Amningstillförsel

Anonim

Du behöver verkligen inte mer än dina bröst och din baby att amma framgångsrikt. Det finns dock gott om amningsprodukter, förnödenheter och tillbehör som är tillgängliga för att göra amning enklare och bekvämare. Chansen är att du inte behöver alla dessa saker, men beroende på din situation kommer du förmodligen att vilja ha åtminstone några av dem. Här är en lista över amningsprodukter som mammor tycker är hjälpsamma.

Ett bröstmatningspill

En amningspudel uppmuntrar till en bra amningsposition och en ordentlig amningspärr. Det hjälper till att stödja din baby och höja henne upp till ditt bröst. När ditt barn lyfts upp är du mindre benägna att luta sig över, så det kan hjälpa till att minska belastningen på rygg, nacke och axlar. En vårdkudde gör det också bekvämare att amma om du har haft en korsektion eftersom det kan ge en barriär mellan din baby och din mage. Kuddar som är speciellt utformade för amning är ofta krökta för att gå runt midjan. Men så länge de är tillräckligt fasta kan sängkuddar och soffa kuddar också fungera.

Nursing Bras

En bra omvårdnad behå är stödjande, bekväm och bekväm. Det är särskilt användbart under de första veckorna efter att du fått din bebis när du kommer in i mjölken och dina bröst är fulla och tunga. En ammande bh kan hjälpa till att hålla upp extravikt och lindra en del av belastningen på axlarna och ryggen. Dessutom har vårdbrasar koppar som kan hakas och dras ner, så att det är lättare att komma åt dina bröst när det är dags att amma. Men du vill inte fylla på ammande bras innan din baby är född. Bara få en eller två. Din bh storlek kommer troligen att förändras när dina bröst börjar fylla med mjölk, då kan du få några fler. Det finns också bras till mammor som pumpar. En handsfree pumpbhq gör att du kan fästa pumpen på din bh utan att behöva hålla den på plats. Det kan vara precis vad du behöver om du exklusivt pumpar.

En bröstpump

Bröstpumpar tar bort bröstmjölk från dina bröst. De kan användas för att samla in och lagra bröstmjölk, lindra bröstmorgon, hantera en överflödig bröstmjölkförsörjning eller stimulera en ökning av mängden bröstmjölk som du gör. Pumpning ger dig också möjlighet att skaffa bröstmjölk till din baby om han eller hon är på sjukhuset eller om du behöver återvända till jobbet. Det finns olika typer av bröstpumpar tillgängliga beroende på hur ofta du behöver eller vill pumpa. Om du är hemma med ditt barn mestadels är en manuell eller batteridriven pump allt du behöver för att pumpa en enstaka flaska. Om du exklusivt pumpar vill du dock investera i en högre elektrisk pump för att maximera din tid och mängden bröstmjölk som du kan producera.

Bröstkuddar

Bröstkuddar, även kallade vårdkuddar, är absorberande skivformade dynor som kan placeras inuti din bh för att suga upp bröstmjölk som kan läcka från dina bröst. Läckage är vanligt, särskilt under de första månaderna av amning när mjölktillförseln justeras. De flesta kvinnor läcker mindre eller slutar läcka helt efter några månader. Vissa kvinnor med överflödig bröstmjölksleverans kan dock läcka under hela deras amning. Läckage kan orsaka pinsamt fläckar och till och med förstöra dina kläder. Så, för att förhindra fläckar och skydda dina kläder, kan du använda engångs- eller tvättbara bröstkuddar.

En amningstäckning

Oavsett om du är ute i allmänhet eller hemma med familj och vänner, kan du känna lite obekväma amning runt andra människor. Ett amningsskydd är den perfekta lösningen i dessa situationer, eftersom det kan ge integritet medan du ammar din baby. Bröstmatningsskydd finns i olika typer och mönster. Du kan använda ett traditionellt lock, eller du kan välja ett mer fashionabelt utseende med en halsduk eller sjal. Om du inte vill köpa ett speciellt vårdskydd, kan du bara använda en babyfilm. När det gäller att täcka upp finns det många alternativ som passar din stil och dina behov.

Amning kläder

Du kan bekvämt amma i en knapp ner skjorta eller en t-shirt, men om du vill amma mer diskret kan du köpa kläder som är speciellt utformade för ammande kvinnor. Bröstmatningstoppar, blusar och klänningar har klaffar eller slitsar framtill så att du kan amma utan att behöva dra upp eller ta bort kläderna. Amningskläder finns i många stilar, från vardagliga tankplagg till professionellt och formellt slitage.

Burp Cloths

Burp dukar kan städa upp alla typer av lilla messor. Du kan placera en över din ammande kudde medan du ammar för att hjälpa till att fånga bröstmjölk som droppar ut ur din barns mun. Du kan också lägga dem över din axel, under ditt barns hak eller i knäet för att skydda dig mot spyt-ups när du borar din baby eller håller honom efter matning.

Amning böcker

Amning är naturligt, men det betyder inte att det är lätt för varje mamma. Men om du börjar lära dig om amning innan barnet är födt, kommer du känna dig mer självsäker och redo att möta eventuella utmaningar som kan uppstå. Amning böcker är ett bra sätt att hjälpa dig att förbereda. De är också en stor resurs när din baby är född. Du är tvungen att ha frågor, och när du gör det kommer du att vara glad att du har en amningbok från en betrodd källa till hands för att vända dig till för svar och vägledning.

En bröstmatning fotpall

En ammande fotpall lyfter ditt knä och tar ditt barn närmare ditt bröst. Genom att lyfta ditt knä och ditt barn kan du minska påkänningen på ben, rygg, nacke, axlar och armar. Ottomaner eller andra möbelfotstöd är ofta för höga för att användas som amningstole, men en stapel böcker eller ett köksstapstol kan fungera. Om du föredrar att köpa en fotpall, är de som är avsedda för amning vinklad, ibland justerbar och finns i olika färger för att matcha ditt hem eller barnhem.

Bröstmjölkförvaringspåse och behållare

Förvaringspåse och behållare för bröstmjölk är speciellt gjorda för insamling och lagring av bröstmjölk. De kan skydda din bröstmjölk eftersom de är utformade för att motstå frysning och upptining. Det finns fördelar och nackdelar för varje typ av lagringsprodukt. Beroende på dina förvaringsbehov kan du välja bröstmjölkförvaringspåsar, flaskor för bröstmjölksmjölk, livsmedelssäkra glasbehållare eller bröstmjölkbrickor.

Bröstvårtkrämer, salvor och lotioner

Du behöver inte använda en bröstvårtkräm för att försöka förhindra bröstvårtproblem. Men om du utvecklar torra, knäckta, ömma bröstvårtor, eller om du bor i ett torrt klimat, kan vissa krämer och salvor, såsom renad lanolin av medicinsk kvalitet eller Dr. Jack Newmans All-Purpose Nipple Salve, bidra till att återfuka, lugna och läka dem. Men inte alla salvor är säkra och hjälpsamma när du ammar. Några, som dvärgkrämer och E-vitamin, är skadliga och till och med farliga för din bebis. Du kan hålla några renade lanoliner till hands om du behöver det, men innan du köper eller använder någon annan typ av produkt, prata med din läkare.

Bröstskal

Bröstskal är produkter gjorda av silikon eller plast som bärs över dina bröst. När de placeras över ömma bröstvårtor, förhindrar de smärta och irritation genom att skydda bröstvårtan från att gnugga mot din ammande bh eller kläder. För kvinnor som läcker bröstmjölk kan bröstskalar samla läckorna och stoppa pinsamt fläckar. De kan också hjälpa till att rita ut och korrigera platta eller inverterade bröstvårtor. Om du väljer att använda bröstskal kan du bära dem mellan matningar. Men när det är dags att amma, måste du ta bort dem.

Bröstvårtsköldar

En bröstvårtsköld är en gummi- eller silikonanordning som placeras över ditt bröst medan du ammar. Det kan göra en sådan skillnad i amning framgång om du ammar en preemie, ammar med stora bröstvårtor eller ammar en baby som har svårt att låsa på. Under den direkta övervakningen av en läkare eller laktationsspecialist är en bröstvårtsköld en mycket hjälpsam produkt. Men om de inte används korrekt kan de orsaka bröstproblem och låg bröstmjölkförsörjning.

En Nursing Supplementer Device

En omvårdnadstillägg eller kompletterande omvårdnadssystem är ett utmärkt verktyg för mammor som vill amma men har vissa svårigheter. Det låter barnet få extra mjölk (bröstmjölk eller formel) medan du ammar på bröstet. Ett tillskott kan hjälpa preemies eller spädbarn med sugande problem att öva amning samtidigt som de ger den näring som de behöver. Det är också perfekt för mammor med låg mjölkförsörjning, eftersom det håller barnet vid bröstet som stimulerar produktionen av mer bröstmjölk.

En isolerad kylare

En isolerad kylare med ispåsar är ett måste för mammor som behöver transportera sin bröstmjölk. Om du planerar att återvända till arbetet direkt, eller om du har ett sjukligt eller för tidigt barn på sjukhuset, kan du pumpa din bröstmjölk på ett ställe och sedan ta den till din bebis. Ny pumpad bröstmjölk kan ligga i en isolerad kylare med frysta isförpackningar i upp till 24 timmar, och frusen bröstmjölk kommer att ta några timmar beroende på utetemperaturen.

Flaskor och bröstvårtor

Om du planerar att pumpa och ge barnet ditt bröstmjölk i en flaska, eller om du ska kombinera amning och formelmatning, måste du köpa några flaskor och bröstvårtor. Men köp inte för många av en typ. Vissa barn tar flaskan utan problem, men några barn är lite pickier. Du kan behöva prova några olika märken med flaskor och bröstvårtor innan du hittar de som ditt barn kommer att acceptera.

Amningsprogram

Amningsprogram kan ge information, men de kan också hjälpa till att hålla reda på när ditt barn slutat amma, hur länge hon sjukskötts, vilken sida den sista utfodringen började amma på, hennes våta och smutsiga blöjor och mycket mer. Om du inte vill skriva ner det på gammaldags sätt är amningsprogram ett bra alternativ.

Populära Inlägg

Läs Mer