Kan tvillingar vara födda på olika dagar?

Anonim

För det mesta delar tvillingar och multiplar samma födelsedag. Tvillingar definieras som två avkommor födda tillsammans, men det betyder inte nödvändigtvis att de är födda samma dag.

Flera är normalt födda bara några minuter från varandra. Om det levereras av cesariska sektionen är intervallet mellan födseln vanligen bara en minut, kanske två. Intervallet är i allmänhet längre för vaginala leveranser, från några minuter till mer än en timme. I modern tid, om tidsperioden sträcker sig långt bortom det, väljer läkare att utföra en C-sektion för den andra babyen, rädd för nöd eller risk för infektion. Vissa studier gör emellertid ett ärende mot denna praxis.

Det finns undantag från regeln att tvillingar har samma födelsedag. Vissa beror på leverans nära midnatt medan andra kan förlängas till längre intervaller på grund av medicinsk intervention som fördröjer födelseperioden.

Fördröjda intervallfödda

I vissa fall sker en fördröjd intervallfödelse när en multipel levereras i förtid, men läkare kan stoppa arbetet och behålla de kvarvarande multiplerna i deras moders livmoder för att växa och utvecklas. Några av dessa multiplar-tvillingar, tripletter eller mer-föddes dagar, veckor eller ens månader från varandra. Dessa är sällsynta händelser.

Tvillingar födda på vardera sidan av midnatt

Skillnaden mellan idag och imorgon är bokstavligen en fråga om sekunder. Massor av barn levereras mitt på natten. Barn som är födda nära midnatt kan komma fram på olika dagar. Till exempel kan Twin A födas klockan 11:59 på en dag medan Twin B inte kommer fram till kl 12:01, vilket skulle vara nästa dag. Detta kan skapa några intressanta dilemman.

Till exempel föddes två brittiska tvillingar varje sida på midnatt den 31 augusti och den 1 september. Tyvärr är 1 september slutdatumet för att börja skolan i deras område, så endast den förstafödda tvillingen skulle vända 5 i tid för början av dagis. Fadern, en tvilling själv, sa att han skulle göra allt för att säkerställa att de båda var i samma klass i skolan. Skillnaden i månaden skulle också betyda när de berodde på immuniseringar, även om det föddes bara några minuter från varandra. Medan sunt förnuft kan styra, ibland finns det stränga datum cutoffs kodade i lag som skulle kräva framställningar för ett undantag.

Tvillingar födda i olika år, årtionden och tusenåren

Det finns fall av tvillingar födda i olika år. I Texas föddes tvillingar bara en minut från varandra, men i olika år, levereras av C-sektionen som den sista babyen 2013 och den första babyen 2014. En liknande situation uppstod under 2015 som ändras till 2016 i San Diego med fraternal tvillingar.

Tvillingar kan födas i olika decennier, som hände som 2009 ändrats till 2010 och ett par Florida tvillingar kom in i världen på varje sida av delningen.

Till toppen av allt finns tvillingar födda i olika årtusenden. Tvillingar föddes i Massachusetts bara åtta minuter från varandra, men de föddes i närheten av tusenårsskiftet 2000. En pojke kom på nyårsafton 1999, bara några minuter blyg på midnatt. Och under de första sekunderna av år 2000 tog hans tvillingbror sitt första andetag.

I dessa fall kan det finnas pågående konsekvenser för stödberättigande för program och tjänster samt skatteavdrag. Föräldrarna skulle behöva förespråka för att inkludera båda tvillingarna året som den första var berättigad eller försenad tills båda var berättigade, om möjligt.

Populära Inlägg

Läs Mer