tidigt kan du ha ett möte med en yrkes- eller fysioterapeut som hjälper dig att lära dig hur du placerar din baby i en bilstol. Några av de saker de ska leta efter är:

  • Rem / Harness Tightness: Skulder och skötselremmar bör anpassas till sina minsta positioner. När din baby befinner sig i bilbarnstolen ska du inte kunna klämma fast bandremsan. Bröstklippet ska ligga på mitten av bröstkorg, vid ungefär armhålans nivå.
  • Passform: Om din bebis inte passar säkert i bilsitsen med banden i sina minsta inställningar, kan din terapeut visa dig hur du använder filtvalsar och en tvättduk för att förbättra passformen. Använd endast filtvalsar om din sjuksköterska eller arbets- / fysioterapeut säger att du gör det och visar hur.
  • Positioneringshjälpmedel: Vissa bilstolar har placeringshjälpmedel som lägger till extra stoppning för att hålla nyfödda barn stående i bilbarnstolen. Det är bra om de kom med bilbarnstolen, men använd inte positioneringshjälpmedel som köptes separat, eftersom de inte testades med bilbarnstolen för säkerhet.

Var ska du placera bilsätet

Den säkraste platsen för alla barn ligger mitt på baksätet. En vuxen borde sitta i baksätet med barnet när det är möjligt. Placera aldrig ett bakåtvänd bilsäte i framsätet på ett fordon med främre airbags. allvarlig skada eller död kan uppstå om krockkuddarna sätter i bruk.

Hur utökas bakre-motsatta kollisionssäkerheten?

I mars 2011 ändrade American Academy of Pediatrics (AAP) sin bilstolspolicy genom att rekommendera att barn kör i bakåtvända bilstolar fram till 2 år. Den äldre politiken rekommenderade att spädbarn rider bakåt tills de var 1 år gamla och 20 pund, så det var en stor förändring

AAP rekommenderar att alla spädbarn rider bakåt fram till 2 års ålder eftersom studier visar att förlängd bakåtvändning är mycket bättre för att skydda barn från allvarliga skador. Speciellt för preemier, vem som kan vara mindre än sina kamrater och kan ha fördröjd motorutveckling, med hjälp av en bakåtvänd bilstol är det säkraste alternativet. När din baby växer upp viktgränsen för hans eller hennes spädbarn, kan du använda en bakåtvänd konvertibel bilstol.

Hur skyddar du min Preemie's Airway i en bilstol

Prematura barn kan ha andningssvårigheter som gör det svårt för dem att andas bra i den halvlänna bilbarnstolens position. De flesta preemierna kommer att ha en bilsäteutmaning i NICU för att se till att de kan köra säkert i en bilstol. Under denna utmaning kommer din bebis att placeras i hans eller hennes bilsits och hållas på bildskärmarna i en timme eller mer för att se till att det inte finns några desats, bradys eller apnéer. Om din baby inte klarar denna bilsitsutmaning måste han eller hon växa lite större innan testet upprepas. Vissa barn som inte kan klara av bilsitsutmaningen kan behöva rida i en bilbädd för säkerheten.

När du väl fått ditt barnhem finns det steg du kan ta för att se till att han eller hon kan andas bra i bilbarnstolen:

  • Vänta en timme efter att ha ätit: Speciellt om ditt barn har återflöde, vänta ungefär en timme efter att ha matat innan du kommer in i bilsätet. Detta kommer att göra det möjligt för foder att smälta och hjälper till att förhindra upprepning.
  • Ha en vuxen åktur på baksätet: Till dess att ditt barn kan upprätthålla en bra ställning i bilsätet är det säkrast att få en vuxen åktur i baksätet med barnet. Om barnet börjar smälla eller spetsar upp mjölk, kan personen flytta eller suga barnet.
  • Ta korta resor: Under de första månaderna av livet, behåll bilresor till en timme eller kortare. Om du måste vara i bilen under längre perioder, sluta för vila pauser ofta.

Bilstolprov för preemier

American Academy of Pediatrics rekommenderar ett bilsäteprov, eller bilsitsutmaning, för alla barn födda före 37 veckors graviditet. Bilsätetestet säkerställer att för tidiga barn kan sitta i en bilstol säkert, utan några desaturation, apné eller bradykardi.

Varför behöver preemier ett bilsätestest?

För tidiga barn kan ha en mängd olika medicinska tillstånd som gör en utmaning för bilsäten nödvändig. Deras luftvägar är svagare än luftvägarna hos heltidsbehandlade barn och kan kollapsa när preemies placeras i halvsänkt läge som bilstolar använder.

Dessutom har barn som föddes tidigt en större risk för syreförmättning, apné och bradykardi än barn i fulltid. Den semi-reclined bilstolspositionen kan öka antalet episoder som preemies kan ha.

Vad händer under ett bilsätetest?

Under bilsätet testet är ett för tidigt barn fastat i en bilstol. Barnets egen bilstol bör användas när det är möjligt. Bilsätet placeras i rätt vinkel för att åka i bilen, och barnet kommer att slingras i bilsätet precis som han eller hon skulle vara under en faktisk bilresa. Regelbundna NICU-bildskärmar kommer att användas för att mäta barnets hjärtfrekvens, andning och syremättnad under bilsätetestet. Om barnet ska gå hem med en apnémonitor kan den övervakas i stället.

Ett bilsäteprov ska vara i minst 90 minuter. Om barnet inte har några episoder av apné, bradykardi eller desaturering under bilsätetestet, har han "passerat" testet.

Om en baby misslyckas bilsätet testet, kommer testet att upprepas efter några dagar har gått. Bebisar som misslyckas med bilsitsutmaningen upprepade gånger kan behöva rida i en bilbädd, en typ av bilsits som gör att de kan ligga flata vid körning i bilen.

Populära Inlägg

Läs Mer