Fördelar med strukturerad lek för unga barn

Anonim

Kan ett barn lära sig något även när de spelar ett spel och har kul? Absolut! I förskolans värld kallas detta strukturerat spel och det är ett av de bästa sätten för små barn att lära sig nya saker.

Strukturerad lek kan ta på sig många former. Det kan vara någon fysisk eller mental aktivitet som lär nybörjare i förskolebarnet nya färdigheter. Kunskaperna kan vara grundläggande kunskaper eller hjälp med sin fysiska utveckling.

Målet med strukturerad lek är att ha kul medan du undervisar ditt barn. Ofta känner barnen inte ens att de lär sig och vuxna har lika mycket kul att utforma nya sätt att hålla barnen aktiva medan de lär sig!

Vad är strukturerad spela?

Strukturerad lek, eller "spela med ett syfte", är någon aktivitet som ger din förskolebarn ett specifikt inlärningsmål. Det kan vara att lära sig en viss livskunskap som att undervisa årets månader eller arbeta på viktiga fysiska förmågor som brutala och fina motoriska färdigheter.

Strukturerade lekaktiviteter och spel är i allmänhet instruktörsledda. En förälder, lärare eller annan betrodd vuxen (till och med en äldre syskon) ställer in tonen för spelet. Den vuxna hjälper då förskolan antingen att uppfylla sina mål eller genomföra lärandemålet.

exempel

Strukturerad lek, trots det allvarliga och styva ljudet, ger definitivt barnen chansen att ha kul, det har bara ett högt mål i sitt hjärta.

Strukturerad behöver inte ens vara så organiserad eller formell, heller. Att bara lära ett barn hur man kastar genom att ha förskolan kasta en boll i en tvättkorg är en form av strukturerat spel.

Andra exempel på strukturerad lek inkluderar:

  • Brädspel
  • pussel
  • Sortera spel
  • Spel som uppmuntrar till följande riktningar som "Simon Says."
  • Vilken typ av klass du helst kan skriva in ditt barn i som musik.
  • Organiserad sportlag eller klasser som fotboll eller simma.

Strukturerad lek och vardagliga hushållsuppdrag

Föräldrar kan få kreativitet med förskolan och spela in i familjeens vardagliga aktiviteter och sysslor. Att få ditt barn involverat i saker som att sortera tvätten eller plocka upp sina leksaker lär ansvar och andra färdigheter medan de tror att de bara har kul.

  • Tvättservice - Låt din förskolebarn gå med dig när du tvättar tvätten. Lär dem hur man identifierar ett matchande par strumpor och sortera en familjemedlems kläder från en annan.
  • Toy Clean Up - Ge ditt barn ett mål när det gäller att plocka upp sina leksaker. Till exempel utmana dem att plocka upp så många leksaker som möjligt på fem minuter. Skapa ett "stopp" och "gå spel ut ur det där de måste frysa på plats när du säger" stop. " Arbeta med att sortera leksaker efter färg eller gruppera dem efter stil (fyllda djur kontra byggstenar) och lära dem hur man placerar var och en på ett visst ställe.
  • Runt huset - Rör dig från ett rum till ett annat roligt genom att fråga barnet om att kaninhopp eller hoppa till toaletten för att borsta tänderna. Slå på musik medan de tittar på att laga mat och spela frysdans för att hålla dem rörliga.
  • Yard Work - Utmana din förskolebarn att plocka upp så många små kvistar som möjligt efter en vindstorm. Be dem att hjälpa dig att plantera blommor eller frön i trädgården och förklara vilka grönsaker de får att äta när växten växer. De kan fortsätta att hjälpa på små sätt när trädgården mognar (ahem, dragräs) och lär sig naturens cykler.

Hur mycket spelar en förskolebarn?

Enligt National Association for Sport och Physical Education bör förskolebarn ackumulera minst en timmes strukturerad fysisk aktivitet varje dag. Det kan vara svårt för en förskolebarn att fokusera på en uppgift i en timme, så många experter föreslår att spelet bryts upp i mindre 15- eller 20-minuters bitar.

Detta kommer också att möjliggöra en mängd olika aktiviteter under hela dagen. Dessutom är din förskolebarn mer sannolikt att vara intresserad av att följa reglerna och uppmärksamma vad det är du försöker ge när du spelar.

Populära Inlägg

Läs Mer