Lån från familj att betala för IVF

Anonim

Med den höga kostnaden för IVF, behöver de flesta par hjälp med att betala räkningen. Att låna åtminstone några av kontanterna från dina släktingar är ett alternativ som du kanske vill överväga.

men försiktigt.

Lån från familjen kan fungera underbart för vissa och vara katastrofala för andra. Här är fem saker att tänka på innan du tar ut ett lån från mamma och pappas bank.

Är din familj lånande vänlig?

Detta bör betraktas både från en relation och en ekonomisk aspekt.

Relationellt kan detta vara ett knepigt territorium. Det är frågan om din släkting är den typ som skulle ge dig pengar utan emotionell betalning i skuld, oändliga påminnelser eller orimliga krav.

Om de till exempel hjälper till att betala för IVF, kommer de då att känna att de har rätt att diktera dina behandlingsalternativ? När och om du kan sluta behandlingar? Hur stannar du under graviditeten? Och senare, hur borde du förälder?

(Förresten, om dina föräldrar lånar ut pengar, och de försöker driva sina råd på dig, kom ihåg att du fortfarande har kontroll över din behandling, din kropp och dina familjeval. Pengarna tar inte på något sätt bort din rättigheter.)

Ett annat förhållande är hur du och din partner känner för att fråga. Till exempel, om hans föräldrar är ekonomiskt kapabla att ge, och hon tror att de borde fråga, men han är inte bekväm att fråga.

Nåväl, du kan se hur detta kan bli komplicerat.

Vill du inte bara fråga sig för stolthet? Eller är det en fråga om att inte vilja ha relativ spänning? Att ge upp lite stolthet kan vara värt, men att lägga till spänning i ett förhållande är kanske inte värt kostnaden.

Det viktigaste är att du som ett par måste hålla med. Om du inte kan hålla med, fortsätt inte det. Infertilitet är stressfull för par, och du behöver inte denna extra stress.

Den andra stora frågan är om din familj har råd att hjälpa dig.

Du kanske tror att om de inte har pengar, kommer de inte erbjuda det, men det finns föräldrar som tar lån som de inte har råd att hjälpa sina barn.

Du vill inte heller ha det här. Om de till exempel tar ut ett eget kapitallån för att låna ut pengar till dig, och då kan du inte betala tillbaka dem enligt planen, och då har dina föräldrar inte råd med skuldbetalningarna, kan dina föräldrar förlora sitt hem. Är det verkligen värt risken?

Förstår de Behandlingen är inte garanterad?

Var säker på att de förstår att fertilitetsbehandlingar inte garanteras. Låt dem inte vara barnbarn, brorson eller brorsdotter.

Jag säger inte att jag är hoppfull. Du borde vara hoppfull. Men du vill att de ska förstå att ha haft chansen var viktig, och inte ha allt fokus på det potentiella barnet.

Betona detta ofta. Om de lånar ut pengar, var noga med att tacka dem för att ge dig chansen . Lita på mig, detta kommer att eliminera eller åtminstone minska vissa framtida sorgar om behandlingar misslyckas.

Finns det en möjlighet att dela upp bördan?

Om du har fler än en uppsättning föräldrar eller syskon att fråga, kan du fråga om de alla skulle överväga att dela upp byrden.

Om du till exempel kan fråga dina föräldrar på båda sidor och minst en annan släkting på båda sidor för att hjälpa till, inklusive ditt bidrag, är $ 25 000 delat fem sätt 5 000 dollar per familj. Eller om du har en stor familj, kan föräldrarna göra de största bidragen, och kusiner och syskon kan göra mindre.

Det här är väldigt knepigt, eftersom du inte bara kan få en relativt missnöjd med dig, men en grupp släktingar, som sedan kan skvallra om det tillsammans, vilket sedan kan eskalera alla berörda känslor.

Fortsätt med denna idé försiktigt.

Arrangerar en rimlig återbetalningsplan

Oavsett om du lånar från en familjemedlem eller flera, med en rimlig återbetalningsplan från början är det mycket viktigt.

Även om familjemedlemmen säger något som: "Vi ska räkna ut det här senare, oroa dig inte för det, " vänta inte till senare för att räkna ut det. Det ska ta inte mer än en halvtimme att komma fram till en plan. Brist på en plan kan leda till spänning och missförstånd senare.

Saker att tänka på är:

 • Är någon del av detta lån en gåva? Om de säger, "Du behöver inte betala allt tillbaka, " förtydligar i förskott hur mycket en gåva är och hur mycket är ett lån.
 • När börjar du betala tillbaka dem? Så fort de lånar ut pengarna? På en viss månad? Besluta på ett datum.
 • Vad kommer de månatliga betalningarna att vara? Något rimligt för din budget. Självklart, om du behöver justera det senare kan du diskutera det med din familj. Men även om du måste börja låg - som $ 50 per månad - tills du kommer över de högsta kostnaderna för behandlingen, börja med något.
 • Kommer det att finnas intresse? Om ja, i vilken takt och hur kommer den att bestämmas?
 • Vad händer om du inte kan betala dem en månad? Eller om det ursprungliga avtalet överstiger betalningar senare för att du har råd?
 • Vid vilket datum samtycker du till att betala skulden? Var säker på att det är ett datum du kan begå till med alla dina andra kostnader och skulder.
 • Om pengar har lånats från flera familjemedlemmar, vem kommer betala tillbaka först? I vilken ordning kommer återbetalning att ske?
 • Vad händer om du får pengar tillbaka genom ett IVF-återbetalningsprogram? Förväntar dina föräldrar att få sitt lån betalt först eller kan du betala dina andra skulder först?

Oavsett svaren på ovanstående frågor skriver du det hela och skickar en kopia av avtalen till varandra.

Spåra vad som lånats och betalats tillbaka

Att ge dina föräldrar kvitton för lån betalningar kan låta som overkill, men det är inte. Med varje betalning, var noga med att skicka en egenskrivet faktura som innehåller:

 • Hur mycket betalar du för denna check eller banköverföring
 • Hur mycket har du betalat för hittills
 • Hur mycket du fortfarande är skyldig

Om du är skyldig i flera familjemedlemmar pengar kan det hjälpa till att utse en betrodd familjemedlem (inte dig själv) för att spåra återbetalningar och vem är nästa i rad för att få betalt tillbaka.

Du kanske också vill kolla Lending Karma, som är en webbplats som hjälper till att spåra lån mellan vänner och familj.

Populära Inlägg

Läs Mer