Amning med C-Hold och V-Hold

Anonim

Amning mammor brukar använda en av två handpositioner för att stödja bröstet medan de låser sin baby. De två positionerna är C-hold eller palmer grepp och V-håll eller sax greppa. En håll är inte bättre än den andra, och de båda fungerar bra. När du väljer hållplatsen för dig borde du prova dem båda och använd den som gör dig mest bekväm.

C-Hold

C-Hold, även känd som palmer grepp, är den vanligaste handpositionen som mammor använder för att stödja bröstet när de låser barnet på amning. Stegen för att använda C-hållet är:

  1. Placera ditt bröst i handflatan.
  2. Sätt tummen på toppen av ditt bröst.
  3. Kupa dina fingrar runt botten av ditt bröst.
  4. Din hand ska se ut som om den är i form av bokstaven C.
  5. Håll tummen och fingrarna bakom din isola (det mörka cirkulära området runt bröstvårtan) så att de inte kommer i vägen för din barns mun.

Det här hållet ger dig möjlighet att styra bröstets rörelse och rikta bröstvårtan mot ditt barns mun. Oavsett om du föredrar en traditionell spärrhake eller en asymmetrisk spärr, kan C-spaken låta dig rikta in din bröstvårt i rätt läge så att barnet låser rätt. Med den här hållaren kan du också försiktigt klämma fingrarna och tummen ihop för att platta isola och bröstvårtan som en smörgås som kan underlätta för några barn att låsa på.

Nästan alla kan använda C-hållet. Det fungerar bra när du ammar i en position som hållplatsen eller fotbollsspelet (koppling). Det är särskilt bra om du har stora bröst eller små händer. Preemier och spädbarn med små munnar kan också dra nytta av att låsa på med C-hållet. Men om du har mycket små bröst eller mycket stora händer kan du hitta V-hållet för att vara bekvämare för dig.

Det finns en variant av C-hållet som heter U-hållet. Det är i grunden C-hållet roterat från en bokstav C-position till en bokstav U-position. Vissa kvinnor känner att U-hållet ger bättre stöd under bröstet, eftersom handen är kupad bröstet från under med tummen går upp ena sidan av bröstet och fingrarna går upp på andra sidan.

V-Hold

V-hållet, även känt som en saxgrepp, är ett annat sätt att hålla ditt bröst medan din baby håller fast på att amma. Stegen för att använda V-hållet är:

  1. Placera din bröstvårtor och areola mellan pekfingret och långfingeren.
  2. Din tumme och pekfingret ska ligga på toppen av ditt bröst.
  3. Din långfinger, ringfinger och rosa finger ska ligga på undersidan av ditt bröst.
  4. Din hand kommer att se ut som en sax.
  5. Du måste kunna sprida ditt index och mittfingrar väldigt långt ifrån varandra så att de kommer att ligga bra bakom din isola. Om dina fingrar är för nära din isola, kan de komma in på din bebis och förhindra en bra spärr.

Detta håll fungerar bra för kvinnor med små bröst eller stora händer. Som nämnts ovan kan kvinnor med stora bröst eller små händer känna sig mer bekväma med hjälp av C-hållet.

Ett ord från Verywell

När du eller din bebis först lär sig att amma, kan det vara till hjälp att hålla och styra ditt bröst i barnets mun. Dessutom kan brösten bli stora och tunga när din mjölk kommer in. Så med hjälp av V-håll eller C-håll kan du stödja ditt bröst och hjälper till att få barnet spärrat på rätt sätt. Beroende på storleken på ditt bröst och din hand borde du välja det håll som känns mest naturligt för dig.

Det kan hända att du bara behöver använda en bröstkorg i en kort stund. När din baby blir äldre blir amningen mer etablerad och du blir mer självsäker, du kanske upptäcker att du inte längre behöver hålla ditt bröst när ditt barn låser sig på amning.

Populära Inlägg

Läs Mer