Amning när din baby är tandvård

Anonim

En mamma som bröstfödd medan hennes barn var tandvård kan berätta för dig att de pärlvita som klappar genom ett barns tandkött kan vara små och söta, men de kan skada ett ömt bröstvårtor om han bestämmer sig för att krama ner medan han ammar. Dessutom kan ett spädbarn som är tandvård vara vrids och vill sjuksköterska oftare än vanligt för komfort. Eller hans tandkött kan vara så svullna, han vill inte sjuksköterska.

Amning en baby vars tänder börjar spira kan vara en utmaning, men det är inte oöverstigligt. Låt dig inte frestas att avvika ditt barn eftersom tänderna kommer in. Det finns andra sätt att komma igenom denna fas utan att lämna dina bröstvårtor i strimlingar eller stoppa en aktivitet som ger näring till din bebis och låter dig fortsätta knyta.

Tecknar en baby är tandvård

Några små börjar ha symtom på tandvården innan det finns något verkligt tecken på en tand. Detta börjar vanligtvis någonstans mellan 4 och 7 månader. Några vanliga tecken en bebis handlar om att tänderna inkluderar:

 • Fussing
 • Gråt
 • dreglande
 • Tugga på leksaker eller händer
 • En lågkvalitativ feber

Om din bebis har en temperatur över 101 F, kontakta läkare. En feber som är högre är mer benägna att bli ett tecken på att han blir sjuk.

Ta en titt inuti ditt barns mun för att se om hans tarmar ser röda eller svullna ut. Det är ett säkert tecken på att en tand är rätt under ytan och nästan redo att dyka upp. Och slutligen, kom ihåg att det finns spädbarn som inte störs när tänderna börjar komma in. Det är inget att oroa sig för - det skulle faktiskt vara lyckligt för ditt barn och för dig.

7 tips för amning en baby som är tandvård

 1. Ge honom något att gnava på före och efter matningen. En baby teether eller ring, eller en kall, våt tvättduk kan hjälpa till att lindra ditt lilla ömma tandkött.
 2. Massage ditt barns tandkött med ett rent finger innan du låser den.
 3. Fråga ditt barns läkare om du kan ge din bebis en åldersrelaterad dos av Tylenol (acetaminofen) eller Motrin (ibuprofen) en halvtimme före matning. Om han inte skadar är han mindre sannolikt att chomp ner.
 4. Byt amningspositioner om dina bröstvårtor blir ont och kontrollera att ditt barn är låsande på rätt sätt.
 5. Om din baby vägrar att sjuksköterska, fortsätt att erbjuda ditt bröst men försök inte tvinga honom. Under tiden pumpa din bröstmjölk för att hålla upp din mjölkförsörjning. Om din baby är villig att ta din uttryckta mjölk, kan du ge den till honom från en flaska eller kopp.
 6. Använd inte numrerande remedier på barnets tandkött utan att först tala med din läkare. Dessa kan påverka ditt barns mun och hans förmåga till sjuksköterska.
 7. Ring en amningskonsult eller amning grupp om du behöver mer stöd eller information.

Populära Inlägg

Läs Mer