Bygg ett faktafamiljshus i första klassens matematik

Anonim

En faktafamilj består av tre siffror. Precis som i någon familj är medlemmarna eller numren relaterade och det finns alltid minst fyra mattefakta som ska göras med dem.

Ta till exempel dessa medlemmar i en faktumfamilj: 6, 4 och 10.De är relaterade eftersom de två första siffrorna kan läggas till för att få den tredje.

Att veta faktafamiljer, speciellt de som skapar satser som lägger till 10, är ​​en viktig del av matematik i första klass.

Att känna till Tens Facts

Få ditt barn att lista ut Tens Facts. Till att börja med kommer ditt och ditt barn att räkna ut kombinationen av siffror som lägger till. Börja med 1, fråga frågan " Vad behöver jag lägga till till 1 för att ha 10">. Var noga med att lista även de inverse fakta. Till exempel 1 + 9 = 10 men 9 + 1 = 10 .

Rita ett faktafamiljshus

Rita ett faktumhus eller skriv ut en ut. Allt ditt hus behöver ha är ett tak med tre fönster och en kropp med fyra rutor. Skriv två tomma tilläggsproblem (____ + ____ = _____) och två tomma subtraktionsproblem (____ - ____ = _____) i rutfönstren.

Flytta i faktafamiljen

På vindusfönstren, be ditt barn att skriva de tre siffrorna som utgör din familjefamilj, se till att skriva det största numret i toppfönstret. I det här fallet, sedan hon började dina Tens Facts med 1 + 9, kommer siffrorna i fönstren att vara 10, 9 och 1 .

Därefter, komplett ditt barn med de två tilläggsproblemen, med hjälp av listan hon skapade. När hon en gång utmärker dem ska subtraktionsproblemen vara enkla. Om du behöver fråga, fråga något enligt " Om jag lade till 9 till 1 för att få 10, vad tror du skulle vara kvar om jag tog den 9 bort igen ">

Möt faktafamiljens grannar

Nu är det dags att gå vidare till att skapa ett grannskap. Rita eller skriv bara ut fyra fler hus. Om du vill göra verksamheten mer av ett hantverk, skriv ut husen på tungt papper. Därefter fyller ditt barn resten av Tens Facts, en i varje hus, för att skapa hela kvarteret.

Bygg en fakta familjebrygga

När kvarteret är klart kan ditt barn dekorera hemmen och klippa ut dem och lämna lite extra papper längst ner i huset. Vik den extra fliken under för att husen ska stå upp.

Att skapa en kändisfamilj grannskap är ett sätt att göra mattebegrepp enkelt och roligt för unga barn att lära sig.

Populära Inlägg

Läs Mer