Brain Breaks för upptagna barn

Anonim

I klassrummet kan ditt barns lärare använda hjärnbrott från ett barns träningsprogram som GoNoodle eller HOPSports. Dessa korta aktiviteter uppmuntrar barnen att flytta runt och återställa sin hjärna så att de kan fokusera bättre på att lära sig.

Hemma kan du använda hjärnbrott på ungefär samma sätt. Om ditt barn kämpar med läxor, gör henne en eller två av dessa aktiviteter. De är ett enkelt sätt att bekämpa frustration och förbättra fokus-plus de hjälper till att uppfylla ditt barns dagliga behov av fysisk aktivitet.

Hjärnavbrott ska vara aktiva och roliga men inte så roliga eller långa att barnen har svårt att komma tillbaka till jobbet. Medan skolbaserade program ofta använder videor för att ställa in scenen och visa drag, behöver ingen av aktiviteterna nedan skärmar. Det är för lätt för barn att få sugas in och inte vill återvända till sin uppgift. Generellt bör du göra aktiviteten så att den inte tar upp för mycket av din tillgängliga läxtid. Berätta för ditt barn i förväg hur länge pausen kommer att vara. Detta kan också göra det roligare och spännande (som en tävling).

Inomhus Brain Breaks

 1. Hoppningstoppar, hoppa rep eller andra hopp. Utmana ditt barn att göra ett visst antal olika typer av hopp, eller för att se hur många hopp han kan göra på 60 sekunder.
 2. Skugglåda
 3. Hula hoop tricks
 4. Spela "håll upp det" med en strandboll eller en ballong eller spela ett annat snabbt ballongspel
 5. Mars eller högsteg runt huset
 6. Kör, hoppa över eller grapevine ner på en korridor (eller gör en kombination av drag)
 7. Skjut (Nerf) korgar
 8. Gör push-ups eller plankor: Vad sägs om en familjen plankutmaning?
 9. Yoga poserar eller sträcker sig
 10. Björn krypa eller krabba gå över rummet och tillbaka
 11. Studsa eller hoppa på en mini-trampolin (eller på sängen!)
 12. Spela ping-pong (du behöver inte ha ett speciellt bord, bara paddlar, en boll och en yta för att slå över)
 13. Sätt en golfboll i en kopp eller låda
 14. Ha en dansfest - bara en eller två låtar
 15. Skapa en hjärnbrott med aktiviteter, variationer och platser. Välj några och utföra uppgiften, som "Hop 10 gånger / på en fot / i köket."
 16. Instant skattejakt: Berätta för ditt barn att hitta "något mjukt och lila" eller "något som kan spela musik" och ta tillbaka det till dig.

 1. Balansprov: Sätt en papperskiva på ditt barns huvud och få honom att gå över rummet. Gör det svårare genom att lägga till något på tallriken, som en bönsak (lätt) eller en ping pongboll (hårdare)
 2. Gå på en imaginär bergbana åktur: I en stol, efterlikna att sätta på en sele, lutar tillbaka (som bergsklättraren klättrar uppför en kulle), lutande sida vid sida (som dalbana vrider på spåret), höjer din händerna uppe högt (som dalbana dras nerför en kulle). Du kan till och med lägga till häfta sele och snubbla av coasteren i slutet.
 3. Andas och flytta: Låt barnen stå och lägga till en rörelse för varje andetag. Du kan höja ett ben i ett böjt knäläge, till exempel vid inandning (lyft) och utandning (lägre). Gör flera olika drag för att utmana balansen och reglera andan.

Utomhus Brain Breaks

 1. Gå runt ditt block. Ta med din hund om du har en.
 2. Cykel, scooter eller in-line skridsko runt blocket.
 3. Spela hämt med din hund.
 4. Spela fånga med en förälder, syskon eller vän.
 5. Dribba en fotboll eller basket, eller skjut korgar.
 6. Rita en hopscotch domstol och spela ett spel.
 7. Spela på gungor, glidbanor eller klättrare, om man är praktisk.
 8. Spela ett snabbt spel tennis eller badminton (eller bara volley med en partner, eller slå en tennisboll mot en bakplatta eller vägg.
 9. Spela upp 7-up spel.

Föräldrar, glöm inte att du kan gå med i hjärnbrotsnöjen också. Dina barn kommer att njuta av pausarna mer om du deltar med dem, och du får lite träning ur affären också.

Populära Inlägg

Läs Mer