Kan ett Temper Tantrum skada min småbarn?

Anonim

Först den goda nyheten: Småbarn har sedan tidens början blivit kasta humörströmmar ur frustration och för att få de saker som de önskar. De flesta tantrummen är inte våldsamma saker, men involverar mycket tårar och skriker. Försäkra dig, ditt barn kommer inte att skadas av en liten gråt och allt som skriker kan ge lite heshet men inte mycket mer.

Nu, de dåliga nyheterna: Ironin här kan vara att den mest skadliga delen av ett humörande tantrum är inte vad din barn gör, men vad du inte gör för att stoppa dem över tiden. Lyckligtvis är det nu alltid rätt tid att börja genomföra effektiva tekniker för att hantera temperaturgränser.

Se till att området är säkert

Om din småbarn sparkar, slår, kastar saker, kastar sig ner på marken eller in i väggar eller slår på huvudet, så finns det risk för skada. Om du ser en tantrum kommer, försök att defyta situationen, om möjligt, utan att ge in (så undergräver din auktoritet).

Om du inte kan förhindra tantrum, se till att ditt barn är i ett säkert, mjukt område om han har en historia att bli fysisk. Strapa honom i sitt bilsäte eller barnvagn om du är ute och om eller flyttar till ett heltäckt område med kuddar runt eller till en säng om du är hemma. Håll dig borta från hårda trägolv och kakel eller områden med möbler som har skarpa hörn.

Försök att kommunicera klart

När din barn är säker, försök ta reda på vad som ligger bakom tantrumet. Om det är ett humör som drabbats av frustration, se om du kan hjälpa ditt barn genom att arbeta för att ge honom sätt att uttrycka det han känner. Varje gång du kan göra det här är du ett steg närmare färre temperaturspel. Din toddler saknar det grundläggande språket och coping färdigheter som behövs för att hantera hans spirande självständighet så han behöver din hjälp.

Titta på dig om kontextstrålar om vad som kan vara problemet och hjälpa honom att lösa det på ett lugnt och tydligt sätt. Många gånger är dessa typer av temperatursmältningar enkelt utarbetade när du är nere på din barns nivå. En tom sippy cup, en obekväm socks söm eller inte veta vad man ska göra om smärtan från en myrbett är till exempel alla helt rimliga förklaringar till ett tantrum som inte kräver disciplin men kräver mycket empati.

Försök hålla din småbarn att lugna honom ner

Om ditt barn inte tycks lugna sig efter några minuter, försök hålla honom nära dig. Ibland kan han bli så borttagen med sitt tantrum att han behöver din hjälp för att få kontroll över sig själv. Håll inte för hårt, men låt honom inte gå heller. Du kan antingen vara tyst eller prata i en mycket låg, långsam röst för att försäkra honom om att allt kommer att bli bra och att han behöver lugna sig. Vanligtvis kommer ditt barn att gråta i ett par minuter mer och då sönderfall i dina armar, då kan du försöka arbeta med problemet lugnt eller använda en teknik som distraktion eller omdirigering.

Låt inte din reaktion uppmuntra tantrummet

Vissa småbarn slår humörslipor mindre ur frustration om problemlösande frågor och mer för att få dig att göra vad de vill ha. Om du har sagt ditt barn "Nej" till någon begäran eller har berättat för honom att han behöver göra något som han inte vill göra, kan ett humörande tantrum vara resultatet. I detta fall är disciplin det bästa sättet att hantera problemet. Varna ditt barn att han behöver sluta kasta ett tantrum eller han måste gå till tiden och följ sedan igenom om han inte slutar.

Du kanske inte inser det, men om ditt barn har möjlighet att trycka på dina knappar och få en reaktion ut ur dig med sitt temperament, så kommer han att inse att hans metod fungerar. En ond cirkel börjar när han tantrums och du ger om och om igen. Värre är när du försöker med all din makt att motstå och ditt barn drar ut de stora pistolerna genom att göra något som han vet har fått uppmärksamhet i det förflutna.

Konsekvent disciplin för avsiktliga temperaturtrådar är inte skadligt, vare sig

Och vad får mer föräldrauppmärksamhet än ett ont eller ett sjukt barn? Många småbarn har tänkt ut detta och kan knäcka huvudet eller till och med hålla sina fingrar ner i sina egna halsar. Under dessa tider är det viktigare än någonsin att vara i kontroll och vara förenlig med disciplinen. Återigen, först och främst se till att ditt barn är på ett säkert ställe, men var inte rädd för vad ditt barn kan göra. Välj en speciell tid ut plats med massor av kuddar för de ihållande, fysiska tantrums. Ge inte tantrumet otillbörlig uppmärksamhet eller ge det som helst som avstannar tantrumet i första hand eller du kommer att vara säker på att förstärka dina barns handlingar. Reagerar inte med överraskning eller chock eller ditt barn kommer att inse att han är på rätt väg mot att ändra ditt beteende snarare än att du ändrar hans.

Dessa timeouts kommer inte heller att skada ditt barn. Tvärtom kommer de att minska de oönskade och eventuellt skadliga beteenden som ditt barn uppvisar. Var bara säker på att du är medveten om skillnaden mellan en enkel frustrationstopp och en som är utformad för att manipulera situationen till din barns fördel och behandla dem i enlighet därmed.

Populära Inlägg

Läs Mer