Billings Ovulation Metod att bli gravid

Anonim

Billings Ovulation Method utvecklades av Dr. John och Evelyn Billings i Melbourne, Australien på 1950-talet. Ibland kallas The Billings Method eller just The Ovulation Method. Det är en form av naturlig familjeplanering som används av några par för att förhindra graviditet och andra par att uppnå graviditet.

Huruvida denna metod kan fungera som tillförlitlig födelsekontroll är väldigt tveksamt. Metoden kan dock vara mycket användbar om du vill bli gravid.

Hur fungerar Billings Ovulation Method?

Livmoderhalsen producerar livmoderhalsslem genom hela menstruationscykeln. Mängden och konsekvensen av denna slem förändras under hela månaden.

För det mesta är det ganska torrt och klibbigt.

När ägglossningen närmar sig, producerar livmoderhalsen det som är känt som bördig livmoderhalsslem. Denna livmoderhalsslem är mer riklig, hala och våt.

Medan slem bildas av livmoderhalsen, kan det vanligtvis också kännas av vulvaområdet.

Billings Ovulation Method har kvinnor noterar de torra eller våta känslorna av deras vulva under hela månaden och registrerar vad de kände i slutet av varje dag.

De är också tänkt att vara uppmärksam på eventuella utsläpp på deras underkläder under hela sin cykel.

När en kvinna känner en ökning av känslan av våthet och märker mer livmoderhalsslem på hennes underkläder anses hon vara mest bördig.

Det här är den bästa tiden att få sex att bli gravid.

Pros

Billings Ovulation Method kräver inte att du tar din temperatur varje morgon, vilket gör det till en enklare metod för ägglossningspåföljning än kropps basal temperatur kartläggning.

Det ber dig inte heller att kontrollera att du är i livmoderhalsen eller med ditt finger, men istället att vara "mer medveten" om dina vulvaens torra och våta känslor.

Det är en billig metod att upptäcka ägglossning. Medan du kan ta en klass där de lär dig mer detaljerat hur man använder metoden kan du också utbilda dig själv genom många böcker om ämnet.

Det finns särskilda diagram och frimärken du kan köpa, men det finns ingen anledning att du inte kan spåra saker på en vanlig kalender med egna symboler eller anteckningar.

Nackdelar

Å andra sidan kommer inte alla kvinnor att uppleva märkbara förändringar i vulva våthet som ägglossning närmar sig.

Detta gäller särskilt för kvinnor i slutet av 30-talet och 40-talet, som kan ha mindre kvalitet bördig livmoderhalsslim än kvinnor som är yngre. För dessa kvinnor kan det vara nödvändigt att kontrollera internt för slemförändringar.

En annan nackdel med denna metod är att det inte kan bekräfta huruvida ägglossningen äger rum eller inte.

Medan en ökning av livmoderhalsslem kan varna dig om att ägglossningen kan närma sig, kan det inte garantera att ägglossningen faktiskt kommer att hända.

Med kropps basal temperatur kartläggning, kommer en ökning av temperaturen att låta dig veta att ägglossningen verkligen har ägt rum.

För ökad försäkran kommer vissa kvinnor att använda både basal kroppstemperatur kartläggning och cervikal slem kartläggning tillsammans.

Populära Inlägg

Läs Mer