Amning med plana bröstvårtor

Anonim

Bröstvårtan är det område på ditt bröst som vanligtvis är något upphöjt i mitten av areolen. Varje bröstvårt har många små öppningar som leder till mjölkkanalerna och låter bröstmjölk flöda ut ur ditt bröst till barnet. Storleken och formen på bröstvårtor varierar från kvinna till kvinna.

Vad är platta bröstvårtor ">

Platta bröstvårtor lyfts inte upp. De verkar ligga jämnt med isolaen och den omgivande huden på ditt bröst. Plana bröstvårtor sticker inte utåt från bröstet, men de vänder inte inåt (inverterade bröstvårtor) heller.

Många kvinnor har bröstvårtor som oftast plattar, men blir då upprepa när de utsätts för kyla eller sexuell stimulans. Dessa är inte riktigt platta bröstvårtor. Sant platta bröstvårtor svarar inte på förkylning eller upphetsning. Men även om du har bröstvårtor som förblir platt hela tiden, börjar de ofta sticka utåt under graviditeten.

Om du har utskjutande bröstvårtor kan du också uppleva plana bröstvårtor om dina bröst blir inslagna. När dina bröst blir överfulla med bröstmjölk kan de bli svåra och svullna. Detta kan orsaka att dina bröstvårtor blir platt och gör det svårare för din baby att låsa på.

Bröstmatningspärren

I allmänhet brukar vanliga bröstvårtor vanligtvis inte störa amningen. De flesta nyfödda kan låsas till platta bröstvårtor utan mycket problem. Och så länge ditt barn kan låsa på ditt bröst ordentligt, kommer han eller hon att kunna rita dina bröstvårtor ut. Här är 6 tips att komma ihåg om du ammar med platta bröstvårtor.

6 tips för amning med plana bröstvårtor

  1. Du kan bära en produkt som kallas bröstskal mellan matningar. Bröstskal lägger tryck på basen på din bröstvårtor för att hjälpa dem att sticka ut mer. Kom bara ihåg att ta bort bröstskalen innan du ammar ditt barn. Till skillnad från bröstvårtsköldar kan du inte bära bröstskal medan du ammar.
  2. Försök att använda en bröstpump strax innan du sjuksköter din baby. Suget av en bröstpump kan hjälpa till att dra ut och förlänga dina bröstvårtor. Det finns också något som kallas en nippel-omvandlare som kan hjälpa till att dra ut plana bröstvårtor.
  3. Om dina bröstvårtor är plana på grund av bröstkorg, kan du försöka ta bort lite bröstmjölk innan du lägger ditt barn i bröstet. Hand som uttrycker eller pumpar lite bröstmjölk innan en utfodring hjälper till att mjuka bröstkorgar och gör det lättare för din baby att låsa på. Dock bör du bara pumpa lite bröstmjölk. Kom ihåg att när du tar bort för mycket bröstmjölk, kommer din kropp att göra mer och engorgement kan bli värre.
  4. Använd en V-håll eller en C-håll för att försiktigt klämma på ditt bröst och presentera din bröstvårtor och isola till din bebis. Dessa håller samman bröstet som en smörgås så att barnet har något att låsa på. Att lära sig att hålla och erbjuda ditt bröst till din bebis kan hjälpa till att uppmuntra en bra lås.

  1. Om du har problem med att låta barnet låsa på eller om du inte är säker på om ditt barn låser på rätt sätt, ska din barns spärrhake utvärderas av din läkare eller ammande specialist. En betrodd sjukvårdspersonal med amningserfarenhet kan rekommendera de bästa sätten att hantera dina specifika omständigheter.
  2. För att vara säker på att ditt barn ammar bra på dina plana bröstvårtor, leta efter tecknen på att han eller hon får tillräckligt med bröstmjölk. Håll reda på ditt barns blöta blöjor och var noga med att ta din bebis till alla sina planerade välbesök för viktkontroll.

Om du har några problem med dina bröstvårtor eller om du har svårt att låsa din baby på ditt bröst söker hjälp så snart som möjligt. En amningskonsult, din läkare, din barns läkare eller en lokal amningsgrupp kan ge hjälp.

Populära Inlägg

Läs Mer