Kan äta havregryn hjälpa dig att göra mer bröstmjölk?

Anonim

Havre är hela korn. De är näringsrika, och de ger en rad hälsofördelar. Havre är också en av de mest populära matvarorna som ammar mammor äter för att göra mer bröstmjölk och stödja amning. Havre- och havreprodukter är ett bra komplement till en hälsosam amningsdiet eftersom de har många positiva effekter på ammande mödrar.

Fördelar med havre för amning

 • Havre är fulla av näring. Havre innehåller proteiner, vitaminer och mineraler. De är höga i järn, zink, mangan och kalcium. De är en utmärkt källa till löslig fiber. Dessutom innehåller de B-vitaminer för att öka energi, höja humör och bekämpa utmattning, ångest, stress och depression.
 • Havre innehåller saponiner. Saponiner är ett ämne som kan ha en positiv effekt på hormonerna i samband med bröstmjölkproduktion.
 • Det finns växtostrogener i havre. Livsmedel som innehåller växtostrogener är associerade med stimulering av mjölkkörtlarna och en ökad produktion av bröstmjölk.
 • Beta-glukan finns i havre. Beta-glukan är en typ av fiber som tros höja nivån av amningshormonprolactin. Högre prolactinnivåer kan ha en positiv effekt på bröstmjölksproduktionen.

Hur man lägger havre till din kost

Havre är allmänt tillgängliga, och de är snabba och lätta att förbereda på så många sätt. Du kan laga dina egna mellanmål och mat med havre, eller du kan köpa produkter som redan innehåller havre. Från frukost till eftermiddagsmat till efterrätt är det lätt att lägga till havre- och havreprodukter i din dagliga amning.

 • Havregryn (gröt): Att äta havremjöl är det mest populära sättet att tillsätta havre till din kost. Många kvinnor säger att de märker en ökning av bröstmjölkförsörjningen genom att bara lägga en skål havregryn om dagen. Långkokt gammaldags havregryn är bättre än snabb havregryn.
 • Havregrynste: För att göra havremjölt, häll 1 kopp kokande vatten över en tesked havregrynflingor. Lägg sedan kanel och honung till din smak. Du kan till och med lägga ammande örter, som fenugreek eller fänkål, för att ge ditt te en extra mjölkproducerande ökning.
 • Havre Muffins: Baka en rad läckra havre muffins. De är perfekta till frukost eller ett eftermiddagsmat.
 • Havregrytor: Har en granolabar eller en hemlagad havrebar vid lunch eller som mellanmål.
 • Havre i Soppa: I stället för ris eller pasta, lägg till några havre i din soppa. Havre soppa är ett varmt, hälsosamt alternativ till lunch eller middag.
 • Havre bakat i bröd: Lägg till några havre på din bröddeg eller köp en brödmacka med fullkorns havre. Du kan toast havrebröd på morgonen, använda den för att göra en smörgås på eftermiddagen eller äta den tillsammans med middag på kvällen.
 • Oatmeal Cookies and Lactation Cookies: Det är ingen överraskning att havre är en vanlig ingrediens i laktationskakor. Oavsett om du lägger till andra galaktagoger eller inte, gör havregrynkakor ett bra mellanmål eller en efterrätt.

Vad är havre halm?

Havre halm är ett havre tillägg gjord av frön och löv av Avena sativa växten. Den är tillgänglig som en kapsel, en tinktur, markpulver eller halm som har klippts och siktats.

Äta havre med en glutenallergi

Hela havre innehåller inte gluten. De tolereras i allmänhet väl även av de med celiac sjukdom. Men vissa havre bearbetas tillsammans med veteprodukter eller kombineras med andra produkter som innehåller vete. Om du har en glutenallergi, kontrollera noggrant etiketterna på dina havreprodukter. Du bör bara köpa rena havrehaltar, de märkta som glutenfria eller havre bearbetade i en glutenfri anläggning.

Har havre orsak några biverkningar?

Havre anses vara en säker och hälsosam del av din kost. Det finns inga kända biverkningar och inga kända läkemedelsinteraktioner i samband med havre.

Ytterligare hälsofördelar med havre

 • Havre är bra för hjärtat. Studier visar att beta-glukanfibrer som finns i havre kan sänka kolesterol.
 • Havre tros också bidra till att sänka blodtrycket.
 • Havre kan hjälpa till att stabilisera blodsockernivåerna så länge du inte överdriver det genom att lägga till för mycket socker.
 • Hela korn havre är tillfredsställande. De fyller dig och håller dig från att bli hungrig igen med en gång.
 • Havre som läggs till fuktgivande lotioner och badprodukter kan hjälpa till att lugna kliande, irriterad hud hos dem som lider av hudförhållanden som eksem och psoriasis.
 • Havre är varma, avkopplande och tröstande.

Populära Inlägg

Läs Mer