Kan dricka för mycket vatten orsakas av låga hCG-nivåer?

Anonim

Uttrycket hCG står för humant choriongonadotropin, ett hormon som din kropp gör under graviditeten.

När du tar ett hemma-graviditetstest genom att urinera på en testremsa, bestämmer det testet om din kropp producerar hCG. Om du är, berättar du att du är gravid. Testet kan inte berätta exakt hur mycket hCG din kropp gör (det är inte vad forskare skulle kalla ett "kvantitativt" test), men din kropp behöver producera en viss minimibelopp för att testet ska kunna detektera det.

Hur drickvatten kan påverka graviditetstestresultat

Dricksvatten - eller några vätskor - kan faktiskt påverka resultatet av denna typ av hemma-graviditetstest när det är mycket tidigt i graviditeten. Om din urin blir utspädd och tar en ljusgul eller klar färg blir dess hCG-nivå lägre.

Ta ett hem graviditetstest med din morgonurin samlad innan du dricker några vätskor.

Om hCG-nivån blir så låg att den inte längre kan detekteras av ett urinbaserat graviditetstest kan den här testremsan indikera att du inte är gravid när du faktiskt är. Detta är känt som en falsk negativ. Denna möjlighet är därför att läkare rekommenderar att du tar hemma graviditetstest första på morgonen innan du börjar chugging vätskor, som kaffe.

Falskt negativt graviditetstest

När hCG-nivåer är på deras högsta

Din hCG-nivå stiger i flera veckor, vilket ökar mellan vecka åtta och elva graviditet. Därefter minskar och nivåer för resten av din graviditet.

Därför kommer det sannolikt att uppleva typen av "false negative" -blandning som nämns ovan, mycket tidigt under graviditeten (som under den första veckan). Efter det att startfasen, även om din urin är utspädd, bör din hCG-nivå fortfarande vara tillräckligt hög för att detekteras av ett urinbaserat graviditetstest.

Vad ska man göra med efter ett negativt graviditetstest

Om du tar ett heminriktat urinbaserat graviditetstest väldigt snart efter att du försökt bli gravid och resultatet är negativt, försök att vänta några dagar - eller till och med en vecka eller två - och sedan ta provet igen (så fort du vaknar på morgonen) för att se till att läsningen var korrekt. De flesta urinbaserade graviditetstestkit på hemmet kommer med två remsor av samma anledning.

Ett annat alternativ är att fråga din läkare om ett blodprov som avgör om du är gravid med mer noggrannhet. Faktum är att även om ett urinbaserat graviditetstest visar att du är gravid, kan din läkare fortfarande vilja bekräfta dessa resultat med en typ av blodprov. Det kallas ett kvantitativt hCG blodprov, eftersom det kan mäta exakt hur mycket hCG är i ditt blod. I så fall bör mängden vatten som du dricker inte påverka resultatet, eftersom vätskor inte ändrar sminken av ditt blod.

Populära Inlägg

Läs Mer