Amning och kalorier du äter

Anonim

När du ammar behöver din kropp mer energi än det du gör när du inte ammar. Du får den extra energin genom maten du äter. Kalorier är energin i mat. Men hur många behöver du? Här är vad du behöver veta om att få tillräckligt med kalorier varje dag för att hålla sig frisk och få bröstmjölk för ditt barn.

Hur många kalorier du behöver äta

I allmänhet, om du inte är gravid eller ammar behöver du mellan 1800 och 2000 kalorier varje dag. Detta antal beror på din längd, vikt och aktivitetsnivå.

När du blir gravid rekommenderar läkare ytterligare 300 kalorier om dagen. Sedan, när ditt barn är födt, och du börjar amma, måste du lägga till lite mer eftersom bröstmjölk kräver extra energi.

Om du ammar ett barn borde du ta in ca 2200-2500 kalorier varje dag. När du ammar en nyfödd 8 till 12 gånger om dagen, kommer din kropp att behöva de extra kalorierna. Senare, när ditt barn är äldre, äter fast mat och ammar mindre ofta behöver du inte äta så mycket.

Särskilda omständigheter

Vissa ammande mammor behöver ännu mer än 2500 kalorier eller olika behov. Du kan ha särskilda kostbehov om du:

  • Ha diabetes
  • Är en tonårsmamma
  • Följ en vegetarisk eller vegansk kost
  • Ammar mer än ett barn
  • Ammar medan du är gravid

Om du hamnar i någon av dessa kategorier, bör du se din läkare, en näringstillämpare eller en registrerad dietist. Dessa vårdgivare kan hjälpa dig att planera en kost som innehåller alla kalorier och näringsämnen som är nödvändiga för att hålla dig och din baby frisk.

Hur många kalorier bröstmatning bränner

Att göra bröstmjölk och amma bränner kalorier. I genomsnitt kan amningen brinna mellan 200-500 kalorier om dagen, men det faktiska beloppet beror på hur ofta du ammar, hur mycket bröstmjölk du gör och din bebis ålder.

  • Amning uteslutande åtta till tolv gånger om dagen bränner mer kalorier än om du kombinerar amning och formelmatning.
  • Om du ger ett rikligt utbud av bröstmjölk, kommer du att bränna mer kalorier än om du har låg mjölkförsörjning.
  • Du kommer att bränna mer kalorier som ofta ammar ett yngre barn och färre kalorier när barnet är äldre, tar i sig mer fasta livsmedel och inte ammar lika mycket.

Extra kalorier och viktökning

De extra kalorier som du behöver när du ammar bör inte orsaka viktökning så länge du äter rätt mat. När din kropp gör bröstmjölk, brinner den av de extra kalorierna. Om du äter en hälsosam och balanserad diet bör du gradvis förlora graviditeten.

Men om du lägger till dessa extra dagliga kalorier genom att äta skräpmat, kakor och högfettmat, kommer tyngden att komma mycket långsammare. Du kan till och med gå upp i vikt. Skräpmat ger dig bara tomma kalorier, inte de näringsämnen som din kropp behöver.

Kan du minska kalorier för att gå ner i vikt?

Många kvinnor oroar sig för hur de kommer att gå ner i vikt efter att deras barn är född. Det är viktigt att komma ihåg att medan du ammar, bör du inte minska antalet kalorier som du har varje dag för att försöka förlora graviditeten om du inte är speciellt berörd att göra det av din läkare av medicinska skäl. Flytande dieter, viktminskningspiller eller gått utan mat under långa perioder kan vara skadliga för din hälsa och kan troligen leda till minskad mjölkförsörjning.

Det är mycket hälsosammare att gå ner i vikt gradvis. Kom ihåg att det tog dig nio månader att få din barnvikt, så se till att du ger dig åtminstone så mycket tid att förlora det. Var realistisk med dina mål. Att äta hälsosam mat och integrera träning i din dagliga rutin kan hjälpa dig att förlora vikten och komma tillbaka till formen på ett säkert sätt. Var noga med att kolla med din läkare innan du börjar träna.

Populära Inlägg

Läs Mer