Ta med dina nyfödda tvillingar hemifrån sjukhuset

Anonim

Dagen har äntligen kommit! Dina tvillingar är här och du är redo att välkomna dem till ditt hem och din familj. Under de långa månaderna av graviditeten kan det ha känt att det här ögonblicket aldrig skulle komma. En tvilling eller flera graviditeter kan vara fylld av ångest och oro över allt från ekonomisk belastning till medicinska komplikationer för att berätta för tvillingarna. Din graviditet kan ha skurits av för tidigt arbete. Eller dina tvillingar kan komma att ha försenats av dagar eller veckor om de behövde en vistelse på sjukhuset eller NICU för att komma ikapp och ta itu med problem från tidigt födsel.

Förhoppningsvis kan du läsa den här artikeln med mer tid och kan ta itu med och genomföra några av de problem som tas upp här. Om inte, det är okej också. Ta ett djupt andetag och veta att det kommer att bli bra. Du kanske behöver lite mer hjälp från andra, men du anpassar dig till livet med tvillingarna bara bra.

Ta med dina tvillingbarn hemma i bilen

Det finns en sak - ja, verkligen två saker - som du helt enkelt måste ha för att få de barnen hemma. Om du tar din baby tvillingar hem i en bil behöver du bilstolar godkända för spädbarn som uppfyller säkerhetsnormerna i ditt tillstånd. För att vara specifik behöver du en för varje barn och det rekommenderas att du köper dessa produkter nya för att se till att de inte har äventyras av felaktig användning eller skadats vid en tidigare olycka.

De måste också installeras korrekt i ditt fordon. Det här är inte en process att genomföra under tryck, med dina barn som väntar i elementen medan du lurar med säkerhetsbältena i bilen. Om möjligt, använd tid för att installera bilstolarna - enligt tillverkarens specifikationer - innan det är dags att ta barnen hem.

Du kan även få platsen kontrollerad av en specialist för att vara säker på att de är ordentligt installerade. Många lokala brandkår och sheriffkontor erbjuder denna tjänst. Besök National Highway Traffic Safety Administration webbplats för att hitta en specialist nära ditt hem.

Få ditt hem redo för tvillingfödda

Tala om ditt hem, är det klart för spädbarn? Tillsammans med de nya barnen finns det mycket babyutrustning som du behöver ta hand om dem. Men du behöver inte nödvändigtvis allt det direkt, och du behöver inte nödvändigtvis dubbla av allt helt enkelt för att du har tvillingar. Det finns många saker som de kan dela eller använda i steg. Ta lite tid att undersöka innan du slutar och dubbelar på varje köp.

Så vad behöver vara redo omedelbart?

Sovande

Nåväl, du behöver en plats för att barnen ska sova. Det kan vara en spjälsäng, eller det kan vara något mer tillfälligt tills barnen är redo att sova i sina spjälsängar. Vissa familjer använder bassinetter, bärbara spjälsängar som Graco Pack 'n Play Portable Playard med Twins Bassinet (jämföra priser), Moses korgar, gungor eller barnstolar. Så småningom kommer du sannolikt att ha spjälsängar för barnen, bara för att de ska sova så säkert och bekvämt som möjligt (för när de sover bra, sover du också bra!)

Mat

Barnstolar kan vänta. Dina barn kommer inte att kunna sitta upp i dem i flera månader än, och de tar upp mycket utrymme. I de tidiga dagarna, beroende på om du väljer att amma eller flaska matar barnen, behöver du bara en bekväm stol. Kolla in dessa tips för att mata två bebisar samtidigt för att bestämma vad du behöver.

Byte av blöjor

Annat än att äta och sova, kommer dina barn att göra en hel del kissa och pooping i de tidiga dagarna. Och du spenderar mycket tid på att ändra blöjor. Oavsett om du väljer att använda tyg eller engångsblöjor, måste du fylla på blöjor och förnödenheter. Det kan vara svårt att bedöma dina barns storlek. Om de är födda tidigt, kan de spendera många månader i preemie eller spädbarnsstorlekar.

Men barn växer också snabbt, och de kan flytta upp till en större storlek blöja tidigare än du tror. Håll gott om blöjor till hands, men överböj inte. Glöm inte bort blöja. En blöjabehållare med luktkontroll kommer att hålla ditt hem luktade trevligt, men många familjer tycker det är lika bekvämt att kasta ut smutsiga blöjor i plastpåsar.

Ge någon tanke på hur du bor i ditt hem när du bryr dig om dina barn. Många familjer tycker att det är tillrådligt att ställa upp mellanrum i hela huset, i stället för att stanna uteslutande i plantskolan. Till exempel, om ditt hem är flera nivåer, kanske du vill skapa en plats för att barnen ska sova på varje våning, liksom en bytesstation, så att du inte spenderar hela dagen på trappan upp och ner.

Se till att få hjälp med hjälp

När du bryr dig om två barn samtidigt är det svårt att göra det ensamt. Det finns två av dem, och du har bara två händer. Innan du tar med dig dina barn hem, tänk på vilken typ av hjälp du vill ha.

Var inte rädd att fråga om hjälp. Det här är ingen tid att spela martyren och försöka axla bördan själv. Nästan alla är stolta över att hjälpa till under denna speciella tid i ditt liv, så håll en lista över dem som erbjuder hjälp och ta upp dem.

Var specifik i dina önskemål om hjälp. Behöver du måltider beredda? Errands att springa? Barnomsorg för äldre syskon? Husdjursomsorg? Eller någon att hålla en bebis medan du matar den andra? Säg det, enligt vad som fungerar bäst för din familj. I vissa familjer är professionell hjälp från en amningskonsult, nattsjuksköterska eller städservice att föredra för välmenande men missledda nära och kära.

Andra saker att tänka på

Slutligen, här är några saker att tänka på eftersom du tar ditt barn tvillingar hem från sjukhuset.

  • Dina barn får inte komma hem tillsammans. Om man har mer allvarliga medicinska komplikationer efter födseln kan den andra barnen vara redo att lämna sjukhuset ensam. Detta verkar traumatiskt, men på vissa sätt kan det faktiskt vara en enklare justering. Att ta hand om en bebis åt gången för några dagar kan ge dig chansen att få andan.
  • Barnisolering ditt hem kan vänta. Dina spädbarn kommer inte att röra sig och röra sig genom rummen i ditt hem i några månader. Men vänta inte tills det är för sent. Du vet det gamla ordstävet, "Bättre säkert än ledsen." När dina barn anländer är du upptagen! Tiden är knapp, så gör ett åtagande att genomföra barnsäkerhetsåtgärder innan barnen är födda, annars under de första månaderna.
  • Om dina barn föds för tidigt eller med speciella behov, kan du kämpa med medicinska problem utöver de vanliga kraven på spädbarnsomsorg. Arbeta nära med din vårdgivare för att lära dig rätt procedurer för utfodring, administrering av medicinering eller övervakning av andning.
  • Många tvillingbarn är mindre än deras ensamstående motsvarigheter. Bli inte förvånad om alla de söta lilla barnet kläder som du fick som gåvor passar inte direkt, även om de är stora för nyfödda. Vissa tvillingar, även om de är födda i genomsnitt 36- eller 37-veckors tidsram, är små vid födseln och kan behöva preemie-storlek kläder i några veckor eller månader tills de växer och hinna.
  • Arbeta mot ett schema. Det rätta schemat är det som fungerar för dig och dina barn, men de flesta föräldrar är överens om att det är lättare att hålla båda barnen i samma schema så att de äter och sover samtidigt.

Populära Inlägg

Läs Mer