Bästa sätten att förbättra fina motorfärdigheter

Anonim

Fina motoriska färdigheter hänvisar till samordningen mellan små muskler, som i handen och fingrarna, med ögonen. Fina motoriska färdigheter involverar kroppens lilla muskler som möjliggör sådana funktioner som att skriva, gripa små föremål och fästkläder. De innebär styrka, fin motorstyrning och fingerfärdighet. Lär dig varför dessa färdigheter är viktiga och hur du hjälper barnen att förbättra dem med den här översynen.

Hur fina motoriska färdigheter påverkar lärande och levande färdigheter

Dessa färdigheter är viktiga i de flesta skolaktiviteter och i livet i allmänhet. Svagheter i fina motoriska färdigheter kan påverka ett barns förmåga att äta, skriva läsbart, använda en dator, vända sidor i en bok och utföra personlig vård, till exempel dressing och grooming.

Praktiska strategier för förbättring

Om ditt barn har bra motor svagheter som kan påverka hans utbildning, diskutera dina problem med ditt barns IEP-team. Utvärdering av en fysisk eller ergoterapeut kan avgöra om hans fina motoriska färdigheter är ett problem och om terapi kan förbättra dem.

IEP-teamet kommer att använda terapeuternas bedömningar och andra utvärderingsdata för att avgöra om ditt barn behöver regelbunden terapi som en relaterad tjänst. Om ditt barn behöver behandling för att dra nytta av speciellt utformad instruktion, skrivs dessa tjänster i det individuella utbildningsprogrammet eller IEP.

Leksaker och spel

Många leksaker utvecklar fina motoriska färdigheter, bland annat för spädbarn och småbarn. För skolåldern är brädspel med bitar och delar att plocka upp och röra sig idealiska för att utveckla dessa färdigheter. Till exempel är Jenga ett strategispil med bra motoriska färdigheter som fokuserar på pinchergreppet, som används skriftligt.

Fjärrkontroll bilar är bra för förskolebarn och elementära barn. Att inte bli utelämnad är givetvis videospel. Dessa kan hjälpa, men akta dig för karpaltunnelsyndrom. Var noga med att kontrollera videospelbetygna för att se till att de är lämpliga för ditt barn.

Ritning och färgning

Utveckla färdigheter genom att dra med ditt barn genom att använda markörer, kritor, färgpennor och krita. Ritningar behöver inte vara perfekta, och scribbling är bara bra för att utveckla bra motoriska färdigheter.

Scratch Magic-kit har den coola faktorn som äldre barn gillar. Gör din egen genom att färga papper med flera färger och former och täcka sedan arket i svart krita. Skrapa av med en orange pinne eller säkerhets sax.

Origami

Origami är en pappersveckkonst som bygger färdigheter och är en rolig familjebåt. Du kan använda konstruktion, omslag eller andra dekorativa papper för att göra bra motoriska färdigheter bygga origami former.

Papperskärningsaktiviteter bygger kompetens och kontroll och kan vara så enkelt eller komplext som du behöver. Nybörjare kan börja med att skära ut papperskedjor och gå vidare till mer komplexa projekt.

Mer Fin Motor Skills Crafts

  • Gör pappers snöflingor.
  • Hälsokort och placemat hantverk är också en rolig finmotorisk aktivitet.
  • Kirigami är en kinesisk konst som kan bygga bra motoriska färdigheter med dekorativa pappersskärningar. För äldre barn i åldrarna 9 och uppåt kan detta vara en rolig aktivitet som belönar barnen med ett dekorativt minnessak som passar till kylskåpets konstgalleri.

Populära Inlägg

Läs Mer