Amning med stora bröst

Anonim

Om du har stora bröst - oavsett om de började på det sättet, eller de blev väldigt stora under graviditeten och de första veckorna postpartum - kan du få vissa farhågor om amning. Amning med stora bröst kan vara svårare för första gången mammor.

Bekymmer om amning med stora bröst

Det kan vara en utmaning att hitta en bekväm position där du kan se ditt barns mun och dina bröstvårtor gör det svårare att få barnet att låsta på rätt sätt. Det kan också vara besvärligt och obehagligt att hålla bröst och barn, speciellt om du har smärta från leveransen. Dessutom kan du vara orolig att dina bröst är så stora att de kommer att blockera ditt barns näsa, och du kommer att kväva din lilla medan han ammar.

Alla dessa bekymmer är normala. Men med lite hjälp från början kan du komma över dina bekymmer och få amning till en bra start. När du känner dig bekvämare, låsar ditt barn väl och du skapar en hälsosam mjölkförsörjning för ditt barn, amning blir lättare och mer naturligt.

Stor bröst- och bröstmjölkförsörjning

Din bröststorlek bestämmer inte hur mycket mjölkproducerande vävnad du har eller hur mycket bröstmjölk du kommer att göra. Kvinnor med stora bröst kan ha en hälsosam leverans av bröstmjölk, en överflödig mjölkförsörjning eller en låg bröstmjölkförsörjning också.

En låg bröstmjölkförsörjning : Större bröst betyder mer bröstmjölk, eller hur? Tyvärr är det inte alltid fallet. Bara för att du har stora bröst betyder det inte att du automatiskt får mycket bröstmjölk. Ibland kan även en kvinna med stora bröst få problem med låg brödmjölk. Vissa villkor som PCOS, fetma, hypotyroidism och insulinresistens kan påverka bröstmjölkproduktionen. Så det är viktigt att få din baby övervakad av en läkare för att försäkra sig om att han eller hon växer och växer bra.

Att göra för mycket bröstmjölk: Å andra sidan har stora bröst potential att producera för mycket bröstmjölk. Men är det verkligen ett problem? En överflödig bröstmjölkförsörjning låter som en välsignelse. Men sanningen är, det kan orsaka problem för både dig och din baby. Produktionen av för mycket bröstmjölk kan leda till bröstspänningar och smärta. Svår engorgement kan göra dina bröst hårt och plana dina bröstvårtor vilket kan göra det mycket svårt för din baby att låsa på. Ditt barn kan också gå väldigt snabbt, gag och kväva från en stark mjölksläpp, och bli noga och snyggt.

Tips för amning med stora bröst

Amning med stora bröst kanske inte är ett problem för dig alls. Men du kan vara orolig och undra vad du kan göra för att gå av på rätt fot och göra amning din baby lite enklare. Det kan ta lite arbete från din sida, men du kan göra det. Här är tio tips för amning med mycket stora bröst.

  1. Var redo. Om du kan, ta en amningsklass medan du är gravid för att lära dig hur du låser barnet i olika positioner och hållplatser. Köp en amning bok, låna några från biblioteket, eller leta efter grunderna för amning online. När du har lite kunskap och information i förväg kan det hjälpa dig att känna dig mer bekväm och trygg när din baby kommer fram.
  2. Stötta dina bröst. Stora bröst fulla av bröstmjölk är tunga. En stödjande ammande bh kommer att hålla upp dina extra brösts vikt och hjälpa till att förhindra ryggont. Din förbröstbras kommer sannolikt att vara för liten, så investera i några ammande bras i din nya storlek. Du kan till och med dra nytta av en bh-montering för att få rätt storlek, passform och stöd.
  3. Få hjälp från början. Att amma till en bra start börjar med den allra första amningen. Amning i bekvämt läge är viktigt för alla mammor, men det är särskilt viktigt för mammor med större bröst. Tyngdpunkten av dina bröst ensamma kan lägga överbelastning på ryggen och nacken, amning i en obekväm position kommer bara att lägga till det. En bra position kan också hjälpa dig att lära dig att låsa ditt barn på ditt bröst, vilket är en annan sak som kan vara svårare med större bröst. Be sjuksköterskan, en amningskonsult eller din barnmorska för att visa vilka positioner som fungerar bra för amning med större bröst och lära sig hur man använder sängkuddar eller en vårdkudde för ytterligare stöd. Fotbollslaget och den sidolägna amningspositionen är bra val att börja med. Och oroa dig inte, det kommer inte vara länge innan du kan göra det själv.

  1. Lär c-holdet. C-hållet är ett av sätten du kan hålla ditt bröst medan du låsar din bebis på. När du har större bröst kan c-hållet hjälpa dig att stödja ditt bröst och rikta ditt bröstvårt mot din babyens mun. Denna bröstkorg kan göra låsning lättare, speciellt när du först börjar.
  2. Bröstmatning framför en spegel. Om det är svårt att se ditt barns mun och din bröstvårtor, försök amma medan du sitter framför eller bredvid en spegel. Spegeln kan ge dig en bättre bild av ditt bröst och ditt barn när han låses på ditt bröst.
  3. Mjuka dina bröst om de är svåra och fulla av bröstmjölk. Om dina bröst är spända och överfulla kan du använda en bröstpump eller hand uttrycka lite bröstmjölk innan du börjar amma. Genom att avlägsna en del av din bröstmjölk innan du börjar amma ditt barn, kommer det att mjuka ditt bröst och göra det lättare för din baby att låsa på.
  4. Behandla bröstförgiftning och en överflödig bröstmjölkförsörjning. Även om du har små bröst, kan de bli svullna och mycket stora om du lider av svår bröstkorg eller ett överflödigt utbud av bröstmjölk. Prata med din läkare och lär dig hur man hanterar och behandlar dessa problem så att de inte är ett sådant problem och de leder inte till allvarligare komplikationer.

  1. Se regelbundet ditt barns läkare för viktkontroll. Eftersom amningsproblem som en låg bröstmjölkförsörjning eller en överflödig bröstmjölkförsörjning kan påverka stora bröstkvinnor borde du ha barnets tillväxt övervakad av sin läkare. Du vill vara säker på att ditt barn får tillräckligt med bröstmjölk, men du vill också se till att han inte tar för mycket vikt för snabbt.
  2. Följ ditt barns ledning. En av de positiva sakerna om att ha större bröst när du ammar är att de kanske kan hålla mer bröstmjölk än mindre bröst. När din baby blir äldre kan hon få mer bröstmjölk vid varje matning och vänta lite längre mellan matningar. Men var uppmärksam på dina barns hunger signaler och viktökning för att förhindra att hon överbelastar henne.
  3. Det är OK att be om hjälp. Det är okej att vara orolig och ha frågor, och det är OK att ställa dessa frågor och söka hjälp. Alla mammor behöver stöd och försäkran, oavsett om de har stora bröst, små bröst eller medelstora bröst. Din läkare är alltid en stor resurs och utgångspunkt när du behöver hjälp, så prata med henne om dina bekymmer. En amningskonsult eller en amningstjänstgrupp kan också ge uppmuntran och stöd.

Du kommer inte att försvaga din baby med dina bröst

Suffocating ditt barn med ditt bröst är en skrämmande tanke. Om du är orolig att ditt bröst kommer att blockera ditt barns näsa medan du ammar, är du inte ensam. Det är en rädsla för att många kvinnor med stora bröst har. Men om din baby ammar och hans näsa blir blockerad, kommer han sluta amma, släppa spärren, öppna munnen och andas. Ändå kan du känna dig lite bättre om du försöker låsa din baby i en asymmetrisk spärr. Denna låsningsteknik lyfter barnets näsa av ditt bröst.

Hur bröstkirurgi påverkar amning

Oavsett om du har haft implantat för att få dina bröst i den storlek de är nu, eller om du har fått dina stora bröst minskat i storlek, är bröstkirurgi ett annat problem som kan orsaka amningsproblem. Så om du har haft någon typ av bröstkirurgi, berätta för din läkare.

I många fall kan amning med implantat ske framgångsrikt. En operation som innebär att nerverna och mjölkkanalerna som omger isolaen kommer sannolikt att få en negativ effekt på amning. Du måste hålla ett nära öga på din bröstmjölkförsörjning och ditt barns tillväxt om du ammar efter bröstkirurgi.

Populära Inlägg

Läs Mer