Fördelarna med Postpartum Sitz Baths

Anonim

Ett postpartum sitz bad är ett specialbad som används i tidig postpartum för att underlätta smärtan, främja läkning och ge god hygien till perinealområdet. Detta är särskilt användbart efter en episiotomi eller riva under födseln. Även om det också kan hjälpa till att lindra svullnad i perineum eller svullnad labia när det inte finns någon sönderdelning.

På sjukhuset kan du få ett bärbart sitzbad. Detta sitter över en toalett i normal storlek. Du fyller en påse med varmt eller kallt vatten och sitter på sitzbadet. Vattnet strömmar sedan över din perineum vilket möjliggör läkning och rening. Du kan lägga till läkemedel eller växtberedningar efter vilja.

Använda kallt eller varmt vatten i en postpartum Sitz Bath

Medan du kan använda varmt eller kallt vatten, visar de studier som har gjorts att kallt vatten ger mer smärtlindring i timmen och en halvtimme efter att ha gjort postpartum sitzbadet. Som sagt, brukade kvinnor föredra att använda varmt vatten.

Du kan tänka dig att kallt vatten är ganska chocken och inte vad vi tänker på när det gäller komfort, men om du tittar på hur vi behandlar andra skador på våra kroppar är kalla förpackningar ganska normala i den sammanhanget.

Ta gärna prov på båda och bestämma vilken du föredrar. Kallt vatten bidrog också till att minska svullnaden effektivare än varmt vatten.

Postpartum sitz badet kan göras ofta hela dagen och är mycket lättare än att komma in i badkaret. Om du inte har ett bärbart sitzbad skickat hem med dig, kan du vanligtvis sitta i badkaret fyllt 2-3 tum med varmt vatten för samma effekt. Eller du kan beställa ett bärbart sitzbad för ditt hem, som det Yungatart Sitz Bath som visas.

Det har förekommit en mycket liten studie som visar att med användning av ett gemensamt sitzbad på ett sjukhus spridas potentiellt vissa infektioner. Det här är en mycket gammal studie, men det kan påverka hur dina lokala sjukhus vårdar. Om du är orolig kan du fråga om att använda ett bärbart sitzbad.

Populära Inlägg

Läs Mer