Lugnande första dagens dagis ångest ångest

Anonim

Det är förståeligt för barn att uppleva dagens dagis ångest ångest. Föreställ dig hur det måste vara att plötsligt lämna den välbekanta komforten i hemmet och bli tagen i en ny miljö där allting och alla är annorlunda.

Det finns nya rutiner och nya förväntningar, och mamma och pappa är inte runt för att försäkra dig och få dig att må bättre. Inte undra på att de första dagarna av dagis kan vara fyllda av tårar och trauma för många barn.

Men det finns sätt som föräldrar och lärare kan lätta barnen i dagis och hjälpa till att lindra rädsla och ångest under de första dagarna av dagis.

Nedspel Milestone

Att ratcheting upp förväntningarna och markera den första dagen av dagis som en riktigt stor affär med en huvudstad "D" kommer sannolikt att bli eldsvåda om allt väsen gör barnet mer nervöst än det han redan är.

Istället försöker du jämföra dagis till någonting som han redan är bekant med, till exempel förskola eller till och med en barns klass som han kanske har haft. Förklara att dagis kommer att vara en plats där han kommer att göra vänner och ha kul, precis som han kanske har gjort med grupper av barn innan. Och så frestande som det kan vara att registrera ditt barns första dag i dagis, lämna videokameran hemma.

Anslut skolan till hemmet

Vissa skolor ordnar för lärare att träffas med eleverna innan skolan börjar. Prata med ditt barns skola om att ordna ett besök före barns första dag. Vissa lärare ber också föräldrar att skicka in ett familjefoto som läggs ut i klassrummet för att hjälpa barnen att känna sig mer kopplade till sitt hemland medan de är i skolan. På samma sätt kan man få en skola i hemmet med en kopia av det dagliga verksamhetsschemat och prata med ditt barn om sin dag i skolan.

Läs en bok tillsammans om startskolan

Att läsa om andra barn som kan ha rädsla och ångest om att börja skolan kan vara tröstande för barn som upplever samma känslor.

Försök att minimera din egen ångest

Precis som det är helt normalt för ditt barn att känna någon ångest på de första dagarna av dagis, är det helt normalt att du känner dig orolig när du ser ditt barn upprörd. Och det är också förståeligt att du kan uppleva lite frustration när du ser andra barn leker lyckligt och ditt barn håller fortfarande fast vid benen för kära liv.

Men här är det viktigaste för dig att komma ihåg: Ditt barn kommer så småningom att anpassa sig till sitt nya klassrum. Det kan ta några barn lite längre än andra, men faktum är att det kommer att hända, speciellt om du svarar med förståelse och tålamod och håll dina ögon på priset: ett lyckligt barn som älskar att gå till skolan och se sina vänner (det kommer att hända!).

Bo inte för länge

Försäkra ditt barn om att du kommer att vara tillbaka och säga ett gott farväl. Lingering kommer bara att göra det svårare för ditt barn att se dig gå och hon kommer att gråta hårdare nästa gång eftersom hon kommer att se att det är ett effektivt sätt att få dig att stanna. Som skrynkliga som det kan vara för dig att gå bort medan ditt barn gråter är chansen att hon kommer att leka lyckligt strax efter att du är ute av sikte. Men smyga inte ut eftersom detta kan undergräva ditt barns förtroende och kan förvärra separationsangst.

Identifiera hans ångest

Vad exakt är han rädd för? Prata med ditt barn och ta reda på vad han är orolig för. Är han oroad över att du inte kommer tillbaka? Är han rädd för att någon kommer att vara meningsfull för honom? Eller att han inte vet var badrummet är eller att han inte vet vad han ska göra? När du väl har fastställt vad hans specifika rädslor är kommer du bättre att kunna ta itu med sina farhågor och arbeta med ditt barn och hans lärare för att hitta sätt att hantera dem.

Ha tro på lärarna

Ditt barn kommer knappt att vara den enda i klassrummet som upplever separationsangst, och han kommer inte heller att vara den första som lärarna har trott efter mamma, pappa eller vårdgivare är borta. Erfarna lärare kommer att vara redo med morgonrutiner, låtar, spel och andra roliga aktiviteter för att få ditt barn till att svänga saker medan hon anpassar sig till sin nya omgivning.

Skicka längs ett favorit komfortobjekt

Om ditt barn har en favorit kärlek, fråga ditt barns lärare om du kan skicka den vidare. De flesta skolor har en policy att låta barnen ta med sig sådana föremål till skolan, men begränsa dem till cubbies eller ryggsäckar och bara låta barn ta ut dem under vilodag. I många fall kan bara barnen få en känsla av trygghet med att ha ett bekvämt komfortobjekt i närheten.

Ställ inte tidsbegränsning på hur lång tid det ska ta

För vissa barn kan första dagens dagis ångest inte gå utöver några dagar om de händer alls. För andra kan tårar och skolskräck fortsätta i veckor. Precis som varje barn har sin egen individuella uppsättning upplevelser och personlighet och ångest som kan påverka hans känslor om att starta skolan, kommer tiden som krävs för att anpassa sig till skolan olika från barn till barn.

Innan du vet det, kommer din motvilliga dagisar att se fram emot att träffa sina vänner i skolan och delta i aktiviteter och lekar i klassen. Oavsett om ditt barns ångest håller några dagar eller några månader, kommer det att bli en fas som hon kommer att gå igenom när hon växer till en trygg skolskola.

Populära Inlägg

Läs Mer