De bästa konsekvenserna för tonåringar som bryter ut portföljen

Anonim

Att skapa en tydlig utegångsförbud är ett bra sätt för dig att balansera din tonårsbehov för frihet, med ditt ansvar för att du ska vara säker. Att komma hem i tid är ett bra sätt för din tonåring att visa dig att hon kan bete sig ansvarsfullt.

Men naturligtvis bryter de flesta tonåringar utegångsförbud åtminstone en gång eller två. Hur du svarar på din tonåring kommer hem sent gör stor skillnad i hur ofta det händer.

Om ditt barn kommer hem sent, slösa inte bort din energi att skrika. Och hoppa över den långa föreläsningen om hur orolig du var eller hur något hemskt kunde ha hänt.

I stället skapar konsekvenser som lär ungdomslivet. Här är de mest effektiva sätten att svara när din tonåring bryter ut portföljen:

1. Förminska temporär tiden tillfälligt

Om din tonåring kommer hem 20 minuter sen, gör hans utegångsförbud 20 minuter tidigare i en vecka. Denna logiska konsekvens kommer att hjälpa påminna honom om vikten av att vara hemma i tid i framtiden.

Detta kan vara särskilt effektivt om din tonåring är mindre än en timme sen för utegångsförbudet och om det är en sällsynt överträdelse. Om han visar dig är han ansvarig för att göra utegångsförbudet i en vecka, återgå utegångsförbudet till normal tid.

2. Skapa extra begränsningar

Om din tonåring kommer hem mer än en timme sen, eller han bryter ut portfru några gånger, kan ytterligare begränsningar vara nödvändiga för att hjälpa honom att lära av sina misstag. Jorda honom från att spendera tid med sina vänner för helgen eller ta bort sin elektronik under en viss tid.

Undvik dock att ta bort för många privilegier för länge. Att begränsa tillgången till elektronik i en månad, till exempel, kommer att demotivera ditt barn och kan leda till uppror eftersom din tonåring kommer att ge upp försök att återfå privilegier.

3. Problemlösning tillsammans

Om din tonåring kränker utegångsförbudet, gör det till en möjlighet att lära henne att vara mer ansvarsfull. Samarbeta för att lösa hur hon kan vara hemma i framtiden.

Till exempel uppmuntra henne att sätta ett larm på sin mobiltelefon 30 minuter före utegångsförbudstid. Larmet kan påminna henne att det är dags att börja köra hem. I stället för att texta henne för att påminna honom om att komma hem, kan det här larmet hjälpa henne att göra ett bra val på egen hand.

Ställ frågor som "Vad kan du göra för att du kommer hem till tiden i framtiden?" Ge din tonåring möjlighet att utveckla några lösningar på egen hand. Men om hon kämpar för att komma med mycket, ge några förslag när du är brainstorming.

Också prata med din tonåring om vad hon ska göra när han löper in i problem, som extra trafik på vägen eller ett problem med en vän. Gör det klart att du inte vill att hon ska snabba eller riskera att hennes säkerhet kommer hem 30 sekunder före utegångsförbudet.

Uppmuntra henne att ringa eller texta dig så att du är medveten om situationen om hon kommer att vara sent. Men klargör att dessa saker borde vara sällsynta omständigheter, inte en nattlig nödsituation.

4. Låt din tonåring tjäna extra frihet

Tonåringar klagar ofta på utegångsförbudet tid är för tidigt. Låt din tonåring veta det förrän han kan komma hem i tid för sin nuvarande utegångsförbud, kommer du inte att förlänga sin utegångsförbudstid.

Skapa ett incitament för honom att komma hem i tid. Till exempel, berätta för honom att om han kommer hem i tid varje dag i två veckor, kommer du att förlänga sin fredagskväll med 30 minuter. Att belöna gott beteende kan gå långt mot att hålla din tonåring motiverad för att följa reglerna.

5. Ring polisen om du har problem med säkerheten

Gör det klart för din tonåring att om du har några säkerhetsproblem, kommer du inte tveka att ringa till polisen. Om din tonåring är sen för utegångsförbud och han inte svarar på dina samtal eller textmeddelanden kan det finnas tillfällen att ringa till polisen är berättigad.

Ett telefonsamtal till polisen ska inte användas som ett hot eller ett straff, men det ska användas när du har legitima säkerhetsproblem.

Lär din tonåring att det är viktigt att följa reglerna och behandla andra med respekt. Och en del av att vara en ansvarig familjemedlem innebär att komma hem på hennes etablerade portföljen.

Populära Inlägg

Läs Mer